Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 dec 2009 - Anul XIV, nr. 289 (4275)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sondaj

Românii folosesc Internetul în special pentru informaţii şi e-mail, mai puţin pentru jocuri

Majoritatea românilor utilizează Internetul pentru a afla informaţii cu ajutorul motorului de căutare Google, pentru a primi sau trimite e-mailuri şi pentru a citi ştiri, fiind interesaţi într-o măsură mai mică de jocurile online şi accesarea reţelelor sociale, potrivit GfK România.
Acestea sunt concluziile unui studiu Omnibus realizat de GfK România privind obiceiurile de utilizare a Internetului.
"Studiul şi-a propus să afle care sunt principalele trei activităţi desfăşurate de internauţii români. Rezultatele arată că 62% dintre utilizatorii de Internet sunt persoane curioase cărora le place să se documenteze, de aceea caută diferite informaţii pe Google", se arată într-un comunicat al firmei de cercetare.
Următoarele pe listă sunt primirea sau trimiterea de e-mailuri, funcţie utilizată de 58% dintre respondenţi, şi citirea ştirilor - 55%.
Vârsta este un factor important de diferenţiere în ceea ce priveşte activităţile desfăşurate pe Internet.
"Pentru tinerii sub 25 de ani muzica este o activitate la fel de importantă ca şi citirea ştirilor. Astfel, 49% au declarat că ascultarea sau descărcarea de muzică reprezintă una dintre cele trei activităţi desfăşurate, faţă de 42% care urmăresc ştirile pe Internet", se menţionează în comunicat.
Vizualizarea ştirilor pe Internet este practicată mai ales de persoanele cu vârsta între 35 şi 55 de ani, 72% considerând că aceasta este una dintre cele mai importante trei activităţi, faţă de 54% dintre persoanele între 25 şi 35 de ani şi 42% dintre tinerii sub 25 de ani.
În acelaşi timp, vizionarea de filme sau urmărirea unor programe TV pe Internet este o activitate preferată mai ales de persoanele sub 34 de ani. Rezultatele studiului arată că 27% dintre tinerii sub 24 de ani şi 21% dintre persoanele între 25 şi 34 de ani plasează această activitate între primele trei, faţă de doar 9% persoane între 35 şi 54 de ani.
Activităţile web 2.0 sunt în continuare în zona de nişă în România, având în vedere că 13% dintre persoanele intervievate aşează blog-urile între cele mai importante trei activităţi pe Internet, 10% jocurile on-line şi numai 6% accesarea reţelelor sociale.
Studiul a fost realizat în luna septembrie pe un eşantion naţional de 338 de utilizatori de Internet.
GfK România este parte a grupului GfK, cu 150 de sucursale în 100 de ţări de pe cinci continente. Grupul este una din cele mai mari organizaţii de cercetare de piaţă din lume.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Românii folosesc Internetul în special pentru informaţii şi e-mail, mai puţin pentru jocuri .
 Vizualizări articol: 405 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Românii folosesc Internetul în special pentru informaţii şi e-mail, mai puţin pentru jocuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei