Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 dec 2009 - Anul XIV, nr. 289 (4275)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Inegalitatea în cuplu, accentuată de naşterea unui copil

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sosirea unui bebeluş în sânul unei familii ar putea avea drept consecinţă accentuarea inegalităţilor dintre parteneri, în special în ceea ce priveşte împărţirea îndatoririlor casnice.
Femeile îndeplinesc în general mai multe sarcini domestice decât bărbaţii şi, potrivit rezultatelor unui studiu recent, acest dezechilibru devine şi mai mare în momentul în care liniştea cuplului este „tulburată” de naşterea unui copil.
Institutul francez de Studii Demografice a analizat un eşantion reprezentativ de femei cu vârste cuprinse între 20 şi 49 de ani care sunt căsătorite sau implicate într-o relaţie de lungă durată. În urma studierii activităţilor casnice zilnice ale acestor femei, s-a constatat că opt din zece calcă rufe în fiecare zi, şapte din zece gătesc zilnic, iar jumătate dintre ele dau cu aspiratorul şi merg la cumpărături zi de zi.
După sosirea unui bebeluş, femeile sunt nevoite să acorde şi mai mult timp acestor activităţi casnice, iar „cantitatea” de îndeletniciri domestice creşte odată cu venirea pe lume a altor copii, în special dacă vârstele acestora sunt apropiate.
Potrivit autorilor studiului, trecerea de la viaţa în doi la cea de familie cu copii generează şi schimbări pe plan profesional, iar acestea afectează mai mult femeile decât bărbaţii.
Printre altele, studiul a evaluat şi nivelul de satisfacţie al femeilor în ceea ce priveşte repartizarea activităţilor casnice în cuplu şi în familie. Conform rezultatelor evaluării, numărul de copii este proporţional cu timpul petrecut de femei efectuând îndatoriri casnice şi invers proporţional cu nivelul de satisfacţie privind distribuirea sarcinilor în familie.
„În ciuda idealului de egalitate între bărbaţi şi femei, distribuirea activităţilor casnice în cuplu este foarte dezechilibrată, de cele mai multe ori dezechilibrul fiind în defavoarea femeilor”, au concluzionat autorii studiului.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inegalitatea în cuplu, accentuată de naşterea unui copil.
 Vizualizări articol: 583 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Inegalitatea în cuplu, accentuată de naşterea unui copil0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei