Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 oct 2007 - Anul XII, nr. 244 (3619)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Un ecologist pe bani proprii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Un prieten de-al meu, căruia afacerile îi merg de minune, a înfiinţat din banii lui personali o asociaţie ecologică numită „Alpheus”. Numele n-a fost ales întâmplător, Alpheus fiind unul dintre zeii greci ai râurilor.

Pe prietenul meu îl cheamă Adrian Christescu şi are afaceri în turism, în distribuţie şi în industrie alimentară. Ce-i drept, mereu se plângea că nu mai suportă mitocănia peturilor, conservelor goale şi hârtiilor de ambalaj zvârlite de români cât colo. Şi cum ce face omul cu mâna lui e sfânt, a decis să iasă din pasivitate şi să-şi pună banul propriu la bătaie.

Concret, acest om de ispravă confecţionează şi amplasează coşuri de gunoi pe traseele montane de mare trafic, curăţă albii de râuri, strânge mizeria tursitică de pe versanţii dealurilor şi din parcurile de agrement ale oraşelor din Moldova.  Antrenează în aceste lăudabile activităţi elevi iubitori de natură, pe care îi trimite în tabere ecologice, sperând că, prin educaţie, România de mâine va avea o nouă mentalitate, de o calitate superioară.

Adrian Christescu se aşteaptă ca exemplul său să-i contamineze şi pe alţi oameni de afaceri cu potenţă la buzunar, care să-şi direcţioneze şi ei o parte din fondurile proprii spre activităţi similare.

Nu ştiu dacă va reuşi, căci a-i dezvăţa pe români de mârlănie e la fel de dureros precum castrarea. Dar parcă auzind de astfel de compatrioţi îţi mai vine la inimă puţină speranţă că România de mâine va fi mai suportabilă ca asta de azi. Din păcate, nu ştiu dacă noi mai avem şanse de-a o prinde.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un ecologist pe bani proprii.
 Vizualizări articol: 760 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un ecologist pe bani proprii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează