Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 nov 2007 - Anul XII, nr. 284 (3655)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Unul după altul

Şoferii fără centuri, amendaţi pe capete de poliţişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ieri, timp de două ore, agenţii Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava au ieşit pe străzile municipiului reşedinţă de judeţ pentru a-i sancţiona pe şoferii care circulă fără centuri de siguranţă. Aşa cum era de aşteptat, amenzile au curs una după alta, iar dacă numărul agenţilor din stradă ar fi fost mai mare, sancţiunile ar fi fost, cu siguranţă, mai multe.

Între orele 11.00 şi 12.00, poliţiştii au ocupat strada Mihai Viteazul. Parte dintre ei s-au postat în zona Colegiului Naţional Petru Rareş, la ieşirea de pe strada Republicii (cea care trece prin spatele magazinului Bucovina). Alţii au fost plasaţi în celălalt capăt al străzii, în zona Policlinicii.

78 de lei, pentru lipsa centurii

Şoferii erau traşi pe dreapta unul după altul.

„Acuma am pornit, aveam de mers câteva sute de metri”, sau „Am ieşit dintre blocuri, încă nu am apucat să îmi pun centura”, erau cele mai dese replici ale şoferilor traşi pe dreapta.

Unii răsuflau uşuraţi când aflau de la agent pentru ce au fost opriţi. „M-am speriat că am făcut ceva mai grav”, mărturisea un şofer.

Toţi conducătorii auto prinşi fără centuri de siguranţă s-au ales cu două puncte de penalizare, şi cu o amendă de 78 de lei. Doar dacă îşi vor plăti sancţiunea în 48 de ore, aceştia vor plăti jumătate din amendă.

De cealaltă parte, poliţiştii nu dovedeau să scrie amenzile, aşa că mulţi şoferi, deşi observaţi de agenţii care stăteau în stradă, scăpau de sancţiune. După o oră petrecută în zonă, perioadă în care au amendat şi doi şoferi care ieşeau de pe strada Republicii, spre liceul Petru Rareş, pe interzis, cei nouă agenţi ai poliţiei rutiere care au participat la acţiune s-au mutat în cartierul Obcini. Şi aici, în zona străzilor Gavril Tudoraş şi Republicii, poliţiştii au acţionat, timp de o oră, pentru sancţionarea şoferilor care circulau fără centuri de siguranţă.

O amendă la două minute

După ce a tras linie şi a adunat, comisarul şef Laurenţiu Hermeniuc, coordonatorul acţiunii, a contabilizat nu mai puţin de 63 de sancţiuni contravenţionale. Cum acţiunea nu a durat mai mult de două ore, rezultă că la fiecare două minute a fost „tăiată” câte o nouă amendă.

47 dintre sancţiuni au fost aplicate pentru lipsa centurilor de siguranţă, în timp ce câte două au fost acordate pietonilor care au trecut strada prin loc nepermis, şoferilor care vorbeau la telefonul mobil, respectiv celor care au pătruns de pe contrasens în zona cu sens unic. Încă 10 amenzi au fost acordate pentru alte abateri, în special pentru lipsa actelor. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 5000 de lei.

Controalele vor continua

„Prin această acţiune am urmărit să creştem procentul şoferilor care îşi ataşează centurile de siguranţă atunci când ies în trafic. Vrem să-i convingem, atât pe ei, cât şi pe ceilalţi pasageri, să poarte centuri, astfel protejându-i şi dându-le şanse mai mari să scape fără răni grave de pe urma accidentelor în care ar putea fi implicaţi”, a declarat, referitor la scopul acţiunii, Laurenţiu Hermeniuc.

El a subliniat că astfel de controale vor continua în următoarea perioadă în mai multe zone ale municipiului Suceava.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferii fără centuri, amendaţi pe capete de poliţişti.
 Vizualizări articol: 783 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Şoferii fără centuri, amendaţi pe capete de poliţişti5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei