Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 mar 2008 - Anul XIII, nr. 64 (3745)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bumerang

Fiului deputatului Grosaru i se pregăteşte o plângere penală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

 

Nu se lasă. Andi Grosaru, fiul deputatului Mircea Grosaru, ales parlamentar din partea minorităţii italiene, pare hotărât să-l distrugă pe Liviu Nicolae Anton, proprietarul unei pensiuni de trei margarete din Sadova, stabiliment evaluat la 1,5 milioane de euro.

După ce instanţa a închis procedura insolvenţei declanşată împotriva SC Monliv Prod Com SRL pentru o datorie de 13.119 lei, Andi Grosaru a cerut redeschiderea procedurii de insolvenţă pentru o datorie de 115.966 de lei, bani care ar fi fost plătiţi de SC Euro Consulting SPRL cu titlul de „onorariu avocat”.

Tribunalul Suceava a respins cererea, iar avocatul angajat de Liviu Anton a anunţat că se va îndrepta împotriva lui Andi Grosaru cu o plângere penală pentru acuzaţiile de proastă administrare şi sustragere ilegală de fonduri.

Ultima acuzaţie priveşte dispariţia sumei de 40.000 de lei din conturile SC Monliv Prod Com SRL Sadova, bani pe care Andi Grosaru i-a luat în timp ce firma sa avea calitatea de administrator judiciar.  

 

Factură fiscală de 115.966 de lei către un avocat anonim şi pentru servicii inexistente

Pe 17 iunie 2008, Secţia Comercială şi de Contencios Administrativ a Tribunalului Suceava a respins cererea depusă de SC Euro Consulting SPRL Suceava privind declanşarea procedurii de insolvenţă în cazul SC Monliv Prod Com SRL Sadova. Cererea fusese depusă în baza unei facturi fiscale pe care firma condusă de Andi Grosaru a emis-o chipurile pentru serviciile prestate de o firmă de avocatură în primul dosar de insolvenţă deschis la Tribunalul Suceava în septembrie 2007 şi care în cele din urmă a fost închis în februarie 2008.

Suma pe care SC Euro Consulting SPRL Suceava o solicita pentru plata serviciilor firmei de avocatură se ridica la 115.966 de lei (1,15 miliarde de lei vechi).

Este vorba despre aceeaşi sumă pe care judecătorii Curţii de Apel Suceava au respins-o la plată ca „neîntemeiată”.

În motivarea unei hotărâri din 15 mai 2008 a Secţiei Comerciale, Contencios Administrativ şi Fiscal a Curţii de Apel Suceava se arată următoarele: „În ceea ce priveşte neacordarea fabuloasei sume de 115.966 de lei, reprezentând onorariu avocat, instanţa apreciază de asemenea că este neîntemeiată. Din înscrisurile depuse la dosar de către recurent (n.r. - SC Euro Consulting SPRL) nu rezultă pentru ce servicii avocaţiale este datorată, în ce a constat prestaţia avocatului angajat, nu rezultă nici măcar numele acestuia, nu au fost depuse contractul de asistenţă juridică încheiat, delegaţii, chitanţe etc., astfel încât acest onorariu nu se justifică”. 

 

Avocatul Buloboacă: „Vom depune plângere penală împotriva lui Andi Grosaru”

O altă problemă ridicată de administratorul SC Monliv Prod Com SRL Sadova şi de avocatul acestuia, Ioan Bulboacă, este dispariţia sumei de 40.000 de lei din conturile societăţii. Acest aspect a fost adus şi la cunoştinţa instanţelor, iar în curând reprezentanţii firmei din Sadova au anunţat că se vor îndrepta împotriva lui Andi Grosaru pentru recuperarea banilor.

„În cel mai scurt timp, probabil la începutul săptămânii viitoare, vom depune plângere penală împotriva administratorului SC Euro Consulting SPRL, Andi Grosaru, pe care îl acuzăm de proastă administrare şi sustragere ilegală de fonduri”, a declarat Ioan Bulboacă, avocatul angajat de administratorul SC Monliv Prod Com SRL Sadova.  

 

Andi Grosaru: „Acel avocat a reprezentat nelegal societatea Monliv”

Contactat telefonic pentru a-şi exprima punctul de vedere referitor la hotărârea Tribunalului Suceava de respingere a cererii privind declanşarea procedurii de faliment formulată pentru SC Monliv Prod Com SRL Sadova, Andi Grosaru a spus că aşteaptă motivaţia judecătorilor şi apoi va vedea ce va face.

Administratorul SC Euro Consulting SPRL Suceava s-a declarat deranjat de faptul că după fiecare sentinţă nefavorabilă societăţii sale „acest domn avocat (n.r. – Ioan Bulboacă) vine la ziar şi nu înţeleg de ce”.

Andi Grosaru a contestat şi actele întocmite de avocatul Ioan Bulboacă în acest caz.

„Acel avocat a reprezentat nelegal societatea Monliv pentru că nu avea consimţământul adunării creditorilor sau al judecătorului sindic, ceea ce înseamnă că toate actele sunt lovite de nulitate absolută, la fel ca şi toate soluţiile date de instanţele sucevene”, a spus Andi Grosaru.

 

Curtea de Apel Suceava îl contrazice pe Andi Grosaru

Opinia administratorului SC Euro Consulting SPRL Suceava nu este împărtăşită şi de judecătorii Curţii de Apel Suceava. Prin decizia 670 din 15 mai 2008 a Curţii de Apel Suceava se arată clar că adunarea creditorilor la care face referire Andi Grosaru nu a fost legal constituită şi, în consecinţă, nu putea lua nici o decizie.

„Procesul verbal al adunării generale a creditorilor din data de 27 februarie 2008, de care se prevalează recurentul (n.r. – SC Euro Consulting SPRL) nu poate fi luat în considerare, întrucât pe de o parte, cei doi creditori prezenţi nu deţineau peste 50% din valoarea totală a creanţelor, nefiind îndeplinită condiţia prevăzută de articolul 19, aliniat 2 din Legea 85/2006, iar, pe de altă parte, nici nu rezultă dacă adunarea generală a fost legal constituită, în sensul îndeplinirii cerinţei prevăzute de articolul 15 din Legea 85/2006”, se arată în motivarea Curţii de Apel Suceava.

Mai mult, la aproape toate termenele de judecată, SC Monliv Prod Com SRL Sadova a fost reprezentată de avocatul Ioan Bulboacă, iar judecătorii nu au stabilit că acesta nu poate pleda în favoarea acestei societăţi, aşa cum susţine Andi Grosaru.

 

SC Monliv Prod Com SRL, băgată în procedură de faliment pentru 13.119 lei

SC Monliv Prod Com SRL Sadova a ajuns în mijlocul acestei nebunii după ce conducerea SC Adelaine Star SRL Suceava a cerut deschiderea procedurii insolvenţei pentru o datorie de 13.119,19 lei. Secţia Comercială Contencios Administrativ şi Fiscal a Tribunalului Suceava a admis cererea şi a dispus deschiderea procedurii insolvenţei, numind drept administrator judiciar firma SC Euro Consulting SPRL Suceava. Totodată, judecătorul sindic a stabilit un comision pentru perioada de observaţie de 1.500 de lei şi „pune în vedere ca la prima adunare generală a creditorilor să supună confirmarea sa şi comisionul de administrare”. Ori, acest lucru, aşa cum rezultă din decizia 670 a Curţii de Apel Suceava din 15 mai 2008, nu s-a mai întâmplat niciodată.

În plus, datoria de 13.119 lei a fost plătită încă din noiembrie 2007, fapt care i-a determinat pe judecătorii Curţii de Apel Suceava, în data de 27 februarie 2008, să închidă declanşarea procedurii de insolvenţă.

 

„O golănie pe faţă”

Liviu Anton, administratorul SC Monliv Prod Com SRL Sadova, a declarat că totul face parte dintr-un plan bine pus la punct. „La început am mers pe buna credinţă a lui Andi Grosaru şi a societăţii sale. Ulterior m-am lămurit că urmăreau un singur scop: să-mi ia pensiunea. Ar fi fost un chilipir extraordinar, ca pentru o datorie de 13.000 de lei să pună mâna pe o pensiune evaluată la 1,5 milioane de euro. O golănie pe faţă”, a spus Liviu Anton.

Pensiunea „Steaua Nordului”, care a făcut obiectul acestui caz, este situată la ieşirea din Sadova spre Vatra Moldoviţei şi are 33 de locuri de cazare, fiind catalogată la 3 margarete.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fiului deputatului Grosaru i se pregăteşte o plângere penală.
 Vizualizări articol: 1803 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fiului deputatului Grosaru i se pregăteşte o plângere penală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui cu sirop de cătină 200 g piept de pui 15 g de unt 75 g smântână dulce75 g smântână 15% grăsime1 linguriţă sirop de cătină1 linguriţă miere1 linguriţă suc de lămâie± sare, piper Pieptul de pui se căleşte în... Citeşte