Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 iun 2008 - Anul XIII, nr. 127 (3808)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Planul de a expune replica din ceară a lui Hitler la Madame Tussauds stârneşte controverse

Luni, 2 Iunie 2008 (17:39:49)

Planul de a expune replica din ceară a lui Adolf Hitler la muzeul Madame Tussauds din Berlin a fost condamnată de critici, care spun că intenţia este de prost gust şi că ar putea atrage neonaziştii, informează Reuters.
  Filiala germană a muzeului Madame Tussauds, care se va deschide la Berlin, în apropiere de poarta Brandenburg, în iulie, susţine că Hitler face parte din istoria Germaniei şi că merită un loc în expoziţie. "Sondajul nostru indică faptul că oamenii vor să îl vadă, pentru că aparţine trecutului Germaniei", a indicat un purtător de cuvânt, Natalie Ruoss.

Hitler ar fi prezentat în întunericul unui buncăr şi în jurul lui ar exista nişte panouri cu explicaţii despre dictator. În aceeaşi cameră va fi expusă o replică din ceară a fostului premier britanic Winston Churchill, a indicat Ruoss.

Criticii spun că statuia bărbatului care a condus Germania în cel de-al doilea război mondial şi a ordonat exterminarea evreilor din Europa nu trebuie să fie expusă în acelaşi mod ca replicile din ceară ale unor staruri pop, oameni de stat sau jucători de fotbal celebri.

"Este lipsit de gust", a spus Johannes Tuchel, de la Gedenkstaette Deutscher Widerstand, un memorial al oponenţilor regimului nazist. "Un muzeu al figurilor de ceară are drept scop să amuze. Nu este potrivit să avem o statuie a lui Hitler aici", a adăugat acesta.

Tuchel spune că Germania are numeroase muzee care dau informaţii despre regimul nazist şi Holocaust şi că un muzeu al figurilor din ceară nu ar putea furniza explicaţiile şi contextul pentru a trata acest capitol din istorie. În plus, statuia ar atrage neonaziştii, spune acesta.

La filiala din Londra a muzeului există o replică din ceară a lui Hitler, alături de statui ale unor lideri ai lumii din trecut şi prezent, precum George W. Bush şi Saddam Hussein.

Primarul Berlinului, Klaus Wowereit, a cărui replică din ceară va fi expusă la muzeu, a cerut instituţiei să-i spună cum va fi prezentată statuia lui Hitler şi le-a recomandat organizatorilor să trateze problema cu atenţie.

În afară de Hitler, noul muzeu va mai expune replici din ceară ale unor personalităţi precum Albert Einstein, cancelarul Angela Merkel şi staruri ale sportului, precum fostul campion de tenis Boris Becker.

Ruoss a mai spus că vizitatorii nu se vor putea fotografia alături de statuia lui Hitler, care va fi sigilată şi protejată de camere de supraveghere.

În ultimii ani, Germania a început să-l trateze pe Hitler cu mai puţine precauţii.

Cel mai cunoscut film despre Hitler, "Ultimele zile ale lui Hitler" (2004), cu Alexandra Maria Lara, a stârnit dezbateri pentru că dictatorul era prezentat într-o viziune mai umană, în ultimele sale zile de viaţă.

Anul trecut, o comedie despre dictator, realizată de regizorul de origine evreiască Dani Levy, a fost lansată în Germania, stârnind iarăşi discuţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Planul de a expune replica din ceară a lui Hitler la Madame Tussauds stârneşte controverse.
 Vizualizări articol: 832 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Planul de a expune replica din ceară a lui Hitler la Madame Tussauds stârneşte controverse0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hitler face parte din istoria Germaniei? trimis de
( 3 iun 2008, 13:35:00
Hitler face parte din istoria intregii lumi!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei