Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 dec 2007 - Anul XII, nr. 315 (3680)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fonduri

Investiţii de milioane de euro, la Universitatea Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În ultimii doi ani de zile, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a primit de la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului 15 milioane de euro. Banii, destinaţi începerii de lucrări noi, precum şi finalizării unor lucrări deja începute, s-au primit pe parcursul anului trecut, şapte milioane de euro, dar şi în acest an, opt milioane de euro.

Rectorul Universităţii Suceava, profesorul Adrian Graur, a prezentat câteva dintre cele mai reprezentative lucrări efectuate în cadrul instituţiei de învăţământ superior. Printre acestea se află reabilitarea completă a corpului F al universităţii, unde funcţionează acum serviciul administrativ şi auditoriumul Joseph Schmidt. Fonduri importante s-au cheltuit în reabilitarea restaurantului universitar, a clădirii Facultăţii de Inginerie Mecanică, precum şi a terenului de sport.

În momentul de faţă, în campusul universitar sucevean se derulează lucrări de reabilitare a căminelor 2 şi 3, care urmează să fie mansardate, recompartimentate, iar camerele vor fi dotate cu grupuri sanitare proprii.

Rectorul Adrian Graur a precizat că din anul viitor vor fi demarate lucrări de reabilitare la Ateneul din Gălăneşti, la Corpul A al universităţii şi la Cabana Şipoţel.

Tot anul viitor vor începe lucrările la noul campus. Instituţia a preluat 30 de hectare de teren din comuna Moara, pe care se va construi acest campus universitar. Acesta va cuprinde un teren de sport, o sală polivalentă şi o grădină botanică, dar se vor construi şi imobile pentru Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi cea de Silvicultură. Proiectul valorează câteva zeci de milioane de euro.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Investiţii de milioane de euro, la Universitatea Suceava.
 Vizualizări articol: 1262 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Investiţii de milioane de euro, la Universitatea Suceava2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De ce atatia bani bagati in Universitate? trimis de
(29 dec 2007, 12:40:21
BANI BAGATI DEGEABA CA MAREA MAJORITATE PLEACA IN STRAINATATE ,LA CAPSUNI SI TOT PLEACA,MAI ALES IN SUCEAVA UNDE SA LUCREZE CU STUDII SUPERIOARE?

SECTII CARE NU AU ACOPERIRE IN VIATA REALA SI TOT MAI FABRICA STUDENTI,CA SALARIILE SUNT FFF FRUMOASE ALE PROFESORILOR SI SE CALCA PE PICIOARE .
1.1  RE: De ce atatia bani bagati in Universitate? trimis de
(29 dec 2007, 18:31:44
Bancile din S-uri au fost distruse tot de niste idioti de studenti. Acum faceti ore si in amfiteatrele de la Electro, dar si acolo ati scobit si rupt toate bancile. Inainte de a intra seap cu ore acolo sambata si duminica, amfiteatrele aratau cum trebuie. Acum e jale !
1.2  RE: De ce atatia bani bagati in Universitate? trimis de
(29 dec 2007, 20:52:29
Daneee! Tu esti mare dobitoc, Dane!

Cine te cheama pe tine, ba, sa-ti dai cu parerea despre lucruri din astea complicate? Dane, daca nu ti-am spus, esti mare dobitoc!
2.   Haha trimis de
(29 dec 2007, 13:18:45
s'au bagat bani insa niciun efect ... tot ore in MPO fac ... tot ore in PB fac .. unde e cum e .... aceleasi banci rupte din S54 ... S52, S51 .. etc ... dar e ok .. avem tot si peste tot, suntem romani in Romania !
3.   Pt idioti trimis de
(29 dec 2007, 15:15:46
eu zic asa:sa nu mai facem nimic cu banii pt universitate.sa-i donam celor care manCA RAHAT DIN GURA.poate gasesc ei o utilizare mai buna.probabil ca o sala polivalenta nu este necesara,o gradina botanica este o aberatie dragi mancatori de rahat.peste tot se fabrica studenti nu numai la suceava.ar tyrebui sa fim totusi mandri ca avem o universitate intr-un oras asa mic.cine stie poate pe viitor studentii fabricati vor fi folositori.vorba aceea.o bataie strica dar o scoala in plus niciodata.
4.   Iarba trimis de
(30 dec 2007, 14:10:57
se investes bani in biserici pentru ca din "afacerea" asta se scot bani ... in invatamant nu se baga bani .... m'am saturat de voi .. o sa murim cu totii intr'o zi !!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Escalop de porc 4 porţii - 40 minute 4 felii groase muşchi de porc100ml ulei (preferabil de măsline)200g măsline fără sâmburi1 lingură boia de ardei dulce200ml supă de carne2 căţei de usturoi1 foaie de dafin ± sare, piper Bateţi carnea cu... Citeşte