Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 mai 2008 - Anul XIII, nr. 100 (3781)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Îngăduinţă

Pedeapsă redusă pentru poliţistul Nechilciuc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A scăpat ieftin. Agentul şef adjunct Eugen Dorin Nechilciuc, fost lucrător al Biroului Poliţiei de Ordine Publică Suceava până în momentul în care a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a primit o pedeapsă mult mai blândă în apel.

Dacă în prima fază judecătorii de la Tribunalul Suceava l-au condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, Curtea de Apel Suceava i-a redus condamnarea la 1 an şi 10 luni, cu suspendare.

În plus, a fost înlăturată condamnarea dictată pentru trafic de influenţă, precum şi cea de confiscare a sumelor de 400 mărci şi 1.700 USD, măsuri dispuse de Tribunalul Suceava.

Practic, condamnarea de 1 an şi 10 luni cu suspendare a lui Eugen Dorin Nechilciuc vizează doar complicitate la infracţiunea de folosire de acte falsificate.

 

Trimis în judecată încă din 2006

În rechizitoriul de sesizare a instanţei, procurorii au arătat că în cursul anului 2001 poliţistul a pretins şi primit un Opel Astra şi 400 de mărci germane pentru a-i facilita suceveanului Roland Anton Grigore Chariton obţinerea de avantaje la plata taxelor vamale la introducerea în România a patru autoturisme second-hand.

Anchetatorii au ajuns la concluzia că agentul şef adjunct Eugen Dorin Nechilciuc a intervenit pe lângă reprezentanţii Birourilor Vamale Suceava şi Siret pentru a obţine documente în alb necesare efectuării regimului vamal preferenţial.

În acest sens, a apelat la inspectorul vamal Rodica Malanciuc, de la Biroul Vamal Siret. O altă persoană trimisă în judecată la vremea respectivă a fost Nicu Aivănoaei, care a beneficiat de avantajele create prin neplata taxelor vamale.

Prejudiciul adus bugetului de stat, la nivelul anului 2001, a fost calculat la 123 de milioane de lei vechi, la care se adaugă penalităţile şi majorările de întârziere.

 

Pedepse înjumătăţite şi pentru celelalte persoane din dosar

Curtea de Apel Suceava a arătat clemenţă şi pentru celelalte persoane trimise în judecată în acest dosar. Pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, inspectorul vamal Rodica Malanciuc a fost condamnat la 1 an cu suspendare, în loc de 2 ani cu suspendare, cât hotărâse Tribunalul Suceava.

De asemenea, pedeapsa lui Roland Anton Grigore Chariton a fost redusă de la 3 ani cu suspendare sub supraveghere la 1 an şi 10 luni cu suspendare şi vizează infracţiunile de folosire de acte falsificate şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În cazul lui Nicu Aivănoaie, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire de acte falsificate, judecătorii Curţii de Apel Suceava au redus pedeapsa la 1 an şi 10 luni cu suspendare, în loc de 3 ani cu suspendare.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, au anunţat că vor ataca hotărârea de la Curtea de Apel Suceava cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pedeapsă redusă pentru poliţistul Nechilciuc.
 Vizualizări articol: 923 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Pedeapsă redusă pentru poliţistul Nechilciuc2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Spaga trimis de
( 1 mai 2008, 11:25:33
Cu spaga faci orce.
2.   Kkk trimis de
( 1 mai 2008, 17:09:59
Va bateti joc de contribuabilii acestei tari,animalelor,voi care cunoasteti legea si o aplicati ,ar trebui sa aveti circumstante agravante plus confiscarea averii,puscarie pe viata,scuipati in piata publica.Din cauza prostiei clasei politice corupte,a justitiei nedrepte,am sa anulez toate voturile,pana voi vedea un candidat nemanjit si pervertit in rele!!
3.   ... trimis de
( 2 mai 2008, 00:10:31
daca ati cunoaste adevarul si adevaratul faptas care e fugit in America nu ati mai blama si comenta atata.. informati-va inainte de a face asemenea comentarii.. sunteti ca niste caini flamanzi care va hraniti cu hoituri..
4.   Vezi trimis de
( 2 mai 2008, 00:59:52
de ce nu sa-au asfaltat strazile?

1leu la o pavela X numar infinit de pavele= casa, masina, vila

morala

votati primarul la cit mai multe pavele , nu avem nevoie de asfaltari

5.   Pt ghitza trimis de
( 2 mai 2008, 03:12:53
bravo tata, ai dreptate..........DACA POLITIA ROMANA...... SA MA PIS PE EA, SI-AR FI FACUT DATORIA , NOI ROMANII A M FI TRAIT CU 60% MULT MAI BINE, TOTI AU FURAT STATUL SI ACUMA NE FURAM INTRE NOI, PACAT !!!! NU MAI AVEM INCREDERE IN NIMENI IN TARA ASTA, FIECARE E PE CONT PROPRIU......SPAGA SI LA GARA!!!!
5.1  RE: Pt ghitza trimis de
( 2 mai 2008, 08:00:02
AUZ MAI VITO, DA TU CE ARTICOL AI CITIT? IN CE FEL NU SI-A FACUT POLITIA TREABA? NU SCRIE ACOLO CA POLITIA L-A TRIMIS IN JUDECATA PE SPAGAR? JUDECATORII I-AU DAT DRUMUL CUM SE INTAMPLA DEALTFEL DE FIECARE DATA. NU MAI BLAMA IN NECUNOSTINTA DE CAUZA. RATATULE
5.2  RE: Pt ghitza trimis de
( 3 mai 2008, 21:23:57
pt ACELASI...DRAGU MEU CE SPAGAR? TU CREZI TOT CE SE ZICE IN TA**ENIILE ASTEA DE ZIARE? IN CAZUL ASTA POLITIA A FACUT "CEVA" UNDE NU ERA NEVOIE, LASAND ALTE CAZURI ADEVARATE SA SCAPE. DE ASTA E POLITIA D TOT C***TUL. SE BAGA NUMAI UNDE E USOR.
6.   Pt yyyyyyyyyy trimis de
( 2 mai 2008, 03:17:05
esti contra cand. lui lungu????? am inteles , ai ceva neamuri si a-i ajuti , ok, multa bafta!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei