Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 iun 2008 - Anul XIII, nr. 127 (3808)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ţeapă

Un bătrân a schimbat 700 de euro cu un teanc de hârtii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bătrân în vârstă de 78 de ani, din Plopeni, oraşul Salcea, a dat 700 de euro şi a primit în schimb un teanc de hârtie de ziar, tăiată la dimensiunile bancnotelor. Omul, Ioan Daneliuc, a fost înşelat grosolan de un bărbat şi o femeie, care s-au dat drept cetăţeni străini şi au apelat la el, cerându-i 700 de euro, de care, chipurile, aveau nevoie urgent.

Toată povestea s-a petrecut vinerea trecută. Şarlatanii au observat probabil că omul a ieşit dintr-o curte în care se afla o vilă impunătoare şi au bănuit că are bani. Vorbind stâlcit în limba română şi exprimându-se mai multe prin semne, cei doi i-au spus omului că au avut un accident rutier şi au nevoie urgent de câteva sute de euro. I-au spus bătrânului că îi dau la schimb dolari, cu o valoare mai mare decât suma în euro de care au nevoie. Pentru a fi mai convingători, cei doi i-au fluturat septuagenarului în faţă un teanc de dolari şi o servietă de culoare neagră.

Credul, bătrânul s-a dus imediat în casă şi a adus 700 de euro, primind în schimb servieta în care cei doi au simulat că i-au pus sutele de dolari. Înăuntru însă, avea să constatate Ion Daneliuc după ce bărbatul şi femeia dispăruseră din zonă, se aflau doar teancuri de hârtie.

Oamenii legii au deja un suspect, fiind vorba de un individ din ţară, care dă astfel de lovituri prin Moldova.

 

8 milioane de lei, la schimb pentru 4 dolari

Înşelătoriile de acest fel nu sunt o noutate la Suceava. În luna august a anului trecut, doi bătrâni din Fălticeni, soţ şi soţie, şi un altul din municipiul Suceava au fost înşelaţi cu zeci de milioane de lei vechi, bani pe care i-au dat cu împrumut unor „străini”, care li s-au plâns că sunt la grea încercare.

Drept garanţie că vor vedea banii înapoi, oamenii au primit o borsetă, respectiv un diplomat, în care se aflau, spuneau cei care i-au înşelat, sume mari de valută. În realitate, aveau să descopere păgubiţii, au primit gaj mai multe suluri de hârtii.

Tot în Salcea, în urmă cu un an şi jumătate, un bătrân a fost înşelat şi el la modul cel mai grosolan. La gospodăria sa a venit un bărbat care i-a spus că este din sudul ţării şi are o rudă apropiată internată la spital.

Individul s-a plâns bătrânului că cei din spital nu îl primesc să stea alături de rudă şi i-a cerut să-l cazeze în casa sa, arătându-i că deţine valută şi îl va răsplăti pentru serviciul oferit. „Mirosind” naivitatea bătrânului, individul i-a oferit acestuia 4 dolari, spunându-i însă că ar fi vorba de o sumă mult mai mare. În schimbul acestei sume modice, bărbatul i-a cerut victimei nu mai puţin de 8 milioane de lei vechi, plus cazarea pe o noapte. Imediat după ce a luat banii, bărbatul a dispărut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bătrân a schimbat 700 de euro cu un teanc de hârtii.
 Vizualizări articol: 680 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un bătrân a schimbat 700 de euro cu un teanc de hârtii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pasarele trimis de
( 2 iun 2008, 12:26:41
noi sa fim sanatosi
2.   PENTRU pAIU trimis de
( 2 iun 2008, 17:40:39
ITI CONSOLEZI RUDELE, S-AU AI AJU8NS LA LIMITA.cUM APARE ARTICOL DE LA SALCEA ESTI PE TEAva

3.   Pentru paiu.anonimul trimis de
( 2 iun 2008, 20:36:57
imi cer scuze dar nu ma simt ruda deloc cu Paiu.fiind vorba de tatal meu cel inselat.dl.paiu sa ne dai un miel caci nu suntem daneliuc,ci daniliuc.alex ai dreptate sa fim sanatosi.noi facem banii nu ei pe noi.doua seri la night club mai putin.dl paiu informeazate mai bine inainte de a scrie ceva nu aproxima ca nu e cazul.

4.   Liniuta trimis de
( 2 iun 2008, 21:54:36
Anonimul: in cazul tau, se scrie SAU DANIEL: CORECT ESTE INFORMEAZA-TE

5.   Aviz... naivilor... trimis de
( 2 iun 2008, 22:26:02
Oameni buni, invatati din asta, romanu' e parsiv si cand e vorba de bani multi tre' mare suspiciune.
6.   Liniuta alba trimis de
( 3 iun 2008, 02:20:37
multumesc Vermont ai dreptate.sunt deobicei atent la ortografie.dar astazi nu am fost atent.scuze.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei