Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 dec 2009 - Anul XIV, nr. 296 (4282)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Diamantul albastru Wittelsbach-Graff, de 31,06 carate, va fi expus la Washington

Diamantul albastru Wittelsbach-Graff, de 31,06 carate, va fi expus în premieră în public, după 50 de ani, la Muzeul de Istorie Naturală din Washington, timp de şapte luni, alături de celebrul diamant Hope, au anunţat, luni, reprezentanţii muzeului, informează AFP.
"Diamantul Wittelsbach-Graff este un obiect legendar, care intrigă, cu siguranţă unul dintre cele mai minunate pietre preţioase din lume", a declarat Jeffrey Post, conservatorul colecţiei de geme al acestui muzeu. "Suntem încântaţi să expunem în public această legendă a istoriei şi a gemologiei, pentru prima oară de la prezentarea sa la Expoziţia Universală de la Bruxelles, în 1958", a spus el.
Diamantul va fi expus în perioada 28 ianuarie - 1 august 2010.
Experţii au trasat istoria acestei pietre preţioase până în 1664, când diamantul a fost oferit de regele Philip al IV-lea al Spaniei fiicei sale, infanta Margarita Teresa, cu puţin timp înainte de căsătoria acesteia cu împăratul Leopold I al Austriei.
Diamantul a fost descoperit apoi, în 1772, când a intrat în posesia familiei Wittelsbach, casa regală a Bavariei. În 1931, el a fost cedat casei de licitaţii Christie's, în timpul unei vânzări misterioase, în cursul căreia piatra a fost înlocuită cu o bucată de sticlă brută.
Diamantul Wittelsbach-Graff a reapărut apoi în Belgia, în 1951 şi prezentat, fără a se preciza numele proprietarului, în timpul Expoziţiei Universale de la Bruxelles din 1958.
Bijutierul britanic Laurence Graff l-a achiziţionat în 2008, în timpul unei licitaţii la Londra, plătind 24,3 milioane de dolari, un preţ record la acea vreme pentru o piatră preţioasă, potrivit Washington Post. Diamantul, care avea 35,56 carate, a fost repolizat pentru a deveni de un albastru perfect, pierzând 4,5 carate în timpul acestei operaţiuni.
Diamantul va fi expus alături de diamentul Hope, un diamant albastru de 45,52 carate, despre care s-a spus că provine din aceeaşi mină din India. Prezenţa acestuia în Statele Unite va fi o bună ocazie pentru specialiştii Muzeului de Istorie Naturală de a efectua câteva teste, cu scopul de a afla dacă cele două pietre preţioase provin din acelaşi loc.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Diamantul albastru Wittelsbach-Graff, de 31,06 carate, va fi expus la Washington.
 Vizualizări articol: 580 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Diamantul albastru Wittelsbach-Graff, de 31,06 carate, va fi expus la Washington0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei