Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 apr 2008 - Anul XIII, nr. 86 (3767)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aspiraţie

Primăria Suceava va încerca să recupereze banii investiţi în Piaţa Ichim

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Suceava va încerca să recupereze cei 1,5 miliarde de lei vechi investiţi până acum în Piaţa Ichim din cartierul Obcine, în urma unui contract de asociere între municipalitate şi firma Ichim Serv, în august 2005.

Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat, joi, în conferinţă de presă, că la nivelul Consiliului Local s-a întrunit comisia de specialitate pentru a analiza transformarea pieţei Ichim, din cartierul Obcine, în grădiniţă cu program prelungit.

Lungu a spus că se conturează concluzia că actuala piaţă nu suportă o transformare din cauza construcţiei făcute din plăci.

“Singura variantă este demolarea actualei pieţe, cumpărarea terenului de alături şi extindere, dar sunt destul de pesimist că este o variantă viabilă. Până la următoarea şedinţă de CL, am cerut o ofertă a proprietarului acelui teren, domnul Ichim, şi a proprietarului de alături, domnul Moscaliuc, dar nu cred că este un lucru eficient pentru primărie. Vom analiza în CL şi vom încerca să depistăm altă locaţie, liberă de sarcini”, a afirmat primarul.

 

Investiţie neprofitabilă

Lungu a arătat că primăria a intrat într-o asociere cu Piaţa Ichim, dar pentru că investiţia s-a dovedit nerentabilă a fost sistată.

“Trebuia iniţial să participăm cu 3 miliarde de lei la modernizarea pieţei, s-a participat cu 1,5 miliarde. Având în vedere că nu s-a reuşit a face o piaţă funcţională acolo, n-am mai investit. Din păcate, pentru că cetăţenii din Obcine nu au dat semne că ar face cumpărături din acea piaţă, piaţa nu se poate finanţa. Sunt hypermarket-uri prin zonă şi o parte dintre suceveni merg şi se aprovizionează de acolo cu legume şi fructe. Cu toate eforturile depuse, astăzi piaţa din Obcine nu este funcţională”, a spus Lungu.

Întrebat cum îşi poate recupera primăria banii investiţi, el a răspuns: “Banii nu sunt îngropaţi, sunt acolo, în măsura în care se poate valorifica această clădire îi putem recupera. Dar trebuie să spunem foarte clar că astăzi piaţa nu este funcţională”.

Consiliul Local a adoptat, în august 2005, un proiect de hotărâre privind înfiinţarea unei pieţe agroalimentare în cartierul Obcine, în baza unui parteneriat public-privat. Municipalitatea s-a asociat cu firma Ichim Serv şi persoana fizică Vasile Moscaliuc.

Moscaliuc a participat cu un teren în suprafaţă de 1.100 metri pătraţi, Ichim Serv a pus la dispoziţie construcţiile din piaţă, iar municipalitatea ar fi trebuit să dea 300 000 de lei (3 miliarde de lei vechi) pentru amenajări. Din această sumă, a participat doar cu 1,5 miliarde de lei vechi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava va încerca să recupereze banii investiţi în Piaţa Ichim.
 Vizualizări articol: 642 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Suceava va încerca să recupereze banii investiţi în Piaţa Ichim0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Doi trimis de
(11 apr 2008, 15:21:21
Pai e f normal pentru ca preturile de acolo erau mult mai mari decit cele de la magazinele din zona mai ales la unul din ele, in concluzie cei care veneau acolo sa vinda nu si-au dat interesul sa vinda. Preturile sunt si acum mai mari in pietele din suceava decit in magazinele mici care aduc legume si fructe la fel de bune dar la preturi mai mici. EX: am vindut asta vara cuiva din piata mica: 100KG pere la 2 ron/kg si chiar la 1.8 ron /kg, in transe cu transportul meu personal, ca omul sa nu stea cu marfa si sa i se strice, in cooncluzie el a vindut cu 4 -4.3 KG, asa nu se fac afaceri vara asta am de gind sa le las sa se strice sau poate fac altceva cu ele. Statul romin, primariile etc nu se ocupa destul de acest segment care ar trebui monitorizat si ajutat taranii sa isi vinda produsele cit mai acceptabil. Va anunt ca in vara secetoasa a lui 2007 agricultura a dat roade doar ca oamenii stau cu carofii, griul, porumbul, etc in beci sau pe pod stricindu-se doar sa nu isi bata joc de ei

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei