Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 nov 2007 - Anul XII, nr. 271 (3644)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comunicat

Europarlamentari “în sesiune”

Luni, 12 noiembrie 2007, Asociaţia Studenţilor din Universitatea Suceava, împreună cu Grupul de Iniţiativă al Românilor din Basarabia, a invitat candidaţii la Europarlamentare din partea Sucevei, pentru a participa la o dezbatere pe tema ”Europarlamentari pentru Suceava” .

Dezbaterea a avut loc în amfiteatrul Dimitrie Leonida din Universitatea “Ştefan cel Mare” şi s-a dorit a fi o primă interacţiune între studenţi şi cei care vor reprezenta interesele Sucevei în Parlamentul European. Pe lângă candidaţii: Cătălin Nechifor-PSD, Aurel Burciu-PNL, Florin Pintescu-PLD, Florin Hrebenciuc-PD, Cezar Ioja-PRM, Dan Chiţu-PNG, au fost invitaţi şi susţinători ai acestor partide din rândul oamenilor politici. Au fost prezenţi Ion Lungu- primarul municipiului Suceava, Angela Zarojanu- viceprimarul Sucevei, Iulian Angheluş -din partea PNL, Mirela Adomnicăi- deputat PSD, Mihai Iacobescu-profesor Universitar, Marius Vătavu - din partea PLD. La dezbatere au luat parte atât Adrian Graur- rectorul Universităţii “Ştefan cel Mare”, cât şi decani şi profesori din universitate.

Dintre candidaţii invitaţi s-au prezentat doar Cătălin Nechifor, Aurel Burciu şi Florin Pintescu. Aceştia au avut de dat un mic “examen” în faţa studenţilor, răspunzând la trei seturi de întrebări pe trei teme: Istoria Uniunii Europene, Instituţii Europene şi Istoria Bucovinei. Din  fericire, candidaţii au reuşit să promoveze cu bine, fiind aplaudaţi de susţinătorii din sală. Din răspunsurile candidaţilor au avut de învăţat atât studenţii prezenţi, cât şi restul invitaţilor. Candidaţii au răspuns apoi pe rând întrebărilor venite din sală, fiecare încercând  foarte  subtil să îşi promoveze partidul din care face parte. Bineînţeles că din această cauză nu au lipsit şi micile “înţepături” politice, însă ele au făcut această întâlnire mult mai interesantă.

Atât candidaţii, cît şi invitaţii au avut posibilitatea de a-şi promova ideile şi proiectele lor de viitor pentru Suceava, cât şi de a motiva studenţii pentru participarea la vot în data de 25 noiembrie, estimându-se încă de pe acum o prezenţă generală slabă la vot. Discuţiile au durat aproape doua ore, încheindu-se cu o probă specială pentru candidaţi. Aceasta a constat în abilitatea fiecărui candidat de a ţine un discurs de mobilizare la vot a electoratului din postura unui preşedinte de partid care a fost tras la sorţi din lista tuturor partidelor din România.

Astfel, Aurel Burciu l-a imitat pe Corneliu Vadim Tudor- preşedintele partidului România Mare, Cătălin Nechifor l-a imitat pe preşedintele partidului Iniţiativa Naţională - Cosmin Guşă, iar Florin Pintescu a avut sarcina “cea mai grea”, de a-l imita pe propriul preşedinte de partid, Teodor Stolojan.

Discursul  celor trei candidaţi a relaxat atmosfera din sală, amuzându-i pe toţi participanţii. La sfârşitul dezbaterii, oficialităţile prezente în sală au fost de acord să sprijine Asociaţia Studenţilor  în proiectele viitoare care vor promova studenţii în Municipiul Suceava, ţinând cont că aceştia reprezintă circa 11% din populaţia oraşului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Europarlamentari “în sesiune”.
 Vizualizări articol: 821 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Europarlamentari “în sesiune”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei