Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 dec 2007 - Anul XII, nr. 315 (3680)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

De suflet

Fiul adoptiv al lui Petre Roman, de la Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Loris Horvat Luzer este un băieţel de zece ani din Gura Humorului care a copleşit inima fostului premier Petre Roman şi a iubitei acestuia, Silvia Chifiriuc, care au dansat pentru Loris la ediţia specială a emisiunii „Dansez pentru tine”, difuzată înainte de Crăciun.

Şi pe bună dreptate, Loris poate cuceri inima oricui. Este un băiat pasionat de vioară, cântă la acest instrument de la vârsta de patru ani, iar rezultatele obţinute până acum la concursurile muzicale, dar şi la şcoală, sunt impresionante.

Mai impresionantă decât toate acestea este povestea de viaţă a lui Loris, care de la vârsta de opt luni este crescut de către străbunicii lui, Mihai şi Tereza Varga.

Abandonat de mamă la numai opt luni, Loris a fost crescut de străbunicii lui

Loris a venit fără de noroc pe lume, mama lui era mult prea tânără pentru a avea copii, iar tatăl lui nu a vrut să ştie de el. Forţată de situaţie şi de împrejurări, când Loris avea doar câteva luni, mama lui a decis să-l ducă la un orfelinat, să crească acolo.

Bunicii fetei, străbunicii lui Loris, nu au putut accepta aşa ceva, şi deşi nu aveau posibilităţi materiale, şi deşi aveau o vârstă destul de înaintată pentru a avea grijă de un bebeluş, au hotărât să-l ia acasă pe Loris şi să aibă grijă de el.

Au trecut de atunci aproape 10 ani de zile, iar Mihai şi Tereza sunt pentru Loris tatăl şi mama lui. Îl îngrijesc ca pe ochii din cap.

Mihai Varga a povestit cu lacrimi în ochi cum s-au străduit să-i ofere băiatului tot ce au avut mai bun.

„Trăim cu un ajutor de la stat de 60 de lei pe lună, şi mai lucrez eu cu ziua, dar acum, la 70 de ani, e din ce în ce mai greu”, a spus tatăl băiatului.

Chiar şi aşa, „părinţii” lui Loris s-au străduit să-i facă băiatului o viaţă frumoasă şi o copilărie liniştită.

Loris studiază vioara de la patru ani

La vârsta de patru ani, Mihai Varga a observat că băitul are înclinaţii spre muzică. Atunci i-a pus lui Loris prima vioară în mână, pe care băiatul a început să o folosească, mai întâi în joacă, şi apoi, încetul cu încetul, a început să cânte la ea. Văzând că stă toată ziua cu vioara în mână, Mihai şi Tereza Varga au hotărât să-l dea pe Loris la cursuri de vioară, la Casa de Cultură din Gura Humorului.

Decizia lor a fost una foarte inspirată, pentru că de trei ani de zile, de când studiază acest instrument, Loris a demonstrat că are aptitudini deosebite pentru vioară, a câştigat numeroase concursuri şi este invitat în fiecare an să cânte la Zilele oraşului Gura Humorului.

Bani şi electrocansice, cadoul de Crăciun de la Petre Roman şi Silvia Chifiriuc

Povestea lui Loris a ajuns şi la Pro Tv, la emisiunea „Dansez pentru tine”, iar pentru Loris au dansat Petre Roman şi Silvia Chifiriuc. Cei doi au urcat pe scenă şi au dansat pentru a-l ajuta pe Loris să-şi îndeplinească visul de a deveni un mare violonist. Petre Roman şi Silvia Chifiriuc au dansat un tango plin de pasiune, în direct la Pro TV.

Micul violonist a intrat cu adevărat în inima lui Petre Roman şi a Silviei Chifiriuc, care s-au hotărât să îi ajute familia cu bani şi produse electrocasnice. Totodată, Petre Roman le-a promis lui Mihai şi Terezei Varga că îi vor plăti studiile muzicale ale lui Loris până la vârsta de 18 ani.

Promisiunea a devenit realitate, iar Loris şi părinţii lui au primit de la Petre Roman bani pentru ca aceştia să-i facă micuţului sărbători fericite şi pline de daruri. Totodată, în casa familiei Varga vor ajunge un frigider, un aragaz, o maşină de spălat, un aspirator, un robot de bucătărie şi un cuptor de pâine, toate din partea fostului premier şi a iubitei acestuia.

Pe 31 decembrie, Loris împlineşte 10 ani. Cu banii primiţi cadou de la Petre Roman, Mihai şi Tereza Varga îi voi organiza băiatului o petrecere cu prietenii. „Astăzi (n.r ieri) o să merg să fac nişte cumpărături, iar soţia o să-i facă un tort, iar pe 31 decembrie Loris îşi va invita câţiva prieteni de la şcoală să-şi serbeze ziua de naştere”, a spus Mihai Varga.

O violonistă din Bucureşti i-a trimis băiatului vioara la care a cântat timp de 20 de ani

Emisiunea difuzată pe Pro TV şi povestea lui Loris i-a impresionat pe mulţi. Mihai Varga povesteşte că o doamnă violonistă din Bucureşti, care a cântat 20 de ani la Viena, a fost atât de impresionată de Loris şi de pasiunea lui pentru vioară, încât i-a trimis băiatului vioara ei. „Pentru Loris de la Moş Nicolae” scrie pe bileţelul lipit pe cutia viorii pe care violonista i-a oferit-o cadou băiatului.

Loris este sufletul şi viaţa bătrânilor Varga. Pentru el trăiesc şi pentru el fac totul, iar dragostea şi grija lor le este răsplătită de băiat prin bucuria pe care acesta le-o dă când se întoarce de la şcoală numai cu note mari.

„El şi cu încă un băiat sunt primii pe clasă. Este un copil foarte bun, şi suntem mândri de el”, a spus Mihai Varga.

Nici un sacrificiu nu e prea mare pentru familia Varga, când vine vorba de lumina ochilor celor doi bătrâni, Loris. „Ne rugăm la Dumnezeu să ne ţină în viaţă şi sănătoşi, şi să-l vedem măcar până la 18 ani, pentru că noi suntem tot ce are el”, a spus cu lacrimi în ochi Mihai Varga.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fiul adoptiv al lui Petre Roman, de la Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 3083 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 12 voturi
Fiul adoptiv al lui Petre Roman, de la Gura Humorului4.7512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Urare trimis de
(30 dec 2007, 10:47:49
LA MULTI ANI! Loris sa cresti mare si sa ai numai bucurii in viata.
2.   Comentariu trimis de
(30 dec 2007, 15:03:58
nu are grija de fiul lui natural si va avea grija de cel adoptiv???????????????????????

ma indoiesc.Dar nu sestie niciodata ce va fii,nu-i asa Petre///////

3.   Jos palaria!... d-le Roman! trimis de
(30 dec 2007, 17:48:07
Loris are un talent deosebit. Sunt din Gura Humorului, l-am auzit cantand si va pot spune ca STIE!!! Doresc sa-i transmit LA MULTI ANI cu ocazia zilei lui de nastere de pe 31 decembrie si sa exerseze cat mai mult, caci sansa este de partea lui!!!!!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Escalop de porc 4 porţii - 40 minute 4 felii groase muşchi de porc100ml ulei (preferabil de măsline)200g măsline fără sâmburi1 lingură boia de ardei dulce200ml supă de carne2 căţei de usturoi1 foaie de dafin ± sare, piper Bateţi carnea cu... Citeşte