Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 mai 2009 - Anul XIV, nr. 120 (4106)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Contrastele se atrag - o regulă valabilă atunci când oamenii îşi caută un partener de viaţă

Regula potrivit căreia contrastele se atrag este cât se poate de adevărată atunci când este vorba de căutarea unui partener de viaţă, potrivit unui studiu brazilian care a descoperit că oamenii îşi aleg, instinctiv, parteneri ale căror hărţi genetice sunt diferite de ale lor, relatează Reuters.

Studiul a relevat faptul că, în cazul cuplurilor căsătorite, secvenţele cromozomiale ale celor doi parteneri, responsabile cu funcţionarea sistemului imunitar, prezintă mai multe diferenţe genetice, comparativ cu perechile grupate în mod arbitrar de către cercetători.

Acest mecanism ar putea fi o strategie care vizează evoluţia speciei umane, pentru a asigura o reproducere sănătoasă, deoarece varietatea genetică este benefică pentru urmaşi, a declarat Maria da Graca Bicalho de la Universitatea Parana din Brazilia, coordonatoarea studiului.

"Deşi am fi tentaţi să credem că oamenii îşi aleg partenerii datorită similarităţilor dintre ei, studiul nostru a arătat foarte clar că diferenţele dintre parteneri conduc la succesul perpetuării speciei şi că subconştientul le dictează oamenilor ce partener să aleagă, pentru a avea copii sănătoşi", a explicat cercetătoarea braziliană.

Deşi nu se cunosc, deocamdată, particularităţile fizice care îi împing unii spre ceilalţi pe oamenii diferiţi din punct de vedere genetic, cercetătorii brazilieni au sugerat că mirosul corpului sau chiar structura feţei ar putea juca un rol important în acest proces.

Studiile anterioare au dovedit că animalele sunt atrase de exemplarele sexului opus care prezintă diferenţe la nivelul complexului major histocompatibilitate (MHC), un factor al sistemului imunitar, ce are un rol important pentru sănătatea urmaşilor.

Cercetătorii brazilieni, care îşi vor prezenta studiul în cadrul conferinţei organizate, la Viena, de European Society of Human Genetics, au comparat datele genetice de la 90 de cupluri căsătorite cu datele recoltate de la 152 de cupluri alcătuite aleatoriu de către oamenii de ştiinţă. În cazul cuplurilor căsătorite, diferenţele de MHC au fost mult mai mari.

Părinţii cu diferenţe genetice semnificative le oferă urmaşilor lor şanse mai mari de a învinge infecţiile, deoarece genele din sistemele lor imunitare sunt diverse, au explicat oamenii de ştiinţă brazilieni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contrastele se atrag - o regulă valabilă atunci când oamenii îşi caută un partener de viaţă.
 Vizualizări articol: 472 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Contrastele se atrag - o regulă valabilă atunci când oamenii îşi caută un partener de viaţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei