Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 nov 2007 - Anul XII, nr. 284 (3655)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Opinie

Mîrza vrea în opoziţie până la alegeri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele social democraţilor din judeţul Suceava, Gavril Mîrza, consideră că PSD ar trebui să rămână în opoziţie până după viitoarele alegeri locale şi parlamentare, ce vor avea loc în cursul anului 2008. Mîrza a spus că deşi există solicitări din partea unor formaţiuni politice pentru ca PSD să intre la guvernare, în acest moment, soluţia cea mai potrivită ar fi menţinerea statutului de partid de opoziţie.

Liderul PSD a subliniat că din punct de vedere politic, PSD are în momentul de faţă trei variante, respectiv intrarea la guvernare, susţinerea actualului Guvern de dreapta, şi rămânerea în opoziţie până la viitoarele alegeri.

„Părerea mea este că dacă intrăm acum la guvernare ar fi o decizie greşită pentru partid. A te poziţiona alături de un partid de dreapta şi a lua în braţe nerealizările acestuia, nu este benefic pentru PSD. Mai mult, şi în situaţia în care susţinem un Guvern de dreapta, tot ar fi o poziţie nedefinită pentru PSD. Şi asta pentru că electoratul şi-ar pune semne de întrebare dacă acest lucru este normal pentru un partid de stânga. Din acest motiv cred că cea mai indicată decizie este să rămânem momentan în opoziţie, având în vedere că nu a mai rămas mult timp până la alegeri”, a declarat Gavril Mîrza.

El a adăugat că în perioada imediat următoare va discuta cu membrii PSD Suceava despre acest subiect, astfel încât la prima întâlnire a Biroului Executiv Naţional al partidului, Suceava să vină cu un punct de vedere susţinut de întreaga organizaţie judeţeană.

Pe de altă parte, Mîrza a afirmat că în momentul de faţă nu ar fi necesară organizarea unui congres extraordinar al PSD. Preşedintele PSD Suceava consideră că în organizarea unui astfel de congres va da prilejul apariţiei unor discuţii între diverse grupări existente în cadrul acestei formaţiuni politice şi a unor noi „lupte” interne.

„Nu cunosc ce motive am avea să organizăm un congres extraordinar al PSD. Este posibil să înceapă discuţiile între diverse grupări din partid. Iar în loc de linişte, necesară pentru pregătirea alegerilor viitoare, va începe o luptă fără rost între diverse grupări”, susţine liderul social democraţilor suceveni. El a adăugat că principala preocupare a PSD ar trebui să fie pregătirea campaniei pentru alegerile locale şi parlamentare de anul viitor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mîrza vrea în opoziţie până la alegeri.
 Vizualizări articol: 788 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mîrza vrea în opoziţie până la alegeri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei