Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 mai 2008 - Anul XIII, nr. 125 (3806)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Oferta grădiniţelor, prezentată de personaje de poveste

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Oferta educaţională a grădiniţelor pentru anul şcolar viitor, eveniment care a debutat ieri la Suceava, le-a fost prezentată celor interesaţi într-un mod inedit.

Aşchiuţă, Ţăndărică, Pinochio, Micul Prinţ, Piticot, Degeţica, Neghiniţă, toţi au fost prezenţi ieri la Casa de Cultură şi, într-o atmosferă de basm, cântec şi joc, au prezentat vizitatorilor veniţi la eveniment oferta educaţională pentru următorul an.

Potrivit Doinei Vieriu, directorul Grădiniţei „Aşchiuţă” şi unul dintre organizatorii evenimentului, la târgul grădiniţelor din acest an au venit 14 instituţii de învăţământ preşcolar de stat şi patru grădiniţe particulare din municipiul Suceava.

Doina Vieriu a precizat că la eveniment au fost invitate mai multe grădiniţe particulare, însă numai patru dintre ele au răspuns invitaţiei şi au venit ieri la târg.

 

Filme şi fotografii prezentate participanţilor la târg

Baloane colorate, copii costumaţi în personaje de poveste, steguleţe, muzică, pliante şi imagini, toate acestea au făcut atracţia fiecărui stand prezent la târg.

Fiecare grădiniţă a adus ce a avut mai bun la târg, astfel că panouri întregi cu diplome, cupe şi premii obţinute de copii erau expuse la aproape fiecare stand.

Pe lângă oferta didactică, constând în cursuri de limbi străine, dansuri sau cursuri de muzică, nu a fost neglijată nici partea materială şi dotările de care beneficiază fiecare instituţie de învăţământ în parte.

Cei interesaţi de acest aspect au putut viziona filme surprinse în grădiniţă sau au putut viziona albumele foto cu imagini din clase.

 

Nici un loc disponibil în grădiniţele cu program prelungit

În ceea ce priveşte numărul de locuri disponibile la ora actuală în grădiniţele sucevene, Doina Vieriu a spus că „în grădiniţele cu program normal mai există locuri disponibile pentru anul şcolar viitor, însă nu acelaşi lucru se poate spune şi despre grădiniţele cu program prelungit, unde locurile disponibile s-au ocupat şi, mai mult, există grupe de câte 30 de copii”.

Ieri, în cadrul Târgului Grădiniţelor, a fost organizată şi premierea etapei judeţene a Concursului de creaţie plastică pentru preşcolari „Penelul Fermecat”. 204 lucrări, din şapte zone ale judeţului, au fost premiate de juriul concursului, format din artiştii plastici Camelia Rusu Sadovei, Angela Pitaru Bolnavu şi Oana Hrişcă.

16 preşcolari au primit premiul I, 19 copii au luat premiul II şi tot 19 copii au fost recompensaţi cu premiul III.

Juriul a mai acordat 28 de menţiuni, iar celorlalţi „mici artişti” calificaţi la faza judeţeană li s-au acordat diplome de participare la concurs.

Niculina Niţă, unul dintre organizatorii concursului, a declarat că „din anul viitor competiţia va fi una naţională”. Totodată, Niculina Niţă a mai precizat că „un sfert dintre lucrările care au luat premiul I la faza judeţeană vor fi trimise la concursurile internaţionale de creaţie plastică pentru preşcolari".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oferta grădiniţelor, prezentată de personaje de poveste.
 Vizualizări articol: 639 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oferta grădiniţelor, prezentată de personaje de poveste0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei