Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 oct 2007 - Anul XII, nr. 244 (3619)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Datori fără voie

Locatarii unui bloc, afectaţi de “găurile ” de la asociaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Zeci de familii din municipiul Suceava nu au apă caldă de luni de zile, iar acum nici căldură, după ce s-au trezit că au datorii la Termica, deşi au plătit lună de lună.

În prezent, locatarii asociaţiei H 10-32, de pe strada Oituz, se află cu plăţile la nivelul lunii februarie 2006, având de achitat aproximativ 310 milioane de lei vechi către Termica, care le-a sistat furnizarea agentului termic din luna iunie.

Nemulţumiţi de faptul că sunt lăsaţi fără apă caldă în vară, oamenii au căutat răspunsuri de la administrator, apoi de la Termica, ca să afle cu stupoare că sunt plini de datorii.

„Noi am plătit până acum lună de lună, avem chitanţe pentru fiecare lună în parte. Nu înţeleg de ce trebuie să suferim noi, dacă banii nu au ajuns unde trebuia”, spune Radu Bizum, locatar al blocului, devenit între timp preşedinte de asociaţie.

Prima măsură a oamenilor a fost să-l schimbe pe administrator şi să numească un preşedinte de asociaţie. Acum se organizează cum pot, dar povara datoriilor acumulate către Termica şi ACET, care nu se justifică, din moment ce ei ştiu că au plătit, atârnă ca o piatră de moară de gâtul lor.

Vor să aibă căldură şi apă caldă, fără a trebui să scoată din nou bani din buzunare pentru a achita datoriile cu care sunt înregistraţi la Termica.

Preşedintele de asociaţie susţine că o bună parte din datorii au fost făcute de o vecină a lor, Veronica Tănase, care, după ce nu a plătit nimic din ce a consumat, ani la rând, şi-a pus centrală termică. Acum, asociaţia se judecă cu ea, dar fără mari speranţe de recuperare a datoriilor.

Pentru recuperarea datoriilor, Termica a acţionat în instanţă asociaţia de proprietari, care, la rândul ei, a înaintat sesizări către Poliţia Economică şi Parchet, contra fostului administrator, Gheorghe Moroşanu.

În prezent, cele 30 de familii lăsate fără apă caldă şi căldură caută o soluţie prin care problema banilor lipsă din contabilitate să se rezolve, încât să beneficieze şi ei de aceste servicii necesare.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locatarii unui bloc, afectaţi de “găurile ” de la asociaţie.
 Vizualizări articol: 885 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Locatarii unui bloc, afectaţi de “găurile ” de la asociaţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent