Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 apr 2008 - Anul XIII, nr. 86 (3767)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Încă o palmă

Infractorul Severin Tcaciuc şi-a bătut joc de angajaţii Ambasadei României de la Viena

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Îşi bate joc de autorităţi. Omul de afaceri sucevean Severin Tcaciuc a mai bifat un act în meciul său cu statul român. Episodul s-a petrecut la mijlocul lunii martie, la Ambasada României de la Viena, localitatea austriacă unde Severin Tcaciuc s-a stabilit de mai multă vreme şi îşi coordonează activităţile. Deşi este dat în urmărire generală de mai mulţi ani pentru condamnări definitive şi irevocabile, suceveanul a stat mai bine de 4 ore în Secţia Consulară a Ambasadei de la Viena, fără ca nici un diplomat să sesizeze autorităţile de la Bucureşti, aşa cum prevede legea.

 

Potrivit ziariştilor de la „Adevărul”, pe data de 12 martie 2008, Severin Tcaciuc s-a prezentat la sediul Ambasadei României de la Viena pentru a-şi întocmi o procură care i-ar fi fost necesară la schimbarea paşaportului şi a permisului de conducere, acte eliberate de autorităţile din Suceava. Pentru a obţine acel document, omul de afaceri sucevean a plătit o taxă de 240 de euro şi a completat formularele necesare.

„Personalul diplomatic mi-a solicitat să semnez o serie de acte şi apoi mi s-a cerut să aştept. Am stat patru ore, după care personalul Secţiei Consulare mi-a comunicat că nu-mi poate elibera procura, pe motiv că le este frică, întrucât eu şi familia mea suntem în conflict cu autorităţile româneşti”, a spus Severin Tcaciuc.

Pentru că i s-a refuzat eliberarea documentului, suceveanul i-a dat în judecată pe reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe. Acţiunea a fost înregistrată la Tribunalul Bucureşti, iar Severin Tcaciuc cere să i se elibereze procura, precum şi obligarea statului român la plata cheltuielilor de judecată.

 

Parcarea, loc de întâlnire dintre Tcaciuc şi diplomaţii români de la Viena

După publicarea acestui articol, MAE a venit cu o serie de precizări. Acestea nu fac altceva decât să sporească ridicolul asupra situaţiei şi asupra modului în care diplomaţii români din străinătate înţeleg să-şi facă treaba.

Pe lângă faptul că există neconcordanţe serioase între declaraţiile lui Severin Tcaciuc şi punctul de vedere oficial al MAE, este de remarcat modul neprofesionist în care diplomaţii români au acţionat. Astfel, aceştia ar fi mers în parcare pentru a prelua documentele de la Severin Tcaciuc, numai că nicăieri nu se face vorbire de vreun document din care să rezulte că suceveanul suferă de vreo boală.

Pur şi simplu, Severin Tcaciuc i-a jucat pe degete pe reprezentanţii statului român, aşa cum a făcut-o şi cu multe alte ocazii. Asta cel puţin dacă ar fi să luăm de bune informaţiile oferite de MAE, care s-a disculpat astfel pentru faptul că autorităţile de la Bucureşti nu au fost anunţate de prezenţa lui Severin Tcaciuc în incinta Ambasadei României de la Viena.

 

Ce spune MAE

„La data de 12.03.2008, la ghişeul de acte notariale al secţiei consulare a Ambasadei României la Viena s-a prezentat domnişoara Tcaciuc, fiica domnului Severin Tcaciuc, pentru a depune în numele acestuia actele necesare obţinerii unei procuri pentru un nou permis de conducere pentru tatăl său.

Personalul consular a pus la dispoziţia solicitantei formularele necesare, iar pentru semnarea procurii de către domnul Tcaciuc, care a invocat motive de sănătate pentru a nu se prezenta personal la ghişeu, un reprezentant al secţiei consulare s-a deplasat în parcarea în care se afla acesta.

După preluarea documentelor, având în vedere că domnul Tcaciuc s-a identificat cu un buletin de identitate tip vechi, iar la dosar a depus şi un document din care reieşea că acesta este solicitant de azil politic în Austria, personalul consular a procedat, conform normelor, la verificarea identităţii şi situaţiei acestuia în ţară, la autorităţile competente din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative.

În acest context, personalul consular a adus la cunoştinţa domnişoarei Tcaciuc faptul că solicitarea tatălui său nu poate fi onorată. La insistenţele acesteia, i s-a explicat că se aşteaptă un răspuns de la autorităţile române competente cu privire la identitatea domnului Tcaciuc. După aproximativ o jumătate de oră, dra Tcaciuc a comunicat că tatăl ei renunţă, pentru moment, la obţinerea procurii. În această situaţie, s-a procedat la anularea solicitării şi restituirea sumei echivalente serviciului consular în cauză”, se arată în comunicatul MAE.

Mai mult, diplomaţii români de la Viena şi-ar fi făcut treaba cu vârf şi îndesat, anunţând Bucureştiul despre solicitarea depusă de Severin Tcaciuc.

Oricum, lucrurile stau cu totul altfel, din ceea ce spune omul de afaceri sucevean, iar faptul că MAE a devenit de ceva vreme o instituţie care calcă tot mai şchiop lasă multe semne de întrebare despre ceea ce s-a petrecut la Viena la mijlocul lunii martie.

 

Scurt istoric Severin Tcaciuc

Severin Tcaciuc este dat în urmărire internaţională prin Interpol de mai mulţi ani. El are de ispăşit 2 ani şi 6 luni de închisoare, după ce a fost condamnat definitiv şi irevocabil în mai multe dosare economice sau de ultraj.

Severin Tcaciuc a fost arestat în 2001, iar în luna decembrie a aceluiaşi an a fost eliberat. Ulterior, pe 28 februarie 2002 a fugit din ţară, cu câteva minute înainte de a fi dat în consemn la frontiere.

Dat în urmărire internaţională, suceveanul a fost văzut prin Italia şi Belgia, iar ulterior s-a stabilit la Viena.

El a cerut azil politic statului austriac şi acum beneficiază de protecţie. Pe numele lui Severin Tcaciuc au fost formulate 4 cereri de extrădare de către Ministerul Justiţiei din România, dar austriecii nu au dat curs nici uneia, cel puţin până acum.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Infractorul Severin Tcaciuc şi-a bătut joc de angajaţii Ambasadei României de la Viena.
 Vizualizări articol: 3993 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 10 voturi
Infractorul Severin Tcaciuc şi-a bătut joc de angajaţii Ambasadei României de la Viena3.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Eroare trimis de
(11 apr 2008, 11:15:51
NU POT SA CITESC NICI UN ARTICOL!

DIN 10 IN 10 SECUNDE APARE O FEREASTRA IN BROWSER CARE ZICE: "NO CONTENT EXISTS AT PAGE 1! LOADING 1ST PAGE INSTEAD."

E O PROBLEMA LA VOI ACOLO SAU O FI DE LA MINE?
1.1  RE: Eroare trimis de
(11 apr 2008, 11:35:19
e la ei !
1.2  RE: Eroare trimis de
(11 apr 2008, 11:49:05
Urca-te pe bloc si misca putin antena. Cand dispar puricii de pe monitor inseamna ca treaba-i rezolvata.

BTW, la tine cum se prinde Google-ul?
1.3  RE: Eroare trimis de
(11 apr 2008, 11:53:07
:) ERA O PROBLEMA, DAR S-A REZOLVAT.

NU MERSI, MAI AM PANA SA-MI IAU INTERNET PRIN RADIO. SI ACOLO EVENTUAL O SA AUD PURICII TROPAIND, N-O SA-I VAD MISUNAND PE ECRAN...

LA MINE SE PRINDE GOOGLE DOAR DE LA RUSI. MAMA LOR...
1.4  RE: Eroare trimis de
(11 apr 2008, 14:20:44
cand am vazut cat de bine joaca baietii in deplasare, mi-am dat seama ca sepregatisera temeinic si doreau cu tot dinadinsul sa faca un meci bun. situatia e de asa natura incat nu isi permit sa o dea in bara intrucat este necesar neaparat gol. Pe la jumatate cand ma gandeam sa imi pun peste, a aparut cea mai frumoasa impresie in gandul meu si mi-am reconsiderat pozitia facand un semn cu degetul catre aducatorul de jumatati de pahar caruia i-am cerut sa isi faca datoria. Cu un ochi la meci, cu un ochi la pahar si cu nasul oriunde in afara de treburile altora am fost impresionat de modul i care arata totul imprejurul meu, lume, obiecte frumos aranjate si mult fum pentru nimic pentru ca nimeni nu fuma. Parerea mea!
2.   E d la ei trimis de
(11 apr 2008, 11:22:52
si la mine apare la fel
3.   ??? trimis de
(11 apr 2008, 11:37:54
merge fratilor

4.   Acum e ok trimis de
(11 apr 2008, 11:38:47
LA MINE S-A REZOLVAT INTRE TIMP, SE POATE CITI NORMAL, FARA INTRERUPERI. SPER CA SI LA VOI.

