Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 ian 2008 - Anul XIII, nr. 24 (3705)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Municipiul Suceava

Încă 13 puncte termice vor fi modernizate de anul acesta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mii de suceveni racordaţi la reţeaua centralizată de termoficare vor beneficia de anul acesta de servicii mai bune de furnizare a apei calde şi căldurii, ca urmare a modernizării a 13 puncte termice.

În urma discuţiilor purtate între primarul Sucevei, Ion Lungu, şi conducerea societăţii de termoficare, a fost stabilită o listă cu principale obiective de investiţii pentru 2008, care cuprinde modernizarea a 13 puncte termice şi înlocuirea a zeci de kilometri de conducte termice.

Valoarea totală a investiţiilor propuse se ridică la aproximativ 10 milioane de euro, bani care vor fi asiguraţi atât din împrumutul de 14 milioane de euro care a fost contractat de Primăria Suceava, cât şi prin programul „Căldură şi confort 2009 - 2015”.

Cele 13 puncte termice care au fost propuse spre modernizare sunt: PT Obcini 4, PT George Enescu 4/1,  PT George Enescu 4/3/2, PT Zamca 4, PT TRC, PT Centru 1, PT Hotel T. Vladimirescu, PT Cuza Vodă H, PT Cuza Vodă I, PT Cuza Vodă 4, PT Arini 1 şi PT Liceul Alimentar.

 

Lucrările pot începe cel mai devreme în primăvară

Numai pentru achiziţia conductelor ce vor fi înlocuite sunt necesare aproape 9 milioane de lei, iar valoarea echipamentelor ce trebuie înlocuite este de peste 3,3 milioane de lei.

Cele mai mari costuri vor fi cele de instalare a noilor echipamente pentru punctele termice înlocuire a reţelelor de termoficare, valoarea totală a lucrărilor fiind estimată la peste 23 de milioane de lei.

Directorul SC Termica SA, Constantin Plăcintă, a precizat că, în funcţie de preţurile care vor fi obţinute la licitaţii, s-ar putea să mai fie bani pentru modernizarea a încă un punct termic.

Lucrările vor putea începe în cel mai bun caz în primăvară, în funcţie de cât de rapid va fi aprobată finanţarea pentru Suceava, în cadrul programului naţional de termoficare, dar şi în funcţie de finalizarea licitaţiilor.

Principalii beneficiari ai acestor lucrări vor fi sucevenii racordaţi la punctele termice modernizate, care vor beneficia de apă caldă non-stop şi de parametri mai buni de furnizare a apei calde şi căldurii, mai ales că sunt eliminate pierderile de pe reţea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă 13 puncte termice vor fi modernizate de anul acesta.
 Vizualizări articol: 1493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Încă 13 puncte termice vor fi modernizate de anul acesta5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sos de ardei iute cu nuci 1 lingură feliuţe de ardei iute1 linguriţă chimen măcinat300g nuci măcinate300g pesmet 2 linguri ulei de măsline2 linguri zeamă de lămâie1/2 linguriţă zahăr50ml suc de roşii1/2 linguriţă ienibahar măcinat fin2 ardei graşi sau capia1 leg.... Citeşte