Mini-tartele cu brânză şi păstrăv afumat sunt nişte aperitive excelente, fiind nişte gustări sărate cu umplutură rafinată, potrivit l'internaute.fr.
Număr de porţii: 10
Ingrediente:
60 de grame de unt
o jumătate de ceaşcă (125 de grame) de brânză cheddar rasă
1 linguriţă de boia dulce
1/2 linguriţă de pudră de ardei iute
2 ceşti de făină şi o jumătate de plic de drojdie uscată
1 linguriţă pudră de muştar
alte 60 de grame de unt
175 de mililitri de lapte
1 păstrăv afumat de mărime medie, fără piele şi oase
zeama şi sucul de la o lămâie verde sau galbenă
60 mililitri vinegretă (sos preparat din ulei, oţet şi sare)
Mod de preparare
1. Se încălzeşte cuptorul la 210 °C. Se unge cu unt o tavă.
2. Prima cantitate de unt se pune într-un mic bol şi se freacă până devine spumoasă, cu ajutorul unei linguri de lemn. Se adaugă brânza, boiaua şi piperul şi se mai amestecă timp de un minut. Se acoperă compoziţia şi se lasă la rece.
3. Făina, drojdia şi pudra de muştar se pun într-un bol, se amestecă repede cu degetele împreună cu cealaltă bucată de unt, până capătă consistenţa nisipului. Se adaugă laptele şi se mai frământă un minut, eventual pe masa pudrată cu făină. Din aluat se face o foaie ce se taie în rondele cu un diametru de aproximativ 4 centimetri, care se pun în tavă şi se acoperă cu câte o linguriţă din compoziţia de brânză.
4. Se coc tartele timp de 6 - 8 minute, până ce devin aurii.
5. Păstrăvul, făcut fâşii, zeama şi coaja de lămâie şi sosul vinegretă se pun într-un bol şi se amestecă uşor cu o furculiţă. În momentul servirii, tartele se acoperă cu peşte şi se consumă imediat.