Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 nov 2007 - Anul XII, nr. 284 (3655)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Teatru în mai multe acte

Telenovela reinstalării lui Hrenciuc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Teatru în mai multe acte, ieri la Inspectoratul Şcolar Suceava. Spectacolul „s-a jucat” cu ocazia reinstalării în funcţia de inspector şcolar general adjunct a lui Daniel Hrenciuc, care a venit să-şi reocupe postul însoţit de un executor judecătoresc, de avocatul său şi cu o notificare emisă de executor, care să-l „forţeze” pe generalul Lungu să pună în aplicare o hotărâre a instanţei.

Şi acesta nu este tot, pentru că spectacolul a continuat în momentul în care Daniel Hrenciuc i-a cerut lui Lucian Lungu să-i dea telefonul şi laptopul de serviciu.

Astfel, cele două obiecte au devenit subiect de dispută între „generalii” de la Inspectoratul Şcolar. Daniel Hrenciuc a avut surpriza să constate că inspectorul general Lucian Lungu nu doreşte să-i dea telefonul de serviciu şi nici laptopul, pe motiv că acesta nu are nevoie de ele.

„I-am solicitat domnului Lungu telefonul şi laptopul, dar a refuzat să mi le dea, aşa că mă voi folosi de telefonul personal, dacă altfel nu se poate”, a spus Daniel Hrenciuc. Telenovela a continuat, pentru că între timp, Lungu s-a mai gândit puţin şi l-a anunţat pe Hrenciuc că îi va face pe plac, şi-l va dota cu telefon şi laptop.

Ieri după-amiază, la încheierea programului de lucru la IŞJ, Daniel Hrenciuc avea telefon şi laptop de serviciu. Dacă le mai are şi astăzi încă nu se ştie, ţinând cont de faptul că la IŞJ teatrul poate continua.

Ministrul Adomniţei nu i-a dat încă „undă verde” lui Hrenciuc

Deşi a obţinut în instanţă anularea ordinului de demitere din funcţie, Hrenciuc nu a primit de la minister un nou ordin, de numire pe post, aşa cum prevede legea, şi din acest motiv a apelat la un executor judecătoresc pentru a-şi relua funcţia.

Hrenciuc a fost demis în luna septembrie a acestui an, după ce, în urma unui control efectuat de MEdCT, acesta a primit calificativul „nesatisfăcător”.

El a atacat în instanţă ordinul de demitere semnat de ministrul Cristian Adomniţei. Pe 14 noiembrie, instanţa de contencios administrativ şi fiscal a respins excepţia lipsei procedurii prealabile invocate de MEdCT şi a admis cererea formulată de fostul inspector şcolar general adjunct al judeţului Suceava, Daniel Hrenciuc, în contradicţie cu MEdCT şi a dispus suspendarea executării Ordinului 1999/ 04.09.2007 emis de MEdCT până la soluţionarea irevocabilă a acţiunii în anulare, cu drept de recurs.

Camelia Voinescu a primit ordin de încetare a delegaţiei

Daniel Hrenciuc consideră că a fost tratat cu „lipsă de respect”.

„Ministrul nu e deasupra legii, am aşteptat mai mult de o săptămână ca domnul Adomniţei să pună în aplicare o decizie a instanţei”, a spus Hrenciuc. Executorul judecătoresc a trimis o notificare şi la MEdCT, prin care solicită respectarea legii şi punerea în aplicare a unei hotărâri judecătoreşti.

În ceea ce priveşte situaţia Cameliei Voinescu, cea care a ocupat funcţia de inspector general adjunct după plecarea lui Hrenciuc de la IŞJ, aceasta a primit la sfârşitul săptămânii trecute un ordin ministerial, potrivit căruia delegaţia sa a încetat.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Telenovela reinstalării lui Hrenciuc.
 Vizualizări articol: 1031 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 5 voturi
Telenovela reinstalării lui Hrenciuc4.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei