Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 dec 2007 - Anul XII, nr. 300 (3669)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alertă

Trei focare de varicelă în judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei focare de varicelă evoluează în prezent în judeţ.

Boala a izbucnit în localităţile Botoşana, Dumbrăviţa şi Rădăşeni, afectând în total 36 de copii preşcolari şi şcolari. Pentru evitarea apariţiei de noi cazuri, Autoritatea de Sănătate Publică a intervenit cu o serie de măsuri.

La Botoşana, focarul de varicelă a debutat pe data de 20 noiembrie la grădiniţa şi şcoala din localitate, care funcţionează în aceeaşi incintă, şi numără până în prezent 22 de cazuri, ultimul fiind înregistrat în cursul zilei de ieri. Aici, s-au îmbolnăvit de varicelă cinci copii cu vârsta până în 4 ani şi şapte cu vârsta între 15 şi 16 ani. Formele de boală sunt uşoare şi medii, fiind vorba în general de cazuri cu erupţii veziculoase şi doar de câteva cu febră.

La această unitate de învăţământ (Şcoala de Arte şi Meserii) sunt înregistraţi 101 copii de grădiniţă, 118 din clasele I – IV, 159 din clasele V - VIII şi 38 de ucenici.

ASP ia măsuri profilactice

La Dumbrăviţa, focarul a fost depistat pe data de 9 octombrie, la grădiniţă şi şcoală, iar până la această oră numără 8 cazuri. Boala a afectat câte 4 copii din grupele de vârstă 0 - 4 ani şi respectiv 5 – 9 ani, care au făcut forme uşoare, ce răspund foarte bine la tratamentul la domiciliu cu vitamine. La grădiniţa din această localitate sunt înregistraţi 27 de copii, iar la şcoală 31.

La Rădăşeni, boala a apărut tot în şcoală, la 6 din cei 224 de elevi care învaţă aici. Este vorba de copii cu vârste între 10 şi 14 ani, primul caz fiind depistat pe data de 12 noiembrie. Toate formele sunt uşoare.

Cele trei focare de varicelă care evoluează în prezent în judeţ au intrat în atenţia Autorităţii de Sănătate Publică, care a luat măsuri pentru evitarea apariţiei de noi îmbolnăviri. S-a dispus izolarea şi tratamentul la domiciliu al copiilor bolnavi, igienizarea şi aerisirea sălilor de clasă.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei focare de varicelă în judeţ.
 Vizualizări articol: 850 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Trei focare de varicelă în judeţ5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Gomboţi cu iaurt 4 porţii – 60 minute1 pahar mare iaurt (500g)1 pahar griş (acelaşi)1 pahar lapte (acelaşi)200g smântână200g dulceaţă de vişine100g zahăr pudră200g pesmet200ml uleiun vârf de cuţit sare Se fierb... Citeşte