Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 apr 2008 - Anul XIII, nr. 99 (3780)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Criză

Stocuri de sânge la limită, pentru Sărbători

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Stocuri minime de sânge pentru perioada Sărbătorilor Pascale la Centrul Judeţean de Transfuzie Sangvină Suceava, unde din cauza disfuncţionalităţilor legate de acordarea tichetelor de masă a scăzut numărul de donatori.

Maria Pilat, directorul unităţii, arată că în lipsa fondurilor care să permită recompensarea donatorilor, în luna aprilie, au fost recoltate cantităţi mici de sânge, motiv pentru care posibilitatea asigurării eventualelor urgenţe din perioada Paştelui a fost pusă la un moment dat sub semnul întrebării.

”Am avut noroc că săptămâna asta, miercuri şi joi, au venit mai mulţi donatori şi datorită lor vom reuşi să facem stocuri. Miercuri, au fost două grupuri de aparţinători ale unor persoane internate în spital, în total circa 50 de oameni, iar joi au venit 30. Încercăm să asigurăm stocuri minime pentru Paşte, la toate grupele de sânge, inclusiv RH negativ”, a spus Maria Pilat, adăugând că unitatea pe care o conduce va trebui să se descurce de Sărbători cu sângele pe care îl are în stoc, deoarece celelalte judeţe nu îi vor putea satisface eventualele cereri: ”Problema tichetelor de masă este extinsă în toată reţeaua, deci fiecare centru se confruntă cu o criză de sânge”.

 

Programul unităţii, de Sărbători

Şeful CJTS Suceava a precizat că, de la începutul anului, cererea de sânge a devenit mult mai mare, o cauză fiind şi numărul crescut de accidente rutiere înregistrate. În acelaşi timp, a crescut simţitor şi numărul sucevenilor care se operează în clinicile universitare şi care solicită judeţului nostru sângele necesar în cadrul intervenţiilor chirurgicale.

Maria Pilat a explicat că actuala criză de sânge s-a instalat în contextul în care solicitările sunt tot mai multe, iar unitatea a epuizat şi rezerva de tichete destinată donatorilor fidelizaţi, categorie care, spre deosebire de aparţinătorii bolnavilor internaţi, nu face acest gest benevol.

Directorul CJTS Suceava a făcut un apel către donatorii fidelizaţi să vină la donare chiar şi în lipsa tichetelor de masă, arătând că acestea vor fi acordate retroactiv.

„Donatorii vechi sunt trecuţi pe o listă şi când vom avea fonduri ne vom achita de datorii”, a punctat medicul.

Menţionăm că, săptămâna viitoare, unitatea îşi va închide porţile în cursul zilei de luni, urmând ca marţi şi miercuri să se revină la programul normal de lucru, respectiv 8.00 – 12.30, cu donatorii. Joi şi vineri, pe 1 şi 2 mai, centrul va fi din nou închis. În fiecare zi, însă, unitatea  asigură serviciul de gardă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stocuri de sânge la limită, pentru Sărbători.
 Vizualizări articol: 953 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stocuri de sânge la limită, pentru Sărbători0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sanatate maxima trimis de
(26 apr 2008, 22:21:36
paste fericit. si sange facem noi dupa inviere lasa....
2.   Singe trimis de
(27 apr 2008, 17:17:20
Stocurile de singe nu sunt pentru sarbatori ci pentru pacienti....S-ar putea intelege si altceva (apropo de ouale controlate la singe)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei