Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 aug 2008 - Anul XIII, nr. 203 (3884)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cum păstraţi cât mai mult bronzul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Vara este aproape de sfârşit şi gândul care ne macină pe toţi este cum putem păstra cât mai mult bronzul estival.
Pielea bronzată tinde să-şi piardă pigmenţii de melanină care îi dau culoarea aurie în mai puţin de o lună, adică timpul mediu necesar pentru schimbarea celulelor de la suprafaţa epidermei. Mulţi sunt dezamăgiţi când se gândesc că în doar câteva săptămâni pielea lor va arăta ca înainte de vacanţă. Există însă câteva mici trucuri care vă pot ajuta să vă menţineţi pentru o perioadă îndelungată culoarea aurie a pielii.

Apă, fructe şi verdeţuri
Principalul duşman al bronzului este deshidratarea. Vinovat de această situaţie este de multe ori aerul condiţionat din locuinţe sau birouri. Pielea se deshidratează rapid şi începe să se jupoaie. Pentru a ajuta din interior pielea să se menţină hidratată trebuie să beţi cât mai multă apă. De asemenea, este recomandat să folosiţi un ulei natural, precum cel de migdale sau de nucă de cocos. Evitaţi, în schimb, uleiurile şi cremele pe bază de glicerină sau vaselină, care nu fac decât să sporească uscăciunea pielii în profunzime.
Pielea poate fi hidratată foarte bine şi prin consumul de ceai verde, care este un foarte bun oxidant şi ajută la menţinerea prospeţimii şi elasticităţii pielii. De asemenea, nu ezitaţi să mâncaţi cât mai mulţi morcovi şi verdeţuri. Hidratarea pielii începe în primul rând din interior. Mâncaţi fructe şi legume galbene precum morcovi, portocale, pepene sau caise şi beţi cel puţin un litru şi jumătate de apă pe zi. Mizaţi, de asemenea, pe conopidă, care este bogată în luteină şi stimulează producţia de melanină.

Alte trucuri
Alt truc pentru a vă menţine cât mai mult bronzul este acela de a vă condimenta salata cu sos de soia, care conţine ingrediente ce îmbunătăţesc hidratarea pielii, ajutând-o să nu-şi piardă culoarea.
Este recomandată totodată asigurarea necesarului de vitamine A, E, betacaroten, zinc şi seleniu, substanţe care protejează împotriva radicalilor liberi responsabili cu îmbătrânirea pielii. Aceste substanţe ajută, de asemenea, la menţinerea pigmentării pielii.

Evitaţi gelurile de duş şi săpunurile agresive
Odată reîntorşi în oraş, autobronzantul reprezintă cel mai bun aliat al pielii bronzate. Trebuie să alegeţi unul a cărui culoare să fie cât mai apropiată de a pielii dumneavoastră. Cel mai bine este să folosiţi un produs sub formă de gel, care pătrunde repede în piele şi nu lasă urme uleioase.
Nu sunt recomandate şedinţele de bronzare la solar. Potrivit experţilor, după sfârşitul verii, pielea are nevoie de „odihnă” şi nu trebuie expusă la raze ultraviolete cel puţin două-trei luni. Dacă veţi să vă menţineţi bronzul prin acţiunea razelor ultraviolete, nu veţi face decât să deterioraţi excesiv structurile de susţinere ale pielii şi să grăbiţi procesul de îmbătrânire al acesteia şi apariţia ridurilor.
În ceea ce priveşte igiena cotidiană, contrar a ceea ce se crede, nu apa este cea care îndepărtează bronzul, ci mai degrabă gelurile şi săpunurile agresive şi parfumate. Este bine să optaţi pentru produse cremoase, care fac spumă puţină şi care hidratează pielea.

Hidrataţi pielea
De asemenea, aplicarea uleiului (cosmetic sau natural) pe corp protejează pielea de acţiunea deshidratantă a apei. Dacă nu vreţi să renunţaţi la propriul dumneavoastră gel de duş, înainte de a-l aplica pe piele diluaţi-l cu puţină apă, după care limpeziţi-vă repede.
Tamponaţi-vă apoi delicat pielea cu un prosop moale, din in sau bumbac.
Dacă la duşuri aveţi undă verde, evitaţi în schimb băile, în special cele calde, deoarece contactul îndelungat cu apa provoacă jupuirea pielii. Este bine să evitaţi şi hidromasajul, care are acelaşi efect. Pentru cei care nu vor sub nici o formă să renunţe la baie, apa nu trebuie să depăşească temperatura de 35 de grade Celsius. Înainte de a intra în cadă, turnaţi o cană cu ulei de nucă de cocos şi nu rămâneţi în apă mai mult de zece minute.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum păstraţi cât mai mult bronzul.
 Vizualizări articol: 1254 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cum păstraţi cât mai mult bronzul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei