Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 mai 2008 - Anul XIII, nr. 125 (3806)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Final de mandat

Regrete şi resentimente la ultima şedinţă de Consiliu Local

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şedinţă atipică de Consiliu Local. Proiecte de hotărâre adoptate rapid, fără discuţii inutile, cu mici excepţii, în care s-au confruntat orgoliile politice ale celor înscrişi în cursa electorală, zâmbete şi complimente reciproce şi discursuri de adio, emoţionante, dar şi critice.

Interesant a fost şi faptul că o parte a consilierilor locali, care nu îşi fac nici măcar iluzii că vor ocupa acelaşi post şi în viitorul mandat, au vorbit şi au gândit liber, dezicându-se chiar şi de poziţia partidului pe care îl reprezintă, dacă au considerat că alta este decizia corectă.

Nu au lipsit glumiţele dintre ei, făcute pe seama rivalităţilor reciproce dintre colegii de la masa de Consiliu Local, schimbul de însemne electorale între reprezentanţii unor partide concurente, precum şi apropo-urile făcute pe seama regăsirii unora dintre ei în viitorul mandat.

În atmosfera destinsă de la finalul şedinţei, consilierii au început să se felicite reciproc pentru activitatea depusă, o parte din ei au luat cuvântul, rostind discursuri emoţionante, în care au mai strecurat şi câte o umbră de nemulţumire, vizavi de nerealizările colective sau personale.

Din partea executivului local a vorbit viceprimarul Angela Zarojanu, care a rămas la şedinţă până la final şi a fost aplaudată pentru discursul său:

“Nu ştiu când ne vom mai reîntâlni în această formulă, probabil niciodată. O parte din cele ce ne-am propus s-au realizat, o parte nu. Avem şi mulţumiri şi nemulţumiri. Oricum ar fi, cele bune să se-adune, cele rele să se spele, iar noi să plecăm cu gândul că ne-am făcut datoria, cât am putut de bine”.

Pe aceeaşi idee a vorbit şi consilierul local Mihai Steiciuc, care a amintit faptul că “în cei 4 ani au mai ieşit şi scântei” între ei, în vreme ce secretarul CL, Ioan Ciutac, le-a acordat tuturor calificativul „excelent”, aşa cum a primit şi el, din partea lor, calificative, timp de 4 ani.

 

Critici aduse politicienilor din Consiliul Local

În schimb, o atitudine total opusă a avut-o cel mai tânăr consilier local, Daniela Rangu, care a fost şi preşedinte de şedinţă.

„Sunt foarte dezamăgită de ceea ce înseamnă la noi politică şi administraţie. Am văzut foarte multe orgolii şi lupte de interese. Puţini au fost cei care au vrut să mă ajute atunci când am intrat în acest Consiliu, tânără şi fără experienţă, în vreme ce restul m-au primit cu indiferenţă sau chiar cu ironie. Clasa politică din Suceava are foarte mult de învăţat. Plec din acest consiliu, rămân în viaţa politică, dar nu mă atrage ideea să candidez din nou”, a declarat, de la prezediu, Daniela Rangu.

La final, pe lângă strângerile de mână şi pupăturile de rigoare, o parte din consilieri, resemnaţi cu ideea că nu vor mai prinde un nou mandat, s-au pozat în această postură şi au luat de pe pereţi tablourile care îi reprezintă, făcute de caricaturistul PIM.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Regrete şi resentimente la ultima şedinţă de Consiliu Local.
 Vizualizări articol: 627 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Regrete şi resentimente la ultima şedinţă de Consiliu Local5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   BRAVO !! trimis de
(30 mai 2008, 19:19:05
Felicitari Danielei Rangu !Desi are numele unui mare securist,apreciez spiritul analitic si puterea de a iesi din cocina politrucilor din c.l.!
2.   CLANUL LUNGU DIN PRIMARIE trimis de
(31 mai 2008, 00:07:03
CALIFICATIVUL DAT DE CIUTAC ESTE INTRADEVAR EXCELENT , DAR PENTRU EL . SPERAM CA VARUL LUI DIN PRIMARIE CARE SE NUMESTE ION LUNGU SA NU MAI REUSEASCA OBTINEREA ALTUI MANDAT , CACI ADUCE SUCEAVA PE CHITUCI .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei