Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 oct 2009 - Anul XIV, nr. 232 (4218)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Învăţaţi să faceţi faţă toamnei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Perioada concediilor şi a vacanţelor s-a încheiat de ceva vreme, între timp v-aţi reluat serviciul şi aţi revenit la lunga listă cu sarcini cotidiene, mai mult sau mai puţin plictisitoare. Întoarcerea la rutină a fost cel puţin neplăcută, dacă nu chiar enervantă, însă cel mai important este să aveţi grijă de dumneavoastră.

 

Scăpaţi de stresul cotidian

Când primele frunze încep să cadă, vă simţiţi încordată, angoasată, poate chiar puţin deprimată, şi parcă vă este teamă că veţi fi copleşită de programul supraîncărcat. Soluţia este să vă faceţi timp pentru dumneavoastră, pentru a vă destinde şi pentru a vă ocupa de propria persoană. Relaxarea poate părea un ideal îndepărtat, mai ales când trebuie să jonglaţi între un job care vă solicită cea mai mare parte din timp şi o viaţă de familie echilibrată. Tot timpul dumneavoastră este consacrat acestor activităţi şi vă treziţi că nu mai aveţi timp de nimic.
Pentru ca propria bunăstare să nu mai fie ultima pe lista de priorităţi, învăţaţi să mai gustaţi plăcerile relaxării din când în când, delegaţi sarcinile casnice, înconjuraţi-vă de persoane care ştiţi sigur că nu vor ezita să vă sară în ajutor. Astfel, vă veţi permite să alocaţi câteva ore pe săptămână numai pentru plăcerile dumneavoastră şi pentru răsfăţul pe care îl meritaţi.
Cea mai bună metodă de a vă destinde şi de a face un lucru bun pentru forma dumneavoastră fizică este să practicaţi mult sport, aşa cum probabil vă aşteptaţi. Muncind din greu la sală vă goliţi mintea de gânduri şi vă întreţineţi trupul: vă veţi simţi mai liniştită şi, mai ales, mai puternică. Astfel veţi reuşi să vă deconectaţi şi să ieşiţi din cercul vicios al îndatoririlor zilnice. Nu ezitaţi să apelaţi la serviciile unui instructor personal. Acesta vă va ghida efortul fizic în funcţie de nevoile corpului dumneavoastră. Practicarea unui sport vă va face bine şi din punct de vedere psihologic, mai ales dacă vă gândiţi că îl faceţi de plăcere, pentru a evada din cotidian şi nu pentru performanţă.

 

Somnul vă este cel mai bun aliat

Un om doarme în medie o treime din întreaga sa viaţă, deşi, în ultimul timp, din ce în ce mai multe persoane se plâng de tulburări de somn. Nu este nevoie să vă reamintim că acesta este indispensabil pentru forma dumneavoastră fizică şi mentală, pentru că permite organismului să îşi refacă forţele pentru ziua următoare, eliberându-se de tensiune şi oboseală.
Pentru ca somnul să fie într-adevăr reparator, este nevoie să dureze în medie opt ore. Puţini sunt însă cei care respectă această condiţie: există persoane care adorm greu, care au un bioritm decalat (în general, cei care lucrează în tură de noapte) sau, pur şi simplu, oameni care nu au suficient timp pentru a putea dedica opt ore pe zi somnului. Totuşi, oricât de importantă ar fi durata somnului, calitatea lui este şi mai importantă, aşa că faceţi tot posibilul pentru a vă asigura că veţi reuşi să dormiţi bine.

 

Vitamina C, remediul împotriva oboselii

Vitamina C este cel mai bun aliat al dumneavoastră în lupta împotriva oboselii şi depresiei de toamnă. Această substanţă se găseşte în mod natural în portocale şi, în general, în toate citricele, dar şi în kiwi, ardei, căpşune, coacăze, pătrunjel şi multe alte fructe şi legume. Ca variantă alternativă, puteţi lua comprimate cu vitamina C - acestea au un conţinut mai mare de această vitamină decât citricele şi corespund perfect aşteptărilor dumneavoastră şi nevoilor organismului din această perioadă.
În afară de faptul că vă conferă mai multă energie, vitamina C are şi proprietăţi antioxidante şi antiîmbătrânire, şi favorizează producţia de colagen, o substanţă indispensabilă cicatrizării pielii. În prezent, cazurile de carenţă gravă de vitamina C sunt foarte rare, iar doza minimă zilnică recomandată în cazul unui adult este de 110 mg pe zi.
Dacă însă sunteţi fumătoare înrăită, este indicat să măriţi această doză pentru a compensa lipsurile provocate de fumat.
De asemenea, vitamina C s-a dovedit eficientă în a ajuta organismul uman să înfrunte cu bine temperaturile mai scăzute sau oscilante din timpul iernii, aducând un plus de rezistenţă în faţa infecţiilor, în special a răcelilor.
Pe de altă parte, nu este recomandat să faceţi abuz de vitamina C, pentru că pot apărea tulburări de digestie sau alte probleme de sănătate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Învăţaţi să faceţi faţă toamnei.
 Vizualizări articol: 681 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Învăţaţi să faceţi faţă toamnei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei