Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 apr 2008 - Anul XIII, nr. 86 (3767)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizii ale instanţei

Prefectura Suceava, obligată să renoveze casa unui câmpulungean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectura Suceava este obligată să renoveze locuinţa unei persoane cu handicap din Câmpulung Moldovenesc, în urma unei decizii a Tribunalului Suceava, definitivă şi executorie.

Beneficiarul acestei decizii este Ilie Neculai, care a acţionat în instanţă Prefectura Suceava şi Direcţia de Asistenţă Socială Suceava pe motiv că i-au fost încălcate drepturile ca persoană cu dizabilităţi şi nevoi speciale, dar şi drepturile din Carta Socială Europeană.

De asemenea, bărbatul a reclamat şi dezinteresul autorităţilor locale, care nu i-au acordat nici un sprijin în ultimii cinci ani, motiv pentru care boala pe care o are s-a agravat.

Pentru a dovedi că are dreptate, Ilie Neculai a prezentat instanţei rezultatele unei anchete sociale efectuată de Primăria Câmpulung Moldovenesc, care atestă faptul că bărbatul nu are un trai decent şi are nevoie de materiale pentru renovarea apartamentului în care locuieşte. În urma anchetei sociale, s-a stabilit că Ilie Neculai face parte dintr-o categorie de persoane cu handicap accentuat, locuieşte în condiţii insalubre şi frig, apartamentul fiind într-o stare avansată de degradare, cu datorii la asociaţia de proprietari, iar pensia pe care o primeşte nu îi este suficientă pentru a supravieţui.

Bărbatul mai susţine că uşa apartamentului său este deteriorată, motiv pentru care în casă îi intră mirosul de la subsol, din cauza igrasiei face alergie, geamurile sunt stricate, iar când plouă, apa intră în apartament, şi că nu poate să facă foc în sobă pentru că hornurile sunt înfundate. Mai mult, trebuie spus că Ilie Neculai a prezentat condiţiile în care locuieşte şi primului ministru şi prefectului judeţului Suceava.

 

Instanţa i-a dat dreptate câmpulungeanului

Faţă de cele prezentate mai sus, instanţa a apreciat că reclamantul are dreptul de a-i fi renovată locuinţa, în situaţia în care nu are posibilităţi materiale, fiind bolnav, cu deficienţă funcţională accentuată şi nu poate munci, având capacitatea de muncă redusă la 30%, iar condiţiile de trai sunt sub limita decenţei.

În aceste condiţii, instanţa a obligat Prefectura Suceava „să ia măsurile necesare pentru amenajarea mediului de viaţă personal al reclamantului, prin renovarea locuinţei sale din Câmpulung Moldovenesc”.

Instanţa a respins însă solicitarea lui Ilie Neculai de a i se acorda daune morale şi materiale în sumă de 15.000 de euro. De asemenea, Tribunalul Suceava a constatat lipsa calităţii procesuale pentru Direcţia de Asistenţă Socială.

 

„Decizia instanţei stabileşte noi atribuţii pentru Prefectură”

În ceea ce-l priveşte pe prefectul de Suceava, Orest Onofrei, acesta a declarat că decizia instanţei stabileşte noi atribuţii pentru instituţia pe care o conduce.

„Astfel de atribuţii nu există în legea de funcţionare a Instituţiei Prefectului”, a subliniat Onofrei, care a mai adăugat că Prefectura nu dispune de fonduri pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a apartamentului persoanei din Câmpulung Moldovenesc. În aceste condiţii, el a apreciat că Prefectura va putea duce la îndeplinire această decizia a instanţei doar în situaţia în care Guvernul va aloca fondurile necesare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectura Suceava, obligată să renoveze casa unui câmpulungean.
 Vizualizări articol: 1534 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Prefectura Suceava, obligată să renoveze casa unui câmpulungean5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prefect?????? trimis de
(11 apr 2008, 14:43:07
"�n ceea ce-l priveste pe prefectul de Suceava, Orest Onofrei, acesta a declarat ca..."

Alo! Comane esti de coma. mai lasa tata tiutiunu' si alcoolul si citeste editia de ieri in care tot voi ati scris ca prefectul Onofrei a fost schimbat cu Baisanu.
2.   Doi trimis de
(11 apr 2008, 15:07:30
mai citesteo tu pe cea de azi in care se zice ca mai ramine pina miercuri la conducere
3.   Doi trimis de
(11 apr 2008, 15:08:55
http://www.monitorulsv.ro/Poli

pardon pina marti
4.   Prefectura Suceava trimis de
(11 apr 2008, 20:52:27
Onofrei e un bou.un umflat care ia bani degeaba de la contribuabili
5.   Un nesimtit trimis de
(12 apr 2008, 10:41:52
ilie asta nu e asa de handicapat pe cat pare e un mafiot ce crede ca totul i se cuvine lui.L-am avut de multe ori in fata mea e un om absolut normal, merge singur se hraneste singur dar face pe-a nebunul,si mai are si bani de procese ;ganditiva ce necajit e omul,si jumatate din apartament e inchiriat la o firma ca sta la parter mafiotul,ce sa mai vb ......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei