Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 dec 2009 - Anul XIV, nr. 296 (4282)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Google lansează Goo.gl, serviciu care comprimă adrese de internet

Google a anunţat lansarea serviciului Goo.gl, care creează forme scurte pentru adrese de internet, intrând în concurenţă directă pe acest segment cu Bit.ly, informează blogul Bits al New York Times.
"Oamenii partajează numeroase link-uri pe internet. Asta se întâmplă în special după ce serviciile de microblogging precum Twitter au crescut în popularitate", se arată într-un mesaj publicat pe blogul companiei.
Noul serviciu Goo.gl reprezintă un atac direct la adresa Bit.ly, serviciu de scurtat URL-uri dezvoltat de Betaworks Studio. Bit.ly a devenit foarte rapid cel mai utilizat serviciu de scurtat adresele de internet pe Twitter şi pe numeroase alte site-uri, serviciul obţinând şi o finanţare în valoare de două milioane de dolari de la diverşi investitori.
Reacţia Bit.ly la anunţul Google a venit rapid, compania anunţând că va începe să realizeze URL-uri prescurtate pentru mai multe site-uri şi publisheri, între care motorul de căutare Bing al Microsoft, The New York Times, Associated Content, The Huffington Post, The Wall Street Journal, The Onion şi Meebo.
"Modul în care partajăm informaţia pe internet se modifică rapid", a spus John Borthwick, Chief Executive Betaworks Studios, care a dezvoltat Bit.ly. "Bit.ly aspiră să fie platforma cea mai deschisă şi mai utilizată de pe piaţă", a adăugat el.
Bit.ly ar putea, prin acordul anunţat, să îşi menţină poziţia pe piaţa serviciilor de prescurtare a adreselor web.
De la lansarea Bit.ly, numărul de link-uri transmise între utilizatorii de internet a crescut exploziv, de la 11,8 milioane în urmă cu un an la 2,1 miliarde în noiembrie 2009.
În prezent, Goo.gl este disponibil numai prin intermediul Google Toolbar şi Feedburner, compania anunţând că va face serviciul valabil pentru o audienţă extinsă, pe viitor.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Google lansează Goo.gl, serviciu care comprimă adrese de internet.
 Vizualizări articol: 928 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Google lansează Goo.gl, serviciu care comprimă adrese de internet0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei