Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 apr 2008 - Anul XIII, nr. 97 (3778)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Planuri

Ambasadorul Rusiei îşi doreşte dezvoltarea relaţiilor economice cu România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Alexander Churilin, a declarat, la Suceava, că îşi doreşte dezvoltarea relaţiilor dintre România şi Rusia.

Alexander Churilin a avut ieri o întâlnire cu prefectul judeţului Suceava, Alexandru Băişanu, în urma căreia cei doi au anunţat că intenţionează să realizeze un plan de acţiuni, care să fie urmărit îndeaproape, în vederea îmbunătăţirii relaţiilor economice, dar şi din alte domenii de activitate, dintre Suceava şi Rusia.

De asemenea, atât Alexander Churilin, cât şi Alexandru Băişanu au stabilit de comun acord începerea demersurilor în vederea realizării unei colaborări între judeţului Suceava şi o regiune din Federaţia Rusă.

Ambasadorul Federaţiei Ruse în România a arătat că volumul total al schimburilor de mărfuri dintre Rusia şi ţara noastră, în anul 2007, a fost de cinci miliarde de euro, iar investiţiile ruseşti în România au atins cifra de 1,5 miliarde de euro.

„Şi vreau să remarc că Federaţia Rusă livrează mai multe mărfuri în România, astfel încât există un dezechilibru comercial”, a subliniat Alexander Churilin.

În ceea ce-l priveşte pe prefectul judeţului Suceava, Alexandru Băişanu, acesta declarat că pentru a putea dezvolta relaţiile economice dintre Suceava şi Rusia, ar trebui să existe un plan concret de acţiuni.

„Personal, consider că dinamizarea relaţiilor economice se poate face prin contacte directe şi respect reciproc”, a declarat Băişanu.

 

CCIA vrea să dinamizeze relaţiile dintre firmele sucevene şi cele ruseşti

Tot ieri, Alexander Churilin s-a întâlnit şi cu conducerea Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Suceava, prilej cu care acesta şi-a exprimat regretul că în ultimii ani, relaţiile economice dintre România şi Rusia au cunoscut un regres.

La rândul său, preşedintele executiv al CCIA Suceava, Ovidiu Donţu, a precizat că şi doreşte ca în perioada următoare să ia toate măsurile necesare în vederea îmbunătăţirii relaţiilor dintre oamenii de afaceri suceveni şi cei din Rusia.

„Din păcate, România a abandonat mult prea uşor piaţa rusească. Şi consider că acţiunile pentru recuperarea acestei pieţe ar fi trebuit să înceapă cu mult timp în urmă. Dar nu este târziu nici acum, şi sper că relaţiile dintre cele două ţări vor fi din ce în ce mai puternice. Asta în condiţiile în care prezenţa produselor româneşti pe piaţa Uniunii Europene este încă discretă”, a subliniat Ovidiu Donţu.

El a precizat că CCIA Suceava va organiza, în lunile septembrie – octombrie 2008, o misiune economică în Rusia, iar oamenii de afaceri din această ţară vor fi invitaţi la târgurile şi expoziţiile din Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambasadorul Rusiei îşi doreşte dezvoltarea relaţiilor economice cu România.
 Vizualizări articol: 1063 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ambasadorul Rusiei îşi doreşte dezvoltarea relaţiilor economice cu România5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Relatii ro.-rusia trimis de
(24 apr 2008, 14:09:49
abia acuma v-ati trezit desteptilor. aproape toata industria suceveana,inainte de 1989, avea contracte cu rusia, de la industria minera,confectii,incaltaminte. etc. acuma dupa ce a-ti distrus totul descoperiti si voi ce alti stiau de mult.DESTEPTILOR,dar totusi poate va treziti in al 12-lea ceas........VAI DE TARISOARA ASTA ,pe mana cui a incaput????
2.   Ar fi ceva! trimis de
(24 apr 2008, 14:43:25
Fabricile de mobila, de incaltaminte si de textile din judet si-au pierdut cea mai mare piata de desfacere, Rusia,[ unele au si falimentat din aceasta cauza], datorita lipsei de pragmatism in politica noastra economica; bine-ar fi macar de-aici sa incepem! Cat despre frica de-a nu fi, iar sub ocupatie un anunt pentru cine se teme: capitalul privat rusesc a intrat deja, bine de tot, in Romania.
3.   Bravoo domule Prefect! trimis de
(24 apr 2008, 14:54:01
Bravo Baisane, esti vizionar, primul lucru foarte bun pe care vrei sa-l faci ...te sustinem din umbra si-ti tinem pumnii!

Fa ceva pentru noi sucevenii si vei ramine in istoria Bucovinei noastre, ai putere si acum, ocazia,.... succese multe!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei