Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 mai 2008 - Anul XIII, nr. 100 (3781)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Avertismente ignorate

Neglijenţa crasă, cauza incendiului de la Hanul Ilişeşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Putea fi prevenit. Incendiul de luni, din a doua zi de Paşti, care a mistuit aproape întreg Hanul Ilişeşti putea fi prevenit. Cel puţin aceasta este concluzia care se desprinde din constatările reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, opinii care au fost aduse şi la cunoştinţa administratorilor stabilimentului. De altfel, pentru neregulile constatate, Romeo Budeanu, administratorul Hanului Ilişeşti, a fost amendat cu 1.000 de lei.

 

Nenorocirea de luni de la Hanul Ilişeşti, când o mare parte a clădirii a fost mistuită de flăcări, a scos la iveală un şir întreg de nereguli pe linia prevenirii şi stingerii incendiilor.

Pe lângă improvizaţii şi defecţiuni la instalaţia electrică, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava au descoperit şi deficienţe în dotarea cu mijloace iniţiale de stingere a incendiilor, respectiv stingătoare şi hidranţi.

S-a mai constatat că asigurarea cu mijloace de salvare şi evacuare a persoanelor în caz de incendiu (mijloace de iluminat, corzi, cordiţe şi măşti de gaze) era deficitară, iar instructajul privind completarea şi actualizarea metodelor de luptă împotriva incendiilor nu era la zi. Pentru toate aceste motive, administratorul Hanului Ilişeşti, Romeo Budeanu, a fost amendat cu 1.000 de lei.

Interesant este că înainte de Paşti, angajaţii şi responsabilii Hanului Ilişeşti au primit vizita pompierilor.

„Ne-am deplasat la această unitate de turism şi i-am prevenit cu privire la riscul producerii unui incendiu. Se pare că avertismentele noastre nu au fost luate în seamă, iar consecinţele s-au văzut”, a declarat căpitanul Dan Baltaru, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Incendiul de la Hanul Ilişeşti a izbucnit luni, în jurul orei 10.00, iar pompierii au stabilit că totul a plecat de la coşul de fum, care nu era asigurat corespunzător.

 

Turiştii care-şi petreceau vacanţa de Paşti la Ilişeşti vor despăgubiri

În afara faptului că Hanul Ilişeşti va fi impropriu pentru turism o lungă perioadă de timp, administratorii acestuia s-ar putea să aibă parte şi de un proces.

Turiştii cazaţi aici şi care au fost nevoiţi să-şi întrerupă vacanţa de Paşti din cauza incendiului au anunţat că intenţionează să ceară despăgubiri.

Mihaela Toader, una dintre turistele care a fugit din calea flăcărilor, a precizat că se va consulta şi cu celelalte persoane pentru a stabili exact cum vor acţiona.

În momentul producerii incendiului, în camerele Hanului Ilişeşti se aflau 40 de turişti. Aceştia mai aveau o noapte de cazare, iar când au izbucnit flăcările mulţi dintre ei încă dormeau.

Focul care s-a extins cu repeziciune a distrus o suprafaţă de 1.500 mp, în special acoperişul şi mansarda clădirii. Flăcările au fost stinse după aproximativ 3 ore de muncă, iar pagubele sunt estimate la circa 200.000 de lei (2 miliarde de lei vechi).

Incendiul de luni vine după ce acum 3 ani, în august 2005, Hanul Ilişeşti a mai ars o dată, şi tot din cauza unor scântei care au sărit de la coşul de fum.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Neglijenţa crasă, cauza incendiului de la Hanul Ilişeşti.
 Vizualizări articol: 2505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Neglijenţa crasă, cauza incendiului de la Hanul Ilişeşti1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Inteligenta pura trimis de
( 1 mai 2008, 14:19:17
Daca arde o data e de vina ghinionul. Daca arde de doua ori.......
1.1  RE: Inteligenta pura trimis de
( 1 mai 2008, 15:15:12
......e de vina zgarcenia.
2.   Asigurare trimis de
( 1 mai 2008, 17:59:52
data trecuta a avut asigurare,data asta se pare ca nu.ca la 10 miliarde rol l-ar fi costat30 miloane rol,nu 2 miliarde paguba.Unii chiar au talent la paguba...
3.   Cine raspunde?! trimis de
( 1 mai 2008, 18:23:28
inspectia de la isu si-a facut treaba?
4.   Cine raspunde?! trimis de
( 1 mai 2008, 18:24:08
inspectia de la isu si-a facut treaba?
5.   Management defectuos,lipsa de interes trimis de
( 1 mai 2008, 22:54:06
Arata foarte bine inainte,dar daca a fost data pe mana oricui acum fug turistii din zona....
6.   Mi se pare normal trimis de
( 2 mai 2008, 09:38:18
Ieri, 1 mai 2008, pe la ora 12, doi oameni - probabil angajati ai hanului, la 3 metri de ruine (pe partea dreapta cum te uiti din fata), mutau niste gaz dintr-o butelie mai mare in mai multe butelii mai mici ... folosind in mod evident o instalatie improvizata. Va mai mira ceva ? Pe mine personal nu ...
7.   Neglijenta trimis de
( 2 mai 2008, 10:13:30
dar sefa de unitate ce invarte acolo?o sa-l aduca la sapa de lemn pe administrator
8.   Han ilisesti trimis de
( 2 mai 2008, 12:12:29
duduia este :mana dreapta: a administratorului,daca pricepi.............

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei