Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 iun 2008 - Anul XIII, nr. 138 (3819)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prefectul cere ordine şi disciplină în ziua alegerilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul judeţului Suceava, Alexandru Băişanu, a solicitat ca toţi preşedinţii birourilor electorale de circumscripţie şi ai secţiilor de votare din cele 52 de localităţi în care se desfăşoară turul al doilea de scrutin să dea dovadă de decenţă, ordine şi disciplină.

Băişanu a precizat că aceştia trebuie să supervizeze modul în care se desfăşoară procesul electoral şi să asigure toate condiţiile pentru ca votarea să se desfăşoare fără incidente.

„În mâna acestor oameni stă evoluţia procesului de votare. De asemenea, am încredere în suceveni, şi în capacitatea lor de a înţelege importanţa votului, astfel încât în ziua de duminică, 15 iunie a.c., să nu se înregistreze incidente”, a spus prefectul de Suceava.

Alexandru Băişanu a precizat că în trei localităţi ale judeţului se vor asigura forţe de ordine suplimentare, respectiv în Rădăuţi, Slatina şi Pătrăuţi.

Băişanu a precizat că cele trei localităţi sunt considerate „zone fierbinţi” în ziua alegerilor, motiv pentru care jandarmii şi poliţiştii vor superviza procesul de vot cu atenţie sporită.

„Nu spun că ar urma să se întâmple ceva, dar trebuie să fim atenţi. Oricum, vom fi prezenţi în aceste zone, astfel încât în situaţia în care se întâmplă ceva să luăm măsurile ce se impun, într-un termen cât mai scurt”, a mai spus Băişanu.

 

Aproape 500 de cadre asigură paza secţiilor de votare

La rândul său, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ, a declarat că asigurarea ordinii în cele 224 de secţii de votare în care se va desfăşura turul al doilea de scrutin se va face cu aproape 500 de cadre, poliţişti, jandarmi, poliţişti comunitari şi angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi poliţişti de frontieră. Todiruţ a arătat că pe lângă aceştia au fost introduse în misiuni, pentru menţinerea şi asigurarea ordinii şi siguranţei publice, alte 370 de cadre.

„Nu vrem ca în ziua votului să transformăm judeţul în unul poliţienesc. Sunt măsuri normale de ordine, şi nu este vorba despre o exacerbare de forţe. Dar am luat măsurile ce se impun pentru ca procesul electoral să se desfăşoare cu asigurarea ordinii şi siguranţei publice”, a mai spus şeful IPJ Suceava.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul cere ordine şi disciplină în ziua alegerilor.
 Vizualizări articol: 629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Prefectul cere ordine şi disciplină în ziua alegerilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei