Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 apr 2008 - Anul XIII, nr. 99 (3780)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Costurile judiciare ale săracilor, suportate integral de stat

Persoanele al căror venit mediu net lunar pe membru de familie nu depăşeşte 500 lei vor beneficia în totalitate de asistenţa statului, prin plata avocatului, a expertului juridic şi a executorului judecătoresc ori prin scutiri, reduceri, reeşalonări sau amânări de la plata taxelor judiciare.

Pentru un venit mediu net lunar pe membru de familie de până la 800 lei, statul va acoperi jumătate din cheltuieli.

Venitul este calculat pe ultimele două luni anterioare formulării cererii, conform unei ordonanţe de urgenţă aprobate recent de Guvern şi care reglementează modul de acordare a ajutorului public judiciar în materie civilă.

Ajutorul public judiciar reprezintă acea formă de asistenţă acordată de stat pentru a asigura dreptul la un proces echitabil şi a garanta accesul egal la actul de justiţie, inclusiv pentru executarea silită a hotărârilor judecătoreşti sau a altor titluri executorii. Acest tip de ajutor se acordă în cauze civile, comerciale, administrative, de muncă şi asigurări sociale, precum şi alte cauze, cu excepţia celor penale.

Ajutorul public poate fi solicitat de orice persoană fizică, dacă nu face faţă cheltuielilor unui proces sau celor pe care le implică obţinerea unor consultaţii juridice în vederea apărării unui drept sau interes legitim în justiţie, fără a pune în pericol întreţinerea sa ori a familiei sale.

Ajutorul public judiciar se poate acorda, cumulat, în oricare din aceste forme, fără a putea depăşi în cursul unui an, suma maximă echivalentă a 12 salarii minime brute pe ţară, la nivelul anului în care a fost formulată cererea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Costurile judiciare ale săracilor, suportate integral de stat.
 Vizualizări articol: 825 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Costurile judiciare ale săracilor, suportate integral de stat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei