Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 oct 2007 - Anul XII, nr. 244 (3619)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Tiberiu AVRAM

Tiberiu AVRAM


Executaţi-i (la bani) pe toţi nesimţiţii!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Când se încheie un contract, în orice domeniu, se prevăd, de regulă, nişte termene şi chiar nişte clauze. În domeniul construcţiilor, spre exemplu, antreprenorul se obligă să termine lucrarea la o anumită dată. Dacă nu respectă data, sunt prevăzute în contract sancţiuni. Şi e firesc. Beneficiarul construcţiei îşi face nişte calcule privind închirierea sau vânzarea spaţiilor, spre exemplu. Evident, în funcţie de data la care e finalizată construcţia. Dacă această dată nu este respectată, calculele lui (care au în vedere, câteodată, şi reinvestirea banilor) sunt date peste cap. Când trage linie, pierde. Şi atunci, antreprenorul este pus să plătească aceste pierderi, conform contractului. Repet, conform contractului. Astfel de contracte, cu termene clare şi penalităţi, reprezintă o practică absolut normală nu doar în ţările dezvoltate, ci şi la noi. La noi în ţară şi la noi în Suceava. La noi în Suceava, unde nişte firme de prin judeţele învecinate sau din marea Capitală îşi bat joc de suceveni şi de banul public. Concret.

Pentru reabilitarea unor reţele de termoficare, finanţate cu un credit guvernamental nerambursabil, au fost angajate, în urma unei licitaţii, mai multe firme (vreo 18). Cu care s-au semnat contracte, în care s-au prevăzut termene de finalizare şi, implicit, sancţiuni pentru întârzieri. Cum au respectat constructorii termenele (unele scadente în luna septembrie) se poate vedea cu ochiul liber. Pentru toată această situaţie, noi, sucevenii, arătăm, firesc, cu degetul spre Termica şi spre Primărie. Acestea sunt instituţiile care ne asigură căldură şi apa caldă. În viziunea sucevenilor, absolut firească, Termica e vinovată de nerespectarea graficului de lucrări. Iar cei de la Termica nu pot să iasă public şi să arate cu degetul spre constructorii pe care-i doare în cot de aspectul oraşului şi de confortul nostru. Nu pot să o facă pentru că, iarăşi firesc, le-am reproşa că ei au încheiat contracte şi ei trebuie să vegheze la respectarea lor.

Zilele trecute am remarcat în presă o apariţie pertinentă şi de foarte bun simţ a tânărului preşedinte al PD Suceava, Florin Olaru, care cerea Primăriei să-i pună la plată pe constructorii care se odihnesc în Suceava pe banii statului. M-am documentat şi am aflat că vor fi puşi la plată. La finalizarea lucrării se vor calcula zilele de întârziere faţă de data stabilită în contract şi se vor aplica penalităţi. Ca sucevean îmi doresc ca, atunci, cei de la Termica să facă publice aceste penalităţi. Măcar vom avea satisfacţia că vor plăti cei care ne-au luat de proşti şi au confundat Suceava cu un imens hotel în aer liber, iar banul public cu o teşcherea fără fund. Căci banii plătiţi din acest credit guvernamental provin tot de la noi, din taxele şi impozitele pe care le plătim lună de lună.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Executaţi-i (la bani) pe toţi nesimţiţii!.
 Vizualizări articol: 2607 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
Executaţi-i (la bani) pe toţi nesimţiţii!1.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează