Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mai 2011 - Anul XVI, nr. 115 (4713)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Morocănoşii trăiesc mai mult

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câţiva cercetători britanici se laudă că au găsit adevăratul secret al longevităţii.

Nu este vorba nici de o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată, nici de eliminarea elementelor de stres din viaţă şi nici de adoptarea unui program strict de exerciţii fizice. Este vorba de „abilitatea” de a fi morocănos.

Explicaţia ar fi aceea că persoanele liniştite, relaxate şi fericite nu îşi fac prea multe griji şi sunt mai dispuse să îşi asume riscuri pe parcursul vieţii - printre acestea numărându-se şi cele care privesc sănătatea, cum ar fi consumul de mâncăruri nesănătoase, consumul de alcool şi fumatul.

Aceste concluzii au fost formulate după un studiu care a durat 90 de ani, iar oamenii de ştiinţă care le-au făcut publice susţin că tot ceea ce ei au descoperit pune sub semnul întrebării rezultatele studiilor anterioare, care susţineau că secretul longevităţii constă în a avea mulţi prieteni şi o viaţă socială activă sau în a fi implicat într-o relaţie amoroasă ori a avea o căsnicie fericită.

„Noi am ajuns la concluzia că trebuie să înţelegem şi să definim altfel conceptul de fericire şi de sănătate. De fapt, nu este neapărat vorba de o nouă definiţie, ci mai degrabă de o reinterpretare a felului în care aceste lucruri afectează - negativ sau pozitiv - desfăşurarea vieţii”, a explicat Leslie Martin, cercetătoarea care a condus experimentul.

„Unul dintre lucrurile pe care le-am constatat în timpul experimentului şi care ne-au uimit a fost faptul că, în medie, persoanele care în copilărie şi în adolescenţă au fost extrem de vesele şi au dovedit un simţ al umorului foarte bine dezvoltat au avut o viaţă mai scurtă decât subiecţii care nu au fost foarte veseli în copilărie. În schimb, s-a dovedit că subiecţii care de mici au fost morocănoşi şi-au menţinut această caracteristică pe parcursul vieţii şi au trăit mai mult, fiind totodată şi mai sănătoşi”, a mai spus Leslie Martin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Morocănoşii trăiesc mai mult.
 Vizualizări articol: 547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Morocănoşii trăiesc mai mult5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei