Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 iun 2008 - Anul XIII, nr. 127 (3808)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Cum stăm

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru mine a fost surprinzător dezinteresul bucureştenilor pentru meciul de pregătire, unicul, înaintea turneului final de la Euro. Cam de două ori mai puţin public decât la Seara Campionilor. Evident, se poate invoca anvergura adversarului, unul recent apărut pe harta Europei fotbalistice şi nu numai. Dar, ca orice aşchie ruptă din fosta Iugoslavie, n-a sărit departe de trunchi. Nu e imposibil ca peste câţiva ani Muntenegru să calce pe urmele Sloveniei. Deocamdată, singurul care are un nume în fotbalul mare este romanul Vucinic, dar iată că această tânără echipă poate furniza Europei un fotbalist de 18 ani, pentru care s-au plătit 8 milioane de euro (după alte surse, chiar 10 milioane!)! Schimbat la pauză, Mutu n-a mai apucat să-l întâlnească pe teren pe viitorul său coechipier Jovetic (poate l-aţi remarcat, optarul cu pletele în vânt), pentru care Fiorentina a învins concurenţa lui Real Madrid, Juventus şi Manchester United!

Dar până la urmă nu adversarul era important în amicalul de sâmbătă, ci echipa noastră, tonusul, pulsul ei. Ce mi-am putut da seama cu certitudine, oricâte schimbări de jucători a făcut Piţi, este că vom juca în formula 4-3-3. În acest sistem, lateralii din atac trebuie să acopere benzile pe faza defensivă. Dacă pe dreapta ambele variante sunt jucători clasici de bandă, Petre şi Nicoliţă, pe stânga nu avem un corespondent. Iar dacă li s-ar cere lui Mutu sau Daniel Niculaie să are în lungul linei, ce prospeţime ar mai putea avea ei în faţa porţii?! Această aşezare a lui Piţurcă nu e nouă, şi e de presupus că adversarii noştri au remarcat acest lucru şi vor încerca să exploateze acea zonă. În centru, titulatura este “mijlocaş central de picior drept”. Mijlocaşului de picior stâng îi putem spune simplu, Chivu. Cei trei mijlocaşi aglomerează centrul, fiecare acoperind zona în funcţie de piciorul de bază. O excepţie a reprezentat-o Adrian Cristea, care l-a substituit pe Chivu pe centru-stânga, deşi el este dreptaci. Este şi ăsta un motiv pentru care n-avea cum să dea randament maxim. Selecţionerul încearcă să-i găsească un loc, dar probabil că singurul motiv pentru care l-a păstrat este acela că, în cazul unei accidentări a lui Chivu, îşi poate asuma rolul de mijlocaş cu pasă filtrantă.

Apărarea n-a fost în formula standard din cauza absenţei lui Goian, dar prima opţiune va fi oricum Ghionea. Atenţie la jocul dur al lui Tamaş, care mai păcătuieşte şi prin frecvenţa faulturilor. Continuând pe această linie, nu are cum să scape de cartonaş la meciul cu Franţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum stăm.
 Vizualizări articol: 1085 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cum stăm0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei