Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 sep 2012 - Anul XVII, nr. 225 (5130)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţeta săptămânii: Legume în pat crocant

Legumele în foietaj crocant constituie un preparat tipic oriental, cu un gust dulceag şi o textură crocantă, putând fi servite atât ca antreu, cât şi ca fel principal, la un prânz într-o zi de toamnă.

 

Număr de porţii: 4

3 dovlecei (500 de grame) 
1 ceapă mică
1 cartof 
2 fire de pătrunjel tocat 
2 ouă
250 de mililitri de lapte
50 de grame de unt
8 foi de aluat tip foietaj
5 linguri de ulei de măsline
sare şi piper proaspăt măcinat, după gust

 

Mod de preparare:

1. Dovleceii se spală şi se usucă cu ajutorul unui prosop de bucătărie. Se rad legumele pe răzătoarea mare. Ceapa se curăţă şi se toacă fin. Cartoful se curăţă şi se dă pe răzătoarea mare. Pătrunjelul se spală şi se toacă fin.

2. Într-o tigaie se încing două linguri de ulei, se căleşte ceapa timp de două minute, se adaugă dovleceii. Se lasă 10 minute la foc mediu, amestecând regulat.

3. Se adaugă cartoful, se mai lasă pe foc trei minute, amestecând uşor. Se stinge focul, se sărează, se condimentează cu piper, pătrunjel şi se amestecă un ou în compoziţia de legume.

4. Untul se topeşte într-o caserolă, se ia de pe foc, se adaugă laptele, oul şi uleiul rămase. Se amestecă bine cu o furculiţă.

5. Cuptorul se încălzeşte la 180°C. Se taie foile de aluat pe mărimea tăvii în care se va coace plăcinta. Se pun primele patru foi, unse fiecare cu câteva linguri din amestecul de unt şi lapte. Se pune apoi compoziţia de legume şi restul de foi, unse fiecare cu amestecul de unt şi lapte. Ceea ce rămâne din această compoziţie lichidă se toarnă deasupra.

6. Se coace timp de 30 de minute. La finalul procesului de coacere se scoate din cuptor, se stropeşte cu o lingură de apă, se acoperă cu un prosop curat şi se lasă să se odihnească 20 de minute înainte de a o servi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţeta săptămânii: Legume în pat crocant.
 Vizualizări articol: 549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţeta săptămânii: Legume în pat crocant0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei