Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 nov 2007 - Anul XII, nr. 284 (3655)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Dincolo de aparenţe

Elegante fără leafa de la serviciu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu şi-au primit leafa pe octombrie. Au salarii de funcţionari publici, dar, totuşi, îşi permit să investească lunar câteva milioane bune pentru imaginea lor. Eleganţa doamnelor din Direcţia de Protecţie a Copilului Suceava are corespondent în buzunarul soţilor. Fie că au rochii semnate de creatori cunoscuţi, maşini „de fiţe”, ceasuri elveţiene sau îşi fac concediile în Insulele Canare, aceste femei preferă să lucreze într-un sector sensibil, în care pot să facă ceva pentru copiii nevoiaşi.

Mini Cooper, de 8 Martie

Daniela Creţu are 31 de ani şi lucrează de şase ani la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, ca expert superior în cadrul serviciului AMP (Asistenţă Maternală Profesionistă). Este absolventă de Psihologie şi Asistenţă Socială şi, spune ea, îi place mult ceea ce face. Chiar dacă din salariul primit de la Direcţie nu-şi permite mai mult de o poşetă şi o cremă (nu din acelea de firmă), nu duce lipsă de nimic. Îi place să fie elegantă, pentru că are şi cu ce. Soţul este principalul sponsor, pentru că are o afacere prosperă.

Cel mai scump cadou pe care l-a primit de la soţul ei a fost o maşină Mini Cooper, cadou de 8 Martie, anul acesta. Daniela conducea înainte un Fiat, maşină cumpărată tot de soţ. Îi place să meargă măcar o dată pe lună la cosmetică şi coafor. Se vopseşte roşcată, nu pentru a scăpa de blondul natural, ci pentru că ea crede că această culoare o prinde mai bine.

„Îmi place să fiu elegantă. Este, oarecum, o competiţie la noi în familie. Şi soţului meu îi place să fie elegant, îşi cumpără multe haine, dar îmi cumpără şi mie. Nu greşeşte niciodată. Ne place să fim exigenţi cu noi înşine, să fim îngrijiţi, în tendinţe, de ce nu?”, ne-a povestit Daniela.

Shopping la Bucureşti

Hainele şi le cumpără, de obicei, de la Bucureşti, dar şi din magazinele din Suceava. Îi plac foarte mult rochiile de seară, în special creaţiile Irinei Schrotter, pe care şi le-a achiziţionat în ultimii ani. Preţul unei astfel de rochii (dacă mai prinzi şi reduceri) este de opt, zece milioane de lei vechi. Culoarea preferată a Danielei Creţu este movul (culoare în tendinţe).

Bijuteria de care nu se desparte niciodată este inelul de logodnă. Chiar dacă iese în evidenţă prin hainele scumpe pe care le poartă, colegii, spune ea, o privesc cu admiraţie şi nu sunt invidioşi.

„Nu am simţit înţepături din partea colegilor. Suntem un colectiv tânăr şi chiar ne simţim bine în birou. Îmi place să fac cadouri prietenilor, pentru că aşa mă simt eu bine”, ne-a povestit Daniela.

Eleganţa trebuie întreţinută

Nicoleta Lenţa are 35 de ani şi este consilier la Compartimentul Proiecte cu Finanţare Externă. De aproape un an, Nicoleta este şi purtător de cuvânt al instituţiei de Protecţie a Copilului Suceava. Ea ne-a povestit că abia după împlinirea vârstei de 30 de ani a început să se preocupe mai mult de imaginea ei. Asta o face să se simtă bine.

„Până la 30 de ani credeam că este suficientă frumuseţea, dar după ce am trecut pragul am dorit să cosmetizez puţin trecerea timpului. Am început, treptat, să-mi cumpăr mai multe haine, pe care să le asortez cu o poşetă frumoasă, cu un pantof sau o cizmă elegantă. Frumuseţea vine din interior, dar eleganţa trebuie să fie întreţinută”, ne-a spus Nicoleta.

Ea are noroc de un soţ care nu s-a opus niciodată capriciilor soţiei. Ei îi plac ceasurile, aşa că are vreo zece în colecţie (Tissot, Calvin Klein, Cavalli, Folli – Follie...). Unele dintre acestea ajung şi la zece milioane de lei vechi, dar altele, cum ar fi un ceas Jennifer Lopez, şi l-a cumpărat cu vreo cinci milioane de lei vechi. Nicoleta ne-a povestit că cel mai important este să fii împăcat cu tine, să îmbraci ceea ce ţi se potriveşte.

Purtătoarea de cuvânt conduce un Peugeot 207 - roşu, pe care l-a primit cadou de la soţul ei, anul trecut, când au sărbătorit 15 ani de căsnicie. Până atunci, Nicoleta conducea un Peugeot 206.

Hainele şi fericirea

Lunar investeşte câteva milioane în imaginea sa. Foloseşte creme de calitate, dar nu merge la cosmetică. Nici pe la coafor nu dă prea des, doar atunci când se tunde sau îşi vopseşte părul. Hainele şi le cumpără, de obicei, din Mall-ul din Iaşi. Are cam 20 de perechi de cizme şi cam tot atâtea de pantofi şi sandale. De cele mai multe ori, asortează încălţămintea cu o poşetă la culoare, aşa că în garderoba Nicoletei numărăm şi peste 15 poşete. Cel mai mult ţine la o poşetă  de culoare mov, pe care a dat şapte milioane de lei vechi.

Întrebată dacă hainele o fac fericită, Nicoleta ne-a spus că „da”, dar a completat imediat „fericirea nu-i decât înţelepciune, aşa că hainele te fac să te simţi bine pe moment, dar poţi să fii fericit privind cu înţelepciune lucrurile mărunte”.

De Crăciun va pleca în Austria cu familia. Şi dacă tot duce o viaţă pe placul ei, cu haine scumpe, ceasuri şi podoabe de firmă, nu a uitat să amintească vorba unui coleg „felul în care este slujitorul, arată valoarea stăpânului”.

Linia clasică

Rodica Taşcă are 47 de ani şi este consilier la Serviciul Resurse Umane. Mereu îi place să fie elegantă, dar nu la modul strident. Deşi şi-ar fi permis ca în fiecare zi să vină cu o altă ţinută scumpă la serviciu, nu a făcut acest lucru din principiu, „pentru a nu deranja colegii”. Chiar dacă lunar îşi cumpără măcar un element vestimentar doar pentru ea, cam jumătate din salariul ei se duce în această direcţie, lucruri în tendinţe, totuşi merge pe linia clasică.

„Mama mea a fost croitoreasă, iar eu am învăţat mult de la ea. Am terminat şi Şcoala de Arte Plastice. De-a lungul timpului mi-am făcut singură haine”, ne-a explicat Rodica.

Niciodată nu a „dat” salariul ei în casă, pentru a acoperi cheltuielile curente. Banii cei mai mulţi îi aduce soţul ei, din afaceri. După ce-şi cumpără ceva nou pentru ea, îi place să facă cadouri familiei şi o ajută pe mama ei.

Fără risipă

„Sunt echilibrată. Nu-mi place să exagerez, să fac risipă. Deşi îmi permiteam să iau o maşină cu banii jos, am preferat să-mi cumpăr un Matiz în rate, pentru a nu bloca nişte bani”, ne-a povestit Rodica.

Familia Taşcă nu ratează concediile în străinătate, petrecând cam două concedii pe an, de câte 7-10 zile, peste hotare.

Rodica Taşcă ne-a mai spus că în viaţă nu contează numai frumuseţea exterioară, ci şi talentul şi frumuseţea sufletului.

„Chiar dacă nu porţi haine de firmă, scumpe, dacă ai o notă de curăţenie, de îngrijire, vei fi privit cu admiraţie de cei din jur”, ne-a pus consiliera.

În viaţă nu au ajutat-o hainele sau bijuteriile pe care le-a purtat, ci comunicarea cu oamenii.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elegante fără leafa de la serviciu.
 Vizualizări articol: 1719 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 3 voturi
Elegante fără leafa de la serviciu2.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei