Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 nov 2007 - Anul XII, nr. 284 (3655)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Tiberiu AVRAM

Tiberiu AVRAM


Marius Ursaciuc, politicianul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul dintre punctele de atracţie al alegerilor europarlamentare a fost, pe plan judeţean, confruntarea dintre primarul şi senatorul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, respectiv Gheorghe Flutur.

Fiecare îşi dorea să adune cele mai multe voturi în oraş, Ursaciuc pentru PNL, Flutur pentru PLD. O luptă politică, în care erau presărate, de ambele părţi, condimente ca ambiţia şi orgoliu.

Marius Ursaciuc mai avea un motiv în plus pentru a-şi dori victoria. Dar nu orice victorie, ci una categorică. Îi spusese premierului Tăriceanu că va obţine cel mai bun scor pentru PNL în mediul urban. Iar premierul i-a promis că, dacă va fi aşa, va sprijini toate proiectele oraşului.

Evident, însă, că premierul s-a gândit că în cazul în care PNL va obţine, la Gura Humorului, cel mai bun scor al partidului din ţară, în mediul urban, atunci, cu siguranţă, liberalii se vor situa pe primul loc. Ceea ce înseamnă că PLD – ul va fi undeva mai în spate. Ceea ce înseamnă că senatorul Flutur va fi învins, în oraşul său, de către PNL. Ceea ce înseamnă, în concluzie, că orgoliul preşedintelui liberalilor, Călin Popescu Tăriceanu, va fi alinat într-o anumită măsură.

Diplomat, Marius Ursaciuc spunea că nu l-a interesat confruntarea cu PLD, ci doar să obţină cel mai bun scor pentru PNL. Chiar dacă PLD – ul obţinea mai mult în Gura Humorului. E logică afirmaţia, dar mă îndoiesc că Tăriceanu ar fi fost încântat de o asemenea variantă. În fine.

Alegerile s-au terminat şi PNL s-a impus categoric la Gura Humorului, unde a obţinut 42,36% dintre voturile alegătorilor. PLD s-a situat pe locul al doilea, cu de 27,33%.

În această dispută, avantajul a fost, net, de partea lui Marius Ursaciuc, care, spre deosebire de Gheorghe Flutur, s-a aflat tot timpul în oraş şi a putut să convingă humorenii să voteze PNL – ul. Firesc, Ursaciuc a exploatat din plin promisiunea premierului, cea cu proiectele. Bravo lui. Pentru humoreni conta cel mai mult dacă oraşul câştigă ceva din toată această poveste. Aşa se explică, în contextul menţionat, şi prezenţa mare la vot înregistrată în Gura Humorului, aproape 40%.

Ceea ce m-a surprins nu a fost însă scorul de la Gura Humorului. Marius Ursaciuc a mai dovedit până acum că este extrem de abil şi ştie să mobilizeze şi să convingă oamenii. Cu două zile înainte de alegeri m-am întâlnit cu primarul din Gura Humorului. Mi-a spus că şi-a propus să obţină la alegeri 40% dintre voturi. Nu l-am privit ironic, pentru că ştiam că atunci când face o promisiune se bazează întotdeauna pe ceva şi nu are obiceiul de a vorbi doar să se afle în treabă. Totuşi, eram extrem de neîncrezător. Dar şi foarte curios. De aceea, am aşteptat duminică noaptea, până aproape de ora 01:00, să aflu rezultatul votului de la Humor. 42,36%. Ce m-a surprins a fost nu acest scor, cât declaraţia ulterioară a lui Marius Ursaciuc: „Mi-am propus să obţin 40% şi am obţinut. Tocmai le explicam colegilor de partid că dacă îţi propui să obţii 40% şi obţii 50% e la fel de grav ca şi cum ai obţine 30%. Înseamnă că nu ştii pe ce te bazezi, nu cunoşti realitatea”.  

Şocant raţionament, chiar dacă este extrem de logic. Acest raţionament îl scoate la iveală, însă, pe omul politic Marius Ursaciuc. Un om politic de ale cărui idei vor trebui să ţină seama, tot mai mult de acum înainte, şi cei din conducerea judeţeană a partidului.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marius Ursaciuc, politicianul.
 Vizualizări articol: 2292 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.93/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.9 din 14 voturi
Marius Ursaciuc, politicianul1.9514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo Ursaciuc trimis de
(30 nov 2007, 18:00:29
Domnule Ursaciuc va felicitam pentru abilitatea politica de lider cambogian din vremea cmerilor rosii. V-ati plasat toata familia in posturi cheie din micul oras pe care il conduceti pentru a controla tot ce misca in oras. Ati taiat capetele prietenilor pentru a va consolida autocratia. Ati muscat mana care va hranit si ....cu siguranta ca veti mai creste in sondaje... dar dezamgirea pe care o veti produce curand va fi fulminanta. Inca nu va cunoaste lumea! Zambetul dumneavoastra inconfundabil ascunde un om lipsit de scrupule. Imi pare rau ca ati devenit asa....Si va doresc sa aveti puterea de a va aminti de unde ati pornit. Sa fiti sanatos!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei