Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 mar 2008 - Anul XIII, nr. 64 (3745)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Crimă terifiantă

Omorât cu coasa de nepot

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bătrân în vârstă de 72 de ani a fost ucis cu coasa de către nepotul care îl luase de trei săptămâni în îngrijire. Cu o cruzime ieşită din comun, criminalul l-a hăcuit pe bătrân, lăsându-l în agonie într-o baltă de sânge. Septuagenarul a murit după ce a zăcut în mijlocul curţii, fără ca vecinii ori rudele care au auzit vaietele acestuia să intervină la timp. După ce şi-a tăiat unchiul, criminalul a adormit în casă, fiind trezit din somn de poliţişti.

 

I-a secţionat piciorul şi venele de la mână

Bătrânul, Constantin Gavriliuc, a stat internat ani de zile prin spitale din cauza unei afecţiuni la picioare. În urmă cu trei săptămâni, unul dintre nepoţi, Ioan Galan, domiciliat în satul Corocăieşti, comuna Vereşti, l-a scos pe bătrân din unitatea spitalicească, luându-şi angajamentul să-l îngrijească.

La mijloc, povestesc rudele, a stat interesul nepotului de a profita de economiile de 1.500 de lei pe care septuagenarul le avea în bancă. Cu patima alcoolului în sânge, nepotul, în vârstă de 43 de ani, a început să scoată banii bătrânului din bancă.

„I-a scos toţi banii şi i-a băut, lui nu îi lua nimica. Când a văzut că banii s-au terminat şi nu mai poate profita de el, l-a omorât”, povesteşte Ion Maxim, unul dintre vecini. Sâmbătă seară, Ioan Galan a consumat, aşa cum obişnuia, o mare cantitate de alcool. Cel mai probabil pe fondul unui conflict spontan, individul l-a târât pe bătrânul aproape infirm afară din cămăruţa minusculă în care cei doi locuiau. A pus mâna pe coasa pe care o ţinea la intrarea în locuinţă şi a început să-l măcelărească. Din primele cercetări, bătrânul ar fi fost ucis undeva în jurul orei 3.00, poliţia fiind sesizată despre grozăvie de un localnic, paznic în sat.

 

Condamnat de indiferenţa şi frica celor din jur

Rudele şi vecinii au acţionat cu mare întârziere, contribuind la condamnarea bătrânului. Mitică Galan, fratele criminalului şi nepot al victimei, cu casa la câţiva metri de locul unde s-a produs crima, recunoaşte că a auzit vaietele bătrânului, dar i-a fost frică să intervină.

„Şi pe mine m-a tăiat fratele cu coasa, e periculos rău. Nu am putut să mă bag. Când am auzit vaietele am fugit în sat şi l-am anunţat pe paznic să vină să facă ceva”, povesteşte Mitică Galan. Şi vecinul de peste drum a auzit în noapte vaietele bătrânului.

„Am auzit că se văita, dar mi-a fost frică să ies, criminalul ăsta era periculos rău”, ne spune Ion Maxim. Îl întrebăm de ce nu a dat telefon la poliţie şi primim un răspuns halucinant. „Am telefon, am vrut să sun, dar nu am ştiut numărul poliţiei”, se disculpă omul.

Când poliţiştii au ajuns la faţa locului, criminalul dormea dus în cămăruţa pe care a împărţit-o în ultimele trei săptămâni cu victima. Nu şi-a adus aminte mai nimic despre ce a făcut şi a pus totul pe seama beţiei profunde în care se cufundase. Individul va fi cercetat în stare de arest pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, riscând până la 25 de ani de închisoare.

Bătrânul omorât şi-a ucis acum 30 de ani soţia

Rudele bătrânului omorât cu cruzime vorbeau la căpătâiul acestuia despre faptul că în viaţă totul se plăteşte.

În urmă cu vreo 30 de ani de zile, bătrânul şi-a ucis cu bestialitate soţia, sfărâmându-i capul cu un ciocan. De atunci acesta nu s-a mai căsătorit, zăcând prin puşcărie şi apoi prin spitale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Omorât cu coasa de nepot.
 Vizualizări articol: 2012 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Omorât cu coasa de nepot2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Gustul alcoolului trimis de
(17 mar 2008, 13:43:36
romani nebuni.doar atata stiu:crime si voluri.dak traia ceasca tot mai bine era......
2.   Rumani criminali trimis de
(17 mar 2008, 14:32:19
pai tu nu vezi rumane ca batranul ucigas si-a ucis femeia in timpul lui Ceasca in 1978

nepotul tot criminal. ehei genele criminale... iar rumanii vecini putini le pasa ca cineva moare in batatura lor. pai de ce sa dea telefon la militie? ce avantaj ar avea?
3.   2 criminali trimis de
(17 mar 2008, 20:36:22
Ce poti sa ceri de la 2 mirlani de care tara este plina.Ii vezi peste tot in autobuze,piete,tirguri,oboare, , cu priviri lombrozinene si iscoditoare.Astia sint produsul societatii socialiste multilateral dezvoltate a lui Ceausescu si ai lui care sint bagati peste tot si alesi ai neamului.Unde esti tu Tepes doamne...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui cu sirop de cătină 200 g piept de pui 15 g de unt 75 g smântână dulce75 g smântână 15% grăsime1 linguriţă sirop de cătină1 linguriţă miere1 linguriţă suc de lămâie± sare, piper Pieptul de pui se căleşte în... Citeşte