Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 iun 2008 - Anul XIII, nr. 127 (3808)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Încă n-au scăpat

Un medic şi trei asistente, anchetaţi în cazul cadavrului lăsat să zacă în salon

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Judeţean al Medicilor (CJM) şi Ordinul Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România – filiala Suceava (OAMR) au preluat cercetările în cazul persoanelor implicate în scandalul cadavrului ţinut în salon.

În timp ce prima organizaţie profesională o anchetează pe doctoriţa de gardă Claudia Bîlha, a doua le are în vedere pe asistentele Angela Ţurcanu, Gabriela Carmen Popovici şi Rozalia Darie.

Ieri, preşedintele Colegiului Judeţean al Medicilor Suceava, dr. Cristian Irimie, a declarat că situaţia înregistrată la secţia de Pneumoftiziologie a Spitalului Suceava, în noaptea de 14-15 mai, când pacienta Speranţa Vararu, de 64 ani, din Călugăreni, diagnosticată cu tuberculoză extinsă suprainfectată asociată cu alte afecţiuni a murit, va fi expusă, în cursul zilei de joi, comisiei de jurisdicţie a acestui for.

După analiza efectuată de această comisie, care are un rol similar cu al unui procuror, cazul va fi înaintat judecătorilor, respectiv comisiei de disciplină din cadrul CJM, care va da verdictul.

Ieri, Comisia de Etică şi Deontologie Profesională din cadrul Ordinului Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România – filiala Suceava s-a întrunit pentru a le audia pe cele trei asistente implicate în acest caz. Elena Cozmanciuc, preşedintele acestui for, a precizat că rezultatul cercetărilor şi eventualele măsurile luate vor fi cunoscute, conform legii, în maxim trei luni.

“Nu ne propunem să apărăm incompetenţa. Este mai mult o greşeală de comportament şi de abordare a unei situaţii care ţine de demnitatea unei persoane bolnave. Vom cerceta împrejurările pentru a vedea dacă asistentele au procedat cum trebuie, au anunţat sau nu medicul de gardă. Noi vrem să punem lucrurile la punct pentru că nu ne face cinste un asemenea lucru. Ne apărăm colegii, dar dacă au greşit trebuie să fie sancţionaţi, fiindcă altfel stabilim o regulă pentru alţii, care-şi vor permite să nu-şi facă datoria mergând pe ideea că nu vor fi traşi la răspundere”, a punctat Elena Cozmanciuc.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un medic şi trei asistente, anchetaţi în cazul cadavrului lăsat să zacă în salon.
 Vizualizări articol: 1122 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Un medic şi trei asistente, anchetaţi în cazul cadavrului lăsat să zacă în salon2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asistenti si cadavre ! trimis de
( 2 iun 2008, 18:30:29
D.nei presedinta E.Cosmanciuc:Comisia de etica si disciplina,trebuie sa anlizeze daca in fisa postului asistentelor-sunt precizari-cu privire la conduita-asistentei-in asemenea situatie !In mod sigur,nu este nici 0 precizare !Lipsa acestor precizari,lacunele de ordin organizatoric(morga comuna,distanta,responsabilitati),duce la o simpla constatare !Luati masuri impreuna cu Sanitas-pentru-viitor !Nedumeriri:Cand se organizeaza alegeri la OAMMR ?Cand asistentii medicali (activi+pensionari)-vor beneficia de asistenta medicala gratuita(legal exista,dar de ce nu luptati sa se aplice?!>?).Nu credeti ca ati pus prea multe biruri pe seama asistentilor medicali?Cat credeti ca vom mai tolera-starea actuala?Cu pregatirea profesionala-cum mai stam,cu creditele -continuam-tot asa ?Raul trebuie schimbat de sus(Colegiul national),iar pe plan local-sa alegem colegi competenti,care sa faca treaba-nu sa umble dupa foloase materiale(lefuri,prime,telefoa s.a.)ASTEPTAM ALEGERILE!CAND NE ADUNAM,ORGANIZAT
2.   Hahaha(va aparati bine) trimis de
( 2 iun 2008, 21:55:01
O asistenta in RO nu face mai nimic (primeste leafa apoi spaga si asta e tot) nu are chef de munca (se odihneste in timpul muncii) si cam atat. Vrea salarii tot mai mari

se plange ca nu bine platita si ca munceste prea mult (omenie, respect pentru pacienti nu o sa aiba niciodata pentru ca e "asistenta") Romanii vor ramane inca ani buni sclavii medicilor , asistentelor si nu in ultimul rind al infirmierelor care au drept de viata si de moarte asupra lor. Pacat pentru ei (romanii) ar fi meritat o soarta mai buna!
2.1  RE: Hahaha(va aparati bine) trimis de
( 2 iun 2008, 22:18:13
Ma indoiesc sincer ca merita ceva mai bun scuipatorii nostri de seminte...
2.2  RE: Hahaha(va aparati bine) trimis de
( 3 iun 2008, 11:00:12
In afara de comentarii rautacioase mai stii si altceva? Daca ai dovezi mergi si reclama respectiva persoana care nu isi face treaba, nu jigni pe toata lumea. Fa ceva daca tot ai pretentii la schimbare. Esti viteaz doar in spatele calculatorului????
3.   Asistentii medicali-pedepsiti trimis de
( 3 iun 2008, 06:38:09
Pentru voi,daca sunteti tineri-si vreti sa lucrati in sistem-exista colegiu de asistenti(scoala),la Suceava-iar daca sunteti parinti-indrumati copii vostri!Reformarea sistemului se face din interior-iar mentalitatea romanilor , nu se va face decat-prin trecerea unei lungi perioade de timp!Asistentul(a)medical(a)-reprezinta "paiul"de care ai nevoie-nu numai in caz de innec!Sunteti sanatosi si sperati ca n-o sa fiti niciodata-bolnavi?Sa v-ajute dumnezeu!Din practica,rezulta ca sanatatea este efemera,asa ca,tineti la ea si la oamenii care si-au asumat aceasta nobila meserie !Cunoasteti exceptii-curaj-demascati-le,in abilitate-nu pe malul santului sau mai nou pe....blog !SANATATE+PROSPERITATE !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei