Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 mar 2008 - Anul XIII, nr. 64 (3745)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Incendii devastatoare la sfârşit de săptămână

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vineri şi sâmbătă, pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava au intervenit pentru stingerea a nu mai puţin de şapte incendii.

Dacă în patru dintre cazuri a fost vorba de incendii de amploare redusă, în trei situaţii focul a produs pagube majore şi a lăsat jale în urmă.

Primul incendiu de proporţii a izbucnit vineri, în jurul orei 12.00, în satul Petia, comuna Buneşti. La casa localnicei Ioana A. au ajuns imediat pompierii de la Detaşamentul Fălticeni, dar şi echipa de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comună.

Focul, izbucnit din cauza jarului căzut din sobă, s-a extins cu repeziciune, mistuind acoperişul casei, mobilierul, bunurile casnice şi aproape jumătate de tonă de porumb. Pagubele au fost estimate la 10.000 de lei.

 

Pagube de 30.000 de lei de la o ţigară

Câteva ore mai târziu, la 19.30, pompierii au intervenit cu şapte autospeciale la incendiul izbucnit în gospodăria lui Ioan S., din comuna Iaslovăţ.

Incendiul, izbucnit cel mai probabil de la o ţigară aruncată aiurea, a mistuit mai multe anexe ale gospodăriei şi cantităţi mari de lemn de foc, furaje şi cânepă. Prin intervenţia lor, care a durat până după miezul nopţii, echipele de intervenţie au salvat locuinţa omului.

Pagubele produse de incendiu se ridică la 30.000 de lei.

Sâmbătă dimineaţă, la ora 3.00, un puternic incendiu a cuprins două gospodării din satul Moara Nică, comuna Moara. Focul a mistuit mai multe anexe din gospodării şi acoperişul unei bucătării şi al unei case, valoarea pagubelor fiind estimată la 20.000 de lei.

Prin salvarea celeilalte case de locuit şi a altor bunuri, pompierii au redus valoarea pagubelor cu aproximativ 40.000 de lei.

Şi în acest caz focul s-a declanşat din cauza neglijenţei, unul dintre proprietari lăsând cenuşă şi jar în apropiere unor materiale combustibile, care s-au aprins cu uşurinţă.

 

Incendiu la biserică

O biserică din municipiul Rădăuţi a suferit pagube de aproximativ 1.000 de lei, în urma unui incendiu izbucnit sâmbătă. Chiar dacă pompierii au intervenit prompt pentru stingerea focului la biserica de pe strada Andronic Motrescu, au ars 2 metri cubi de lemn de foc şi a fost degradat unul dintre pereţii bisericii din lemn, pe o porţiune de aproape 30 de mp. Se pare că incendiul a fost produs de o scânteie de la cădelniţa utilizată în timpul slujbei, scânteie care a fost purtată de vânt în apropierea bisericii.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incendii devastatoare la sfârşit de săptămână.
 Vizualizări articol: 1422 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Incendii devastatoare la sfârşit de săptămână3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui cu sirop de cătină 200 g piept de pui 15 g de unt 75 g smântână dulce75 g smântână 15% grăsime1 linguriţă sirop de cătină1 linguriţă miere1 linguriţă suc de lămâie± sare, piper Pieptul de pui se căleşte în... Citeşte