Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 mai 2008 - Anul XIII, nr. 100 (3781)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Circa 100 de elevi din Valea Jiului, abandonaţi la Paris de agenţia de turism Avangarde Club

Joi, 1 Mai 2008 (17:51:51)

Circa o sută de elevi din Valea Jiului plecaţi în excursie la Paris au fost abandonaţi în capitala franceză de agenţia de turism Avangarde Club, care a lăsat şi cei 44 de elevi în Germania, copiii fiind nevoiţi să doarmă o noapte în autocar în curtea hotelului, din cauză că nu aveau plătită cazarea.
 
  Aproximativ o sută de elevi din Valea Jiului au fost abandonaţi de agenţia de turism în Paris, după ce aceasta nu a plătit cazarea elevilor, care au fost nevoiţi să doarmă o noapte în autocar, în curtea hotelului. Potrivit părinţilor elevilor, autocarul cu elevi a fost sechestrat câteva ore în curtea hotelului, însă şoferul a forţat ieşirea şi a reuşit să fugă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Agenţia de turism, Avangarde Club, este aceeaşi care a lăsat un grup de 44 de elevi din Deva şi Abrud, plecaţi în excursie în Franţa, în Germania, după ce şoferul autocarului a rămas fără bani de combustibil.

Mai multe familii din Valea Jiului sunt îngrijorate pentru copiii plecaţi într-o excursie la Paris, iar părinţii acuză agenţia de turism că nu a respectat oferta prezentată înainte de plecarea elevilor şi nu a plătit cazarea copiilor, care au dormit o noapte în autocare.

"Pe drum s-a întâmplat ceva, fiindcă nu s-au respectat cazările. Au dormit o noapte în Budapesta, nu acolo aveau de dormit. Trebuiau să mai doarmă la Stuttgart, au ajuns târziu şi nu au mai dormit. Au dormit o noapte la Strasbourg şi apoi au plecat către Paris. Cei de la hotel din Franţa le-au spus că nu au cum să-i primeasscă, fiindcă agenţia de turism nu ar fi plătit biletele, cazarea pentru cele trei nopţi. Au dormit în autocar în curtea hotelului. Cei de la hotel nu i-au lăsat să plece, nu ştiu de ce. Au închis porţile de la hotel şi autocarul a rămas blocat acolo, apoi autocarul a forţat ieşirea şi au putut să scape. Ca la puşcărie a fost acolo", a declarat, joi, corespondentul MEDIAFAX, Manuela Chiriţescu, mama unui elev plecat la Paris.

Potrivit sursei citate, între timp, copiii s-au cazat la un alt hotel, unde au fost nevoiţi să plătească o sumă suplimentară de 40 de euro.

"Li s-au promis nişte condiţii care nu au fost respectate. Azi noapte (miercuri spre joi - n.r.) ne-au sunat la ora două că nu li s-a asigurat cazare. Nu li s-a respectat absolut deloc programul. Suntem foarte revoltaţi, am cheltuit nişte bani şi toată lumea este îngrijorată. Unii copii au spus că vor acasă. Bineînţeles că nu au cum să se întoarcă. Unii sunt de la clasele V-VIII, inclusiv copii de liceu. Nu ştim ce se va întâmpla. Să sperăm că vor ajunge bine acasă", a spus Adela Tirea, mama unei fetiţe din clasa a şaptea, aflată în excursie.

Copiii ţin legătura cu familiile telefonic.

Elevii din Valea Jiului au plecat în Franţa printr-o agenţie de turism din Bucureşti, Avangarde Club, părinţii plătind câte 350 de euro pentru fiecare copil.

Prin aceeaşi agenţie au plecat, tot la Paris, cei 44 de elevi din Deva şi Abrud care au rămas în Germania din cauză că şoferii angajaţi de agenţia de turism nu aveau bani de combustibil. De asemenea, elevii au fost nevoiţi să-şi achite cazarea aici, deşi plătiseră o parte din bani agenţiei de turism, costul total al excursiei fiind de 340 de euro de persoană.

Una dintre profesoarele care a însoţit grupul, Corina Dâncan, care predă limba franceză la liceul din Deva, declara, miercuri, că autocarul cu grupul de 44 de elevi se întoarce de la Stuttgart, Germania, copiii renunţând la călătorie după ce reprezentanţii agenţiei de voiaj Avangarde Tour din Bucureşti, care a organizat excursia, i-au abandonat, nemairăspunzând la telefoane.

Autocarul a pornit spre România după ce a fost alimentat cu combustibil din banii elevilor şi a ajuns, joi, la Deva.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circa 100 de elevi din Valea Jiului, abandonaţi la Paris de agenţia de turism Avangarde Club.
 Vizualizări articol: 744 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Circa 100 de elevi din Valea Jiului, abandonaţi la Paris de agenţia de turism Avangarde Club0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei