Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 apr 2008 - Anul XIII, nr. 86 (3767)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reţete de post

Gogoşi de post cu dulceaţă

Ingrediente: 1 kg făină de grâu, 4-5 linguri zahăr, 1 cubuleţ mic de drojdie (40 g), 1 pliculeţ zahăr vanilat, 1 linguriţă esenţă de rom, coajă rasă de la o lămâie, 100 g zahăr praf, 400 g dulceaţă, puţină sare.

Mod de preparare: Se cerne făina într-un castron, în mijlocul ei se face o adâncitură şi acolo se toarnă plămădeala făcută din drojdia sfărâmată, frecată cu zahăr, cu 3 linguri făină şi cu 100 ml apă călduţă. Se presară plămădeala cu puţină făină şi se acoperă vasul cu un şervet mai gros. Vasul se pune într-un loc mai cald. După ce plămădeala a crescut, se adaugă în vas apă călduţă şi se amestecă pentru a cuprinde toată făina. Se pun sarea, zahărul vanilat, coaja de lămâie şi romul şi se frământă un aluat potrivit de tare. Se lasă aluatul la dospit, cel puţin 30 de minute, acoperit, în loc cald. Din aluat se întinde pe masa de lucru o foaie care să aibă grosimea de 0,5 cm. Pe jumătate din foaie se pun din loc în loc, cu o lingură, grămăjoare de dulceaţă. Între acestea trebuie să fie o distanţă de 10 cm cel puţin. Jumătatea de foaie cu dulceaţă se acoperă cu cealaltă jumătate de foaie. Se presează cu degetele foaia de deasupra peste cea de jos, printre grămăjoarele de dulceaţă. Cu ajutorul unui pahar de vin se decupează apoi gogoşile, având grijă ca dulceaţa să fie plasata în mijlocul gogoşii, nu la margine. Se apasă marginile aluatului, pe locul tăieturii, ca să se prindă bine şi să nu se desfacă la prăjit. Se lasă gogoşile 15-20 de minute la crescut, pe masa de lucru, şi apoi se prăjesc într-o tigaie în care s-a pus mai mult ulei. Dacă se prăjesc în tigaie cu ulei puţin, gogoşile nu cresc frumos. Se presară pe deasupra cu zahăr praf cât sunt calde încă.

 

Nudli de post

Ingrediente: 1 kg cartofi, 2 linguri apă, făină cât cuprinde, 500 g pesmet sau nuci măcinate, 200 ml ulei, 100 g zahăr, sare.

Mod de preparare: Se spală cartofii şi se fierb cu coajă cu tot în apă cu sare. Când s-au înmuiat, se lasă la răcit şi se curată. Se dau apoi pe răzătoarea mică sau prin maşină de tocat carne. Se adaugă la cartofi două linguri de apă şi atâta făină câtă trebuie până când se obţine un aluat mai tare, mai vârtos. Din aluat se fac suluri lungi, de grosimea unui deget. Din ele se taie beţişoare egale ca dimensiune, cam 5 cm. Acestea se fierb în apă cu sare. Sunt fierte când se ridică la suprafaţa apei. Se scurg de apă şi se pun într-un castron. Pesmetul sau nucile măcinate se prăjesc în ulei. Când devin roşcate la culoare, se toarnă peste beţişoarele fierte de aluat. Se presară cu zahăr, se amestecă bine în castron şi se servesc nudlii calzi.

(Otilia Ţeposu  www.formula-as.ro)

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 5471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţete de post0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei