Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 apr 2008 - Anul XIII, nr. 99 (3780)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Salvamontiştii recomandă echipament de iarnă

Chiar dacă meteorologii au anunţat temperaturi de vară de Paşte, salvamontiştii recomandă turiştilor ce vor petrece sărbătorile în munţii judeţului Suceava să îşi pregătească echipament de iarnă. Potrivit precizărilor şefului Serviciului Public Salvamont Suceava, Voicu Raia, turiştii ar trebui să aibă la ei şi o mică trusă medicală (pansament elastic, analgezic, pansament steril, faşă), harta masivului pe care îl străbat, telefon mobil încărcat şi să cunoască numerele de telefon de la salvamont. Totodată, este necesară evitarea consumului de alcool şi abordarea traseelor cât mai devreme posibil.

Aceeaşi sursă a mai explicat că pentru masivul Călimani este nevoie de echipament de bivuac, colţari şi piolet, în masivul Giumalău se poate ajunge cu mijloace auto numai pe primii 5 kilometri pe Pârâul Rusca, iar în masivul Rarău se poate ajunge cu maşina doar pe primii 11 km pe toate cele trei trasee. Raia a adăugat că pe munte este încă multă zăpadă şi în unele zone aceasta măsoară peste un metru grosime, astfel că este bine ca turiştii să se informeze, în prealabil, la numărul de telefon 0745-313052 despre starea traseelor.

Dacă vremea va fi bună, pe masivul Rarău turiştii echipaţi corespunzător vor avea acces la traseele de escaladă. 100 de trasee amenajate vor fi deschise în această perioadă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salvamontiştii recomandă echipament de iarnă.
 Vizualizări articol: 954 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salvamontiştii recomandă echipament de iarnă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei