Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 apr 2008 - Anul XIII, nr. 99 (3780)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În acest an

Cantitate record de lemn confiscată de jandarmi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acţiunile de control în domeniul silvic organizate de jandarmi şi silvicultori de la începutul anului pe raza judeţului Suceava s-au soldat cu confiscări foarte mari în comparaţie cu anul precedent. În primul trimestru al acestui an, cantitatea de lemn confiscată depăşeşte dublul celei confiscate pe tot parcursul anului trecut.

Controalele în urma cărora s-au făcut confiscările au fost organizate în cadrul acţiunii „Scutul pădurii”, un program comun al autorităţilor cu atribuţii în domeniu, care are drept obiectiv prevenirea şi combaterea faptelor cu caracter infracţional şi contravenţional în domeniul lemnului.

În acest an, echipele de control ale Jandarmeriei şi ale Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Suceava au aplicat 31 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 22.520 de lei şi au constatat trei infracţiuni. Au fost confiscaţi 283 mc lemn, în valoare de 75.829 de lei. Prin comparaţie, anul trecut au fost aplicate 132 de amenzi în valoare de 40.590 de lei, au fost constatate cinci infracţiuni, şi au fost confiscaţi 173 mc lemn, în valoare de 39.562 de lei.

„După cum arată aceste cifre, creşterea foarte mare se înregistrează la cantitatea de lemn confiscată şi implicit la valoarea acesteia. Chiar dacă numărul infracţiunilor şi contravenţiilor silvice nu a crescut foarte mult, diferenţa este că în multe cazuri cantitatea de lemn confiscată a fost foarte mare”, a explicat căpitanul Bogdan Cornaci, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava. El a exemplificat un caz recent, când a fost capturat un transport de lemn de 84 de mc, în valoare de 31.200 de lei, valoare care se apropie de suma ce reprezintă contravaloarea lemnului confiscat pe tot parcursul anului trecut.

Acţiunile de control din cadrul programului „Scutul pădurii” vor continua şi în următoarele luni, echipele de control urmând a face inspecţii pe fondurile silvice, pe drumurile de acces către fondurile silvice, dar şi la gatere şi depozite de lemn.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cantitate record de lemn confiscată de jandarmi.
 Vizualizări articol: 713 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Cantitate record de lemn confiscată de jandarmi3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Padurea statului de la Dragomirna, dispare? trimis de
(26 apr 2008, 12:48:24
Pe la Dragomirna ati fost? Acolo se fura zilnic si se aude cum se taie ziua in amiaza mare. Trec caruti au cheile de la bareera. Interesant ca in timpul iernii bariera de la Patrauti este inchisa spacial ca sa se fure iar acum vara o inchid, de ce?
2.   PRO tv trimis de
(26 apr 2008, 13:33:06
Noroc ca face PRO tv repotaje cu taierile ilegale....Da asta tine 3 zile ca dupa aia o iau de la capat bajetii....mama lor de hoti..
2.1  RE: PRO tv trimis de
(27 apr 2008, 14:14:51
degeaba face pro tv reportaje....lumea se uita, comenteaza si atat....cainii latra, caravana trece
3.   Re trimis de
(26 apr 2008, 14:47:52
Pai si la Solca situatia este CRITICA , in padurea Obstii Arbore , sa numit pentru administrarea acestui fond forestier privat un hot de padurar , dl. Nelu care si-a achizitionat un jeep cu nr. de Italia , a legat de jeep o caruta si fura zilnic cate unul doua faetoane de lemn pe care le transporta in Arbore sau in Volovat , prin Burla , adica via Burla . Trece lemnul pe sub nasul politiei Solca iar politistii fluiera ca de....au si ei cota lor . La Arbore fura si cu camionul , duce lemnul furat ori la gater langa postul de politie ori la Botnareni la Avram Niculita . Asta e ...pana vine protv-ul , mai dam si noi cate un reportaj pe acest forum , macar atat . Vine ea si vremea socotelilor , padurea isi va face dreptatea .

Asta e , padurea trebuie administrata de hoti , asa e dl. Nelu ? pe bune , cine tea invatat sa furi ? ai su furi de maine poimaine de la mata ...eu iti zic

4.   Re re trimis de
(26 apr 2008, 14:58:22
jandarmule , ai perfecta dreptate , mare pacat pe padurea voastra cu asa hot ce ati pus in administrare dar nici presedintele Obstii , Chirosca cu i se mai zice , nu-i departe de infractiunile de furt . Taie bradul si marca cioata cu un ban vechi de 100 lei si uite asa hotul de Nelu vine cu jeepul , incarca faetonul si la drum .

La puscarie cu ei , ati auzit jandarmilor ? ia veniti voi si stati prin zona Arbore , respectiv pe drumul solcii sau pe drumul ce duce la Burla ....mai spre seara ca seara trage jeepul mai bine , e aerul mai ozonat . Nu lasati padurea in administrarea hotilor ! Dle Nelu ? hotule ? vezi ca vine lupu si te papa , cat de curand ! ai incredere in ceea ce-ti spun ! nu te mint , pe bune !
5.   Re trimis de
(26 apr 2008, 15:03:34
Sa vina protv-ul sal vada pe dl. Nelu cum fura din padure cu jeepul ! sa vina jandarmeria la Solca si Arbore , pe ei si pe mama lor de hoti ! la botosani cu ei ! Si-a luat hotul de Nelu un jeep , a legat o caruta dupa el si cara zilnic lemn spre Arbore , lemn ce trece prin fata politiei Solca fara sa-l vada . Dl Nelu paduraru Obstii Arbore , hot innascut pentru marele jaf al fondului silvic ! pe el si la bulau cu el ! aloooooo jandarmilor ! veniti si la Solca ! ok ?
6.   VREM POZE trimis de
(26 apr 2008, 15:19:37
De ce nu-i faceti poze.
7.   Poze trimis de
(26 apr 2008, 16:37:35
faceti poze si trimiteti-le la politie.La suceava nu la arbore sau solca.De fapt nu s-a marit cantitatea d4e lemn furata ci cea gasita,vreau sa zic prinsa!!!!Asta inseamna ca sant controale mai multe!!!Sau politistii sant mai cinstiti!!!!!!Glumesc!:))))))
8.   Conducerea trimis de
(26 apr 2008, 16:42:31
aceleasi probleme sunt si in Pirtestii de Jos.paduraru Strugari Alexandru impreuna cu fii lui sunt principala problema.daca proprietaru vrea sa marcheze si sa taie nu se poate dar ei pot.niste hoti in conducere.firar ei al dracului

9.   Ji trimis de
(26 apr 2008, 18:45:54


10.   Re trimis de
(26 apr 2008, 18:52:41
Sunt si poze nu jepul lui Nelu padurarul , vine ea vremea socotelilor
11.   Re trimis de
(26 apr 2008, 22:02:32
Ba , pe voi aia de la Obstea Arbore va administreaza leprele alea de la ocolul bucovina din Campulung Moldovenesc . Voi stiti cine-s aia ?

O gasca de hoti si de infractori care au fost inlaturati de la ocoalele de stat au format un ocol privat care se cheama bucovina , mai bine se intitula "infractorii bucovina" .

Ba , aia va f.ute de ramaneti fara lemn pe plai de-i mai tineti mult in administrare . Sedinta si afara cu ei , afara cu leprele alea ! ascultati de baiatu ca nu va invat de rau , datii afara repede ca de mai stau mult voi veniti cu un cep pe spinare , asta va este cota pe hectar iar ei fura cu camioanele ca si Nelutu cu jeepul . Chirosca , alt hot si asta , le are cu furatu de cand litruia sticlele la crasma . Ba baieti , pacat de voi , faceti curatenie , asta e parerea mea .
12.   Lasati-ne macar aerul trimis de
(26 apr 2008, 22:13:24
paste fericit
13.   Tari trimis de
(27 apr 2008, 08:29:15
pe forum toti sunteti tari ,dar de ce nu veniti cu dovezi ?
14.   Demascati-l!!! trimis de
(27 apr 2008, 11:49:06
Care padurar Nelu,nu cumva este din Volovat de loc?
14.1  RE: Demascati-l!!! trimis de
(27 apr 2008, 22:01:02
Da "vecinul" e un hot de pocait din Volovat dar cat de curand o mai fura de la masa , cat de curand ii va intra si morcovul in****
15.   Dictatorii trimis de
(27 apr 2008, 14:19:55
nu-i mai numiti jandarmi, ci oameni condusi de dictatori. rezultatele ar fi mult mai bune daca la aceste actiuni jandarmii nu ar veni din timpul liber. domnilor luati exemplul celor de la frontiera.

16.   Nu inteleg de ce trebuie sa-i pazim noi!?... trimis de
(27 apr 2008, 16:23:29
Cum sa vii cu dovezi ca n-ai cum, nu poti face imprudenta sa-i opresti pe faptasi ca sa dea buletinu', sa-l identifici!...

La Dragomirna bariera iarna este inchisa si cei care fura, au toti chei, trec mereu caruti pline cu copaci taiati, sunt si tiganii care nu-s cuminti!.Si acum vara cind taierile sunt sistate bariera continua sa fie pusa ,de ce? E jale mare cind vezi cioate peste tot...si cita grija a avut ceausescu de ,,aurul negru''!

Nu inteleg de ce trebuie sa-i pazim noi!?...
17.   Pe la noi cand? trimis de
(27 apr 2008, 17:28:09
Pe la Breaza cand treceti sa faceti un control, se fura ca-n codru sub atenta grija a celor care ar trebui sa pazeasca padurea. Va asteptam, bineinteles, inopinat!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei