Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 nov 2007 - Anul XII, nr. 284 (3655)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ucraina

Manifestări dedicate Zilei Naţionale a României

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sub egida Consulatului General al României la Cernăuţi, se desfăşoară în Ucraina, începând de ieri, o suită de manifestări dedicate Zilei Naţionale a României.

Potrivit programului pe care l-am primit şi noi la redacţie, manifestările  au debutat la Universitatea de Stat „Ivan Franko” din Lvov, unde a avut loc o întâlnire a conducerii consulatului cernăuţean cu şefii Administraţiei Regionale de Stat şi conducerea universităţii liovene.

Cu acest prilej, la Facultatea de Relaţii Internaţionale, a fost prezentată expunerea cu tema „România la un an de la intrarea în UE”, urmată de o seară culturală, găzduită de Sala Muzeului Universităţii, în care au fost vernisate trei expoziţii, una de pictură, cu lucrări aparţinând unor plasticieni suceveni, o expoziţie de grafică satirică, pusă la dispoziţia organizatorilor de grupul Ecologic de Colaborare GEC-Bucovina, şi o expoziţie de fotografie, realizată de diplomatul român Ovidiu Ene.

Manifestările au continuat cu un recital de muzică folk, cu o discotecă şi o recepţie studenţească la Clubul „Picasso” din Lvov.

Salonul de Toamnă al Artiştilor Plastici din Bucovina

Mâine, expunerea cu aceeaşi temă va fi prezentată în localitatea Biserica Albă, din Transcarpatia, expunere care va fi urmată de un spectacol organizat pentru oficialităţile locale şi pentru comunitatea românească din zonă.

Ziua de 1 decembrie va avea în program vernisarea, la ora 11:00, în Galeria „Diplomat Art” din incinta Consulatului General al României la Cernăuţi, a expoziţiei de fotografie artistică aeriană „Mănăstiri din Moldova” (autor Vasile Zaharia), iar la ora 18:00 se va desfăşura concertul de gală dedicat Zilei Naţionale a României susţinut de două formaţii ale Filarmonicii „Moldova” din Iaşi: Trioul „Arsis” şi cvartetul „Fagotissimo”.

Duminică, 2 decembrie, la Muzeul de Artă din Cernăuţi se deschide, la ora 14:00, Salonul de Toamnă al Artiştilor Plastici Bucovineni din România şi Ucraina, expoziţie care reuneşte lucrări ale creatorilor bucovineni situaţi de o parte şi de alta a frontierei, iar în ziua de 3 decembrie activităţile se distribuie în trei locaţii: La Universitatea de Stat „Yurii Fedkovici” va fi prezentată, de către consulul general Romeo Săndulescu, expunerea „România la un an de la intrarea în UE”, la sediul consulatului se vor acorda, începând cu ora 12:00, premiile instituţiei consulare pentru anul în curs (premii pentru literatură, economie, plastică, învăţământ, comunitate românească...) şi va fi inaugurat totodată standul de carte al editurii şi librăriei sucevene „Lidana”, iar la ora 17:00, la Complexul „Bukovina” (str. Holovna, nr. 141) se va desfăşura, avându-i ca amfitrioni pe consulul general Romeo Săndulescu şi soţia sa Ioana, recepţia oficială dedicată Zilei Naţionale a României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Manifestări dedicate Zilei Naţionale a României.
 Vizualizări articol: 804 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Manifestări dedicate Zilei Naţionale a României0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei