Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 ian 2008 - Anul XIII, nr. 24 (3705)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alertă

Au apărut primele cazuri de gripă în judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primele îmbolnăviri prin gripă au fost înregistrate în judeţ, iar apariţia lor a determinat autorităţile sanitare să ia măsuri pentru evitarea izbucnirii unei epidemii.

În timp ce spitalele au primit instrucţiuni să limiteze accesul vizitatorilor în incintă, populaţia este sfătuită să-şi ia măsuri preventive şi să se vaccineze.

Ieri, directorul executiv al Autorităţii de Sănătate Publică (ASP), doctorul Odette Nicolae, a anunţat că în săptămâna 21 – 27 ianuarie au fost contabilizate 11 cazuri compatibile clinic cu gripa şi a fost izolată prima tulpină de virus gripal A/ H1N1, de la un pacient din teritoriul Sucevei.

Sursa citată a arătat că, în contextul debutului activităţii gripale şi în judeţul nostru, a transmis, în cursul zilei de ieri, o adresă oficială către toate spitalele din judeţ, prin care le-a cerut să limiteze drastic accesul aparţinătorilor în incintă şi chiar să-l interzică în secţiile cu risc, respectiv Neonatologie, Obstetrică-Ginecologie, Anestezie Terapie Intensivă, Chirurgie, Pediatrie, Oncologie, Hemodializă.

 

Triaj zilnic în unităţile de învăţământ

În acelaşi timp,  personalului din cabinetele şcolare i s-a recomandat să facă, zilnic, un triaj epidemiologic, să restricţioneze accesul copiilor bolnavi în colectivităţi şi să intensifice activităţile de promovare a normelor de igienă sanitară în rândul elevilor şi al angajaţilor din unităţile de învăţământ.

Potrivit datelor centralizate de Autoritatea de Sănătate Publică Suceava, în săptămâna 21 – 27 ianuarie, pe teritoriul judeţului, în afară de cele 11 îmbolnăviri prin gripă s-au mai înregistrat 2.145 cazuri de infecţii acute de căi respiratorii superioare şi 827 de pneumopatii acute.

Până în prezent, au fost imunizate antigripal, în regim gratuit, un număr de 68.815 persoane, ceea ce corespunde unui procent de 98,2% din totalul dozelor de vaccin repartizate judeţului nostru de către Ministerul Sănătăţii.

„Campania de imunizare a decurs în cele mai bune condiţii şi nu au fost înregistrate reacţii adverse post-vaccinale indezirabile. Recomandăm şi în continuare populaţiei să se vaccineze antigripal”, a punctat dr. Odette Nicolae.   

 

Se mai poate face încă vaccinul antigripal

Ministerul Sănătăţii (MS) a comunicat că, deocamdată, în ţară, nu se poate vorbi încă de o epidemie de gripă, ci doar de focare locale, în anumite judeţe.

Specialiştii au arătat că se previzionează însă o pantă ascendentă a îmbolnăvirilor în următorul interval, având în vedere că, în Europa, în ultima săptămână, nu mai puţin de 14 state au raportat cazuri de gripă, Bulgaria şi Austria declarând o intensitate crescută a activităţii gripale.

Până acum, în majoritatea cazurilor înregistrate în România a fost vorba de forme uşoare şi medii şi de bolnavi care nu fuseseră vaccinaţi.

Reprezentanţii MS au recomandat populaţiei să evite colectivităţile şi deplasările cu mijloace de transport în comun, să respecte normele de igienă, să poarte haine călduroase şi să aibă o alimentaţie bogată în vitamine şi minerale.

Pacienţilor cu boli cronice şi persoanele de peste 65 de ani li s-a transmis să se prezinte la medicii de familie pentru a se vaccina împotriva gripei, potrivit regulilor stabilite prin programul de vaccinare.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au apărut primele cazuri de gripă în judeţ.
 Vizualizări articol: 1395 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Au apărut primele cazuri de gripă în judeţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lipsa imunizare la HORODNIC DE SUS trimis de
(30 ian 2008, 11:15:34
La HORODNIC DE SUS se poate vorbi de o lipsa de imunizare de ani de zile a cronicilor ;i celor de peste 65 ani. CRED CA SUNT IMUNIZATI DOAR PE FISA. IN REALITATE MULT PA

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sos de ardei iute cu nuci 1 lingură feliuţe de ardei iute1 linguriţă chimen măcinat300g nuci măcinate300g pesmet 2 linguri ulei de măsline2 linguri zeamă de lămâie1/2 linguriţă zahăr50ml suc de roşii1/2 linguriţă ienibahar măcinat fin2 ardei graşi sau capia1 leg.... Citeşte