Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 mai 2008 - Anul XIII, nr. 100 (3781)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Crimă Organizată

Încă un individ arestat în dosarul traficanţilor de migranţi prinşi la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lista indivizilor care au ajuns în spatele gratiilor în dosarul reţelei de trafic de migranţi, anihilată recent la Suceava, cuprinde încă un nume, după ce, marţi seară, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au dus în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă încă un individ acuzat că face parte din această grupare.

Între timp, însă, din lotul celor 13 suspecţi arestaţi pentru constituire, organizare, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, în scopul comiterii infracţiunii de trafic de migranţi, şase dintre ei au fost scoşi din beciurile Poliţiei, judecătorii Curţii de Apel Suceava luând hotărârea ca aceştia să fie cercetaţi în libertate, interzicându-le doar să nu părăsească ţara fără încuviinţarea anchetatorilor.

În urmă cu două zile, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava au reţinut alţi doi membri ai reţelei specializate pe traficul de migranţi, pe relaţia Republica Moldova-Ucraina-România-Ungaria-Italia sau alte ţări din Spaţiul Schengen.

Faţă de unul dintre cei doi, un bărbat în vârstă de 36 de ani, din municipiul Dorohoi, procurorii DIICOT au dispus măsura preventivă a obligativităţii de a nu părăsi localitatea, pe o durată de 30 de zile. Celălalt individ, însă, Gheorghe Bratu, 42 de ani, cetăţean moldovean, a fost dus marţi seară în faţa instanţelor de judecată, judecătorii hotărând arestarea preventivă a respectivului.

„Cercetările sunt continuate în colaborare cu autorităţile ungare şi italiene, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, identificării şi tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor”, se precizează într-un comunicat al DIICOT Suceava.

 

20 de indivizi, puşi sub acuzare de procurorii DIICOT

Numărul indivizilor puşi sub învinuire de procurorii DIICOT Suceava în acest dosar a ajuns la 20 (dintre care 12 cercetaţi în stare de libertate), toţi aceştia fiind acuzaţi că au organizat transportul a nu mai puţin de 15 grupuri de migranţi, însumând peste 100 de persoane, pentru fiecare transport moldovenii şi ucrainienii care vroiau să ajungă în Occident, plătind între 2.000 şi 4.000 euro.

Migranţii, cetăţeni moldoveni şi ucraineni, intrau legal în România, de unde erau preluaţi de membrii români ai grupărilor, care îi cazau şi le procurau documente de identitate româneşti autentice, ce aparţineau unor persoane cu fizionomii asemănătoare, sau falsificate.

Aceştia erau scoşi ilegal din ţară şi transportaţi spre Europa de Vest, fie prezentând organelor de control documentele obţinute in condiţiile descrise, profitând de lejeritatea controlului pe care autorităţile străine îl efectuează cetăţenilor români, fie ascunşi în diverse autovehicule (în special TIR-uri), care efectuau transporturi internaţionale de mărfuri spre ţări din Spaţiul Schengen.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă un individ arestat în dosarul traficanţilor de migranţi prinşi la Suceava.
 Vizualizări articol: 678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Încă un individ arestat în dosarul traficanţilor de migranţi prinşi la Suceava1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei