Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 apr 2008 - Anul XIII, nr. 99 (3780)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Examene

Subiectele orale la bacalaureat, publicate pe Internet

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului a publicat pe Internet, la adresa http://www.subiecte2008.edu.ro/, modele de subiecte şi instrucţiunile de realizare a biletelor pentru probele orale ale examenului de Bacalaureat 2008.

Au fost elaborate între 50 şi 100 de modele pentru fiecare probă în parte: limba şi literatura română, limba şi literatura maternă (croată, germană, maghiară, sârbă, slovacă, turcă şi ucraineană) şi limbi moderne (engleză, franceză, germană, greacă, italiană, rusă şi spaniolă), în conformitate cu programele de examen.

Pe lângă modelele de subiecte, au fost publicate şi precizări metodologice cu privire la modul de abordare a textului, bareme de evaluare a răspunsului oral, cerinţe generale, precum şi itemi pentru evaluarea la proba orală. Textele la prima vedere, care vin în completarea modelelor publicate pentru biletele de examen, vor fi transmise centrelor de examen cu maximum 48 de ore înainte de probă.

 

Probele orale sunt eliminatorii

Examinarea absolvenţilor de liceu se realizează în prezenţa a cel puţin trei candidaţi, de către cei doi profesori examinatori din comisie. Aceştia pot interveni cu întrebări lămuritoare sau suplimentare, de regulă după ce candidatul şi-a prezentat răspunsurile. Fiecare profesor examinator evaluează răspunsul candidatului de la probele orale cu note întregi de la 1 la 10, în funcţie de punctajul orientativ de evaluare. Un candidat se consideră promovat la proba orală dacă a obţinut minimum nota finală cinci la respectiva probă. În caz contrar, candidatul este declarat „respins".

Probele orale sunt eliminatorii. Candidatul care a obţinut o notă sub cinci sau nu s-a prezentat la o probă orală este declarat „respins", respectiv „neprezentat" la examenul de bacalaureat şi nu mai participă la probele următoare. Nu se admit contestaţii la probele orale şi practice din cadrul examenului de bacalaureat (cu excepţia probei de dicteu melodic şi armonic, de la profilul artistic - muzică).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Subiectele orale la bacalaureat, publicate pe Internet.
 Vizualizări articol: 717 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Subiectele orale la bacalaureat, publicate pe Internet1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei