Google
 
luni, 10 mar 2008 - Anul XIII, nr. 58 (3739)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,779 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,3101 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Iulius Mall Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   ø imagini |   ø fişiere video

Calificare

Aproape 50 de suceveni şi-au luat diplomă în închisoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ajunşi după gratii din cauza fărădelegilor pe care le-au făcut, 49 de deţinuţi din judeţul Suceava au profitat de şansa oferită de Penitenciarul Botoşani şi Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Botoşani şi au urmat cursuri de calificare care îi vor ajuta să ducă un trai cinstit după ce îşi ispăşesc pedeapsa.

Cursurile de formare profesională sunt interesante nu numai pentru şomeri, pentru cei care îşi caută imediat un loc de muncă, ci şi pentru cei care se vor prezenta în faţa unui angajator abia peste 10 ani.  Văzute ca o modalitate de reintegrare socială a deţinuţilor, cursurile de formare profesională a persoanelor private de libertate întemniţate în Penitenciarul Botoşani au fost urmate, în anul 2007, de 86 de deţinuţi, dintre care 47 din judeţul Suceava.

Directorul închisorii, comisarul Marius Hliban, ne-a declarat că sucevenii au finalizat cinci cursuri organizate de AJOFM Botoşani, în colaborare cu Penitenciarul Botoşani.

Cea mai căutată meserie, în puşcărie, este aceea de tâmplar, dar nici de la tehnica de calcul deţinuţii nu s-au dat în lături. Conform comisarului Hliban, 9 deţinuţi au fost calificaţi în meseria de „lucrător în creşterea animalelor”, 7 în meseria de „lucrător în cultura plantelor”, 16 au diplomă de „tâmplar universal”, 6 de „confecţioner industrial” şi 9 persoane de „operator calculator electronic şi reţele”. Vârsta cursanţilor este cuprinsă între 22 şi 43 ani.

Cei care au stat în bănci pe durata orelor de teorie şi la aplicaţiile practice sunt condamnaţi pentru furt calificat, infracţiuni la codul silvic, tâlhărie, abandon familie, tentativă de omor calificat şi înşelăciune şi au de ispăşit după gratii între 1 an şi 2 luni, până la 10 ani şi 6 luni.

Avantajul acestor cursuri este acela că diplomele pe care le-au primit după examenele de final sunt recunoscute atât în ţară, cât şi în străinătate şi sunt în meserii foarte bine cotate pe piaţa muncii.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 50 de suceveni şi-au luat diplomă în închisoare.
 Vizualizări articol: 958 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 50 de suceveni şi-au luat diplomă în închisoare0.05

Shopping City Suceava
Denis
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rusinica trimis de
(10 mar 2008, 13:56:29
despre suceava --- http://www.403.com

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Optik Tataru Suceava Centru Nicolae Balcescu 8 Tel 0730880866
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Peperonata ţărănească 4 porţii - 50 minute 3 ardei graşi (roşu, verde, galben)3 - 4 roşii2 cepe2 căţei de usturoi4 linguri ulei de măsline2 frunze de dafin± sare, piper Spălaţi legumele şi curăţaţi-le de cotoare şi seminţe. Tăiaţi ardeii... Citeşte