MULTUMIM PROGRAMATORULUI PENTRU INTERVENTIA PROMPTA.
5.   BRAVO SEVERINE trimis de
(11 apr 2008, 11:56:06
DE CE? CA ARE CURAJ SEVERIN E U OM CARE A PORNIT DE JOS SI STIE CE MAFIE E IN ROMANIA eu am 21 de ani si am facut scoala economia cica am inceput si o facultate da miam bagat........... si acuma am un an de cand sunt in slovacia oricum aici e de 100 d ori mai bine ca acasa apreciez ce a facut domnul severin si eu am sa fac la fel dak am ocazia in concluzie ma pis p statul roman ciaooooo

5.1  RE: BRAVO SEVERINE trimis de
(11 apr 2008, 11:58:21
ASTA ESTE DIN PACATE VALOAREA CELOR CARE TERMINA O FACULTATE... NICI SA SCRIE NU STIU. BRAVO TIE CA ESTI IN SLOVACIA. FA-NE UN BINE SI RAMAI ACOLO. VEZI CA IDOLUL TAU SEVERIN NU-I DEPARTE, POATE TRAGI O FUGA.
5.2  RE: BRAVO SEVERINE trimis de
(11 apr 2008, 12:01:44
RECTIFICARE: VALOAREA CELOR CARE INTRA LA FACULTATE. A UNORA DINTRE EI. MAI SUNT SI EXCEPTII.
5.3  RE: BRAVO SEVERINE trimis de
(11 apr 2008, 14:11:59
Ovidiu esti un bou si ma pis pa tine si pa familia ta de pocaiti. Sper sa te intorci in tara si sa ne bagam toti pewla in sufletul tau.
5.4  RE: BRAVO SEVERINE trimis de
(12 apr 2008, 11:02:28
Ovidiu a spus ca intrat la facultate nu ca a si terminat-o! Nu cred si-a bagat el .... in facultate ci mai degraba l-au dat aia afara. Acum probabil ca fura prin Slovacia ca la felul cum se dovedeste a fi nu cred ca face meditatii pe acolo!
6.   Eroare trimis de
(11 apr 2008, 12:01:31
Atata vreme cat are azil politic in Austria,Tcaciuc e in grija statului austriac si functionarii ambasadei ttrebuie sa-l ajute,pentru asta sunt platiti!Cu bune,cu rele,e cetatean roman,se stie de ce a avut parte prin Romania,ce presiuni s-au facut asupra lui si cum a fost lucrat...Nu degeaba austriecii il tin la ei si nu-l trimit inapoi,s-au prins cam cum e cu democratia in Romania...Nu mi-e drag Severin,dar sa se respecte aceeasi lege pentru toti...
7.   E de la voi trimis de
(11 apr 2008, 12:19:29
Mie imi merge perfect .... e de la voi
8.   RUSINE MINISTERULUI DE EXTERNE!! trimis de
(11 apr 2008, 12:19:32
GUNOIUL POCAIT!!!! O SA PLATEASCA EL PENTRU TOT CE A FACUT!!!!!!NORMAL CA BOUL CIOROIANU FAVORIZEAZA INFRACTORII FUGITI IN STRAINATATE, cum a facut si cu Costica Argint. Rusine Cioroianu!!!!!!!
9.   Bravo tataie trimis de
(11 apr 2008, 13:25:02
mie imi place se Severin ,,,e baiat destetp,,,,a stiut sa fraiereasca statul...da=l in p--a mea pe statul roman si multa m--e celor care il conduc,,,bravo SUCEVEANULE,,,,CE ..NU MERITA STATUL ****T?
10.   LA FEL trimis de
(11 apr 2008, 13:28:23
NU M-ASI MIRA CA IN SCURT TIMP SA II FRECE SI PE AUSTRIECI,,,,BRAVO LUI E BAIAT DESTEPT,,,STAI NENE sEVERINE IN Austria si fute ststul roman cat potzi,,,ca nu itzi ia nimeni capul si sa stii ca sunt alaturi de tine,,,si multi suceveni de altfel,,chiar daca sunt ortodox,,,,sa ai grija de tine si de ai tai,,,si mai dai in **** masii pe astia de la STATUL ROMAN...
11.   The fugitive trimis de
(11 apr 2008, 13:30:02
nu a cotizat nici la aia de inainte, nici la astia de acum .Asa ca v-a fi mereu un THE FUGITIVE. Dar inca cineva mai spera sa cotizeze,ca a inceput campania si e nevoie de material. Ca daca vroiau sa-l prinda o faceau dar asa ....Severine scoate cocoseii si argintii , nu fi prost......si hai acasa sa modernizezi Cumparatura!
12.   Ceva aici...pute trimis de
(11 apr 2008, 13:30:54
4 cereri de ...extradare sin nici un...raspuns ???

eu nu sustin ca ...austriecii n-au....uscaturile lor (incompetentii si coruptii lor ca despre homosexualismul din biserica austriaca am citit ) , dar e posibil ca aceste cereri nu sunt formulate ....corespunzator si cum austriecii n-au de gand sa ne...dadaceasca , cum primesc o cerere o....arunca la ...gunoi.

cum adica de ...4 ori si nici un raspuns ???

nu...cred ca asta-i adevarul , cineva mai...degraba trage....pisica de coada cu....buna credinta .

sa fie oare...vorba din nou de ...incompetenta , coruptie si.....trafic de influenta ???

mai degraba lucrul asta e... posibil si nu faptul ca austriecii nu raspund la....scrisorile de..."dragoste" ale ministerului de justitie.

tot ce-i posibil........
13.   Romania trimis de
(11 apr 2008, 14:12:57
http://www.youtube.com/watch?v
14.   Doi trimis de
(11 apr 2008, 15:03:39
Felicitari lui. Felicitari celor corupti din ME si incopententilor de acolo ca nu sunt capabili sa il aduca in tara si sa il puna la zid. Pe noi astia mici ne prind si ne rad de nu mai putem. BRAVO nene ca ai reusit zine si noua secretul. Bine ca lingaii de la noi daca o tara cerre extradare pt un idiot de la ei noi repede ne conformam, vedeti cazul american cu accidentul de la BUCURESTI
15.   Doi trimis de
(11 apr 2008, 16:04:11
e plina lumea de prosti
16.   Pt toti ce care se oftica trimis de
(11 apr 2008, 16:43:25
omul a avut tupeu sa nu cotizeze la alegeri ,.,.,.pt ce sa dea banu la fraieri sa mearga sa munceasca nu sa intinda mana ,fara 8un picior si handicapat dar sa descurcat,.,.altii sanatosi si asteapta pomana.,,..,****.,,..,la munca cu voi ,.,,.noi cum rupem spatele in occident,.,.,.
16.1  RE: Pt toti ce care se oftica trimis de
(11 apr 2008, 18:09:52
livio tu esti un pederast ordinar care asculti manele si sti ca in tara toti te uram si ne este scarba de tine ca ne-ai facut de ras in strainatate si contiunui sa o faci.

Asa ca eu iti doresc o viata de maturator de closete frumoasa si te rugam...ramai acolo....italiano vero....

boule
17.   ZZ trimis de
(11 apr 2008, 17:05:17
Cei mai afectati de plecarea lui Severin sint P.R.M.-istii. Se stie ca el cotiza gras la P.R.M. Totusi afacerile lui Severin merg bine mersi si acuma, el dirijindu-le din Austria si ma intreb, nu cumva cu ingaduinta politiei si a justitiei(cele mai corupte institutii)????/ Asa ca LIVIO ciocul mic, nu stii nimic.
18.   Perfectiunea trimis de
(11 apr 2008, 17:16:14
omu asta a ,, furat de la stat,,! ce ne freaca pe noi asta??va influentzat la unul dintre voi viatza,astia care sunteti contra lui??dupa mine as face shi io la fel !! nici un ban la stat! pai ce ne da statu noua din banii nostrii?'multe taxe shi impozite multe burtzi mari shi umflate!shi asta o vedem de 19ani !!
19.   Ha trimis de
(11 apr 2008, 17:25:11
noi nu vrem sa intzelegem!cazu asta ai doar in media nu shi an dosare!manevre politice shi treburi necurate dictate de sus!
20.   PENTRU BALBALA (sau b�lb�itul) trimis de
(11 apr 2008, 18:41:18
Poate ca daca te-ai documenta putin ai afla ca din banii pe care pretinzi ca-i platesti drept impozite si taxe se finanteaza cultura, �nvatam�ntul, sanatatea, apararea, ordinea publica, justitia si celelalte domenii sociale. Daca ai absolvit macar 4 clase �nseamna ca ai beneficiat de �nvatam�nt gratuit cel putin 4 ani. Cu siguranta ai nevoie si de celelalte domenii finantate de stat chiar daca nu esti multumit �n totalitate de modul �n care �si fac datoria unele persoane care lucreaza �n institutiile statului. Severin a facut evaziune fiscala dar si alte infractiuni.
20.1  RE: PENTRU BALBALA (sau b�lb�itul) trimis de
(13 apr 2008, 13:29:20
Care sanatate, care cultura, care JUSTITIE?
21.   Doi trimis de
(11 apr 2008, 19:23:15
Auzi statule de la 28, noi ne bucuram ca nu sunt capabili si sunt prosti si lingai si nu pot sa il aduca acasa sa il frece frate. Demonstram inca o data contra prostiei din romania. HUUU toata conducerea romaniaei si cea din ME
22.   E preluat trimis de
(11 apr 2008, 20:49:42
e preluat de pe www.*************.ro
23.   Interes trimis de
(11 apr 2008, 20:57:10
ba,daca aveti interes careva sa aduceti ologu acasa spuneti unde sa va caut sami platiti si in doua zile vil aduc.da nu inteleg ce aveti cu el. pentru mine totunaeste.
24.   S-auzim si de altii... trimis de
(11 apr 2008, 21:39:34
.La cit se fura-n tara asta(vezi Base-Bermuda,Becali,,Cocos cu ai lui bordurari si asfaltatori ,Berceanu,Mischie,Sachelariu,C ,Nicolaiciuc ,Flutur ca sa-i numim doar pe cei aflati in prim planul acestor zile)mi se pare nedrept sa fie vinat cu-atita insistenta un om batut de soarta(invalid) cu vreo 10 copiii,ce si-a permis sa ne razbune ,nedind statului ,recunoscut ca spoliator feroce al romanilor (mai ales necajiti),pe care-i sufoca cu taxe si impozite,niste sume ce i se cuveneau de fapt,dar nerusinat de mari.Mai mult ,omul acesta a cutezat sa nu se conformeze obiceiului impus de a contribui la sponsorizari cu cintec.Acum cei mai sus amintiti,fura-n continuare ,dar sponsorizeaza unde trebuie si trec drept personaje cu reale sanse de a ajunge sau a ramine in fruntea bucatelor. P.S. Nu sint pocait,dar nici usor de pro...stit !!
24.1  RE: S-auzim si de altii... trimis de
(12 apr 2008, 12:34:26
Eu imi platesc toate impozitele si-s la zi cu toate ca sa pot trai legal in tara asta,cu toate ca nu-mi place,in acelasi timp as vrea ca toti sa o faca,o lege!!!

Severin asta ar trebui sa vina sa-si faca anii de inchisoare si sa-si vada de treaba,altfel ramane un paria,un nimeni,un fugar de care mai auzim in ziare.
25.   Ii vine randul trimis de
(11 apr 2008, 23:53:10


Ii vine randul si viermelui asta...M-a intrebat un amic din Chicago, la care viermele are o datorie mai veche, pe unde mai umbvla , ca vrea sa-l hacuiasca...vine revolverul peste tine...severine...fugi.

26.   Habar nu am trimis de
(12 apr 2008, 07:59:06
sincer lui nea serverin asta ias rupe fata cu cea mai mare placere...cat despre angajatii ma refer la fraierii xcare lucreaza la ambasade sau consulate ale romaniei in alte tari....sa va iau falca in p...a

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